Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kk11111111111555

sen niemowlaka

Polecane posty

Gość kk11111111111555

moja corcia ma 2 miesiace. od jakiegos czsu bardzo dziwnie zasypia.. kiedy klade ja spac ona wtedy prezy sie, wygina, wymachuje rekoma i nogami na wszystkie strony. robi to bezwolnie. czasami uderzy mnie lub sama siebie..wyglada to jakby z czyms walczyla. ale nie placze... czasami tylko steka lub dziwnie jakby warczy.. po jakims czasie takich zmagan- nagle zasypia w bezruchu... nie wiem czy to cos moze neurologiczne czy poprostu tak sie wycisz przed snem i odreagowuje bodzce... czy inne dzieci tez tak maja?

Gość Siedemnaście mgnień wiosny
maluchy takie nie panują nad rączkami jeszcze - rozwój motoryczny przewyższa umysłowy znacznie, w okresie do 3 mcy po porodzie..... rozwiazaniem dla Twojej córci jest zawijanie w kocyk - rączki wzdłuż ciała, i zawijasz ciasno... ja tak robilam mojej córeczce i zasypiała słodko od razu :) A do tego łatwo ją było trzymać w takim kokonie....i pewnie

Gość kk11111111111555
jak była mniejsza troszke to zawijałam, ale ona tego nie lubi tylko jeszcze bardziej marudzi i sie denerwuje jak jest skrepowana. ja kłada sie kolo niej i przyciskam do siebie lub trzymam za raczki... czasami mi sie oberwie w twarz jak jestem tak blisko...wydaje mi sie ze ja sama to denerwuje i trudniej jej zasnac...