Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolorowe zegarki tra ta ta ta

Robicie same zabawki dla dzieci? Czy nowoczesne mamusie tylko kupują ?

Polecane posty

Potraficie coś same zrobić? A może raczej czy Wam się chce? Bo mi nie,wolę kupić w sklepie-przynajmniej zmniejszam kryzys i pobudzam gospodarkę :p

Do małej, plastikowej butelki wsypałam ryż. Do innej wlałam wody i wrzuciłam małe szklane kuleczki...

Wsypanie różnych przedmiotów do pojemników to dla mnie nie jest robienie zabawek a raczej organizowanie zabawy. Mi chodzi o coś takiego jak ten domek dla lalek czy np lalki. Moja znajoma szyje maskotki dla córki, robi zegarki, pajace ruszające nogami, pacynki z masy z gazet i mąki i wiele innych cudów. I to nie to że nie mają kasy-ona po prostu to lubi,a ja jestem wygodna i wolę zapłacić 80zł za pacynkę niż sama robić.

Gość zabawkowi
Mój mąż zrobił dla dziewczyn domek dla lalek, zamek z wieżami i dużymi wrotami do którego mogą wejść oraz duży domek do ogrodu. Ja zrobiłam meble do domku dla lalek, pościele i zasłonki. Czasem uszyje jakiś ciuszek dla lalek i 1 malutką lalkę uszyłam na próbę. Robimy to bo lubimy :)

A te mebelki z czego zrobiłaś? Domek do ogrodu lakierowaliście?

Gość jak zrobic domek dla lalek
Dziewczyny mozecie mi podpowiedziec jak zrobic duzy domek dla lalek, ktory jest stabilny ?

Gość zabawkowi
Kanapy i fotele są ze styropianu i obszyte materiałem pluszowym. Szafka jest zrobiona z pudełek po zapałkach. O takie: http://aniainspiruje.blogspot.com/search/label/kurs-pude%C5%82ko%20zapa%C5%82ek Łóżka z płyty - sklejki. Telewizor też z jakiegoś pudełka. Domku w ogrodzie nie lakierowaliśmy, jest zrobiony z drewna dobrze nasączonego impregnatem. Mamy zamiar malować wiosną na jakiś kolor. A co do konstrukcji domku na wizażu jest wątek dotyczący budowy domków dla lalek, inspiracji, są nawet szablony do wycinania mebelków :) Można tam podpatrzeć.

Gość zabawkowi
Przypomniałam sobie, że na fali festynów rycerskich w okolicy mąż zrobił dla dzieci naszych i z rodziny miecze bo na tych festynach za kawałek drewna liczyli sobie tyle co za porządną zabawkę. Walki na miecze trwały przez tydzień, nikt nie ucierpiał :D

Gość ogryzekogryzek
dużo robimy sami ale też dużo kupujemy z lenistwa :D mąż robił latem tarcze, łuki, karmnik itp.. ja niedawno robiłam im taką grę do trafiania piłeczką z rolek po papierze toaletowym, samochodu z rolek z papieru toaletowego itp.. ozdoby świąteczne z papieru robimy itp.. ale np nie lubię szyć więc nie robię kukiełek i wielu rzeczy które można zrobić samemu, ostatnio nie chciało mi się robić samemu memo dźwiękowego to kupiłam, ale widząc entuzjazm do zabawy zabawkami samemu robionymi staram sie robić bo kupione w sklepie tak nie cieszą lecą w kąt szybko

Gość gość
Ja kocham wszelkie reczne robótki choć talentu nie mam zbytnio, to bawiąc się z dziecmi i tworząc coś z niczego, naprawdę wiele zyskujemy. Sama taka kreatywnośc to naprawdę cos wyjątkowego dla dziecka. Mój 7 latek jest naprawdę kereatywny, on nie potrzebuje masy zabawek , nudzi się tym, on lubi twoirzyc cos nowego. Teraz jesteśmy na etapie swiatecznym, cała choinka ze względu na młodszego brata jest "nietłukaca" sa paierowe i filcowe ozdoby. Z patyczków po lodach i nawet szopke z kamieni zrobiliśmy i "kółko krzyżyk" z kamieni. Uwielbiam takie inne zabawy, w erze gotowców gdzie wszyscy nam dyktują co i jak ma wyglądać to naprawdę fajna rzecz tworzyć cos samemu. Czasem mam sprzątania po tym mnóstwo ale czas spędzony z dzieckiem jest bezcenny.

Gość gość
no i jeszcze jedno. Zabawki tez kupujemy ale robimy to raczej"tematycznie" chłopcy sa wciagnieci w lego, wiec sukcesywnie dokupuje im się zestawy, czy książki w tej tematyce. Czy tez drewniane pojazdy . Nie lubie zabawek "zapychaczy" które dostają dzieciaki na sztukę, nawet jeśli maja urodziny, to dzieci już na tyle się znają, ze wiedza co kto lubi.

Gość gość
Ta. Najlepiej kupić i z głowy.. A gdzie kreatywność ? Przecież dziecko bardzo duzo uczy sie robiąc samemu zabawki Rozwija sie Umysł pracuje, rozwija sie wyobraźnia .. Eh szkoda słów .....

Gość gość
ja kupuję zabawki, FP, drewniane, czy jakiś lepszych firm, nie robię i nie kupuję handmadów bo ich nie znoszę - synek raz dostał jakiegoś recznie szytego potwora - dla mnie dramat, dla synka chyba tez, bo ani razu się nim nie bawił

Gość ogryzekogryzek
myślę, ze zależy od wieku dziecka, chociaż mobile ręcznie robione też sie sprawdza :D ja czesto czerpię inspiracje stąd facebook.com/kacikterapeutyczny bardzo mi sie podobają pomysły na zabawy i zabawki to korzystam, chociaż bywa że idę na łatwiznę

Gość gość
Robilam z corka np.domki dla lalek i cale wyposazenie, z synem najrozmaitsze budowle - bardzo kreatywna robota. Dzieci zreszta najbardziej i najdluzej bawia sie najprostszymi zabawkami, bo obudzaja wyobraznie, moga pelnic rozne funkcje. Wystarcza patyki, kamyki, proste klocki.

Gość gość
"I to nie to że nie mają kasy-ona po prostu to lubi" Czy to że ktoś coś lubi to znaczy że wszyscy inni też muszą ? Dla mnie już sama myśl tytułowa to sugeruje

Gość zuzaa_87
Ja nie robie w domu,ale kupuje proste zabawki pobudzające wyobraźnie mojego dziecka;) Dzieki nim dziecko ćwiczy koncentracje, możemy też bawić się razem;) Na telefonie z nim nie pogram ,ale chętnie porysuje;) Ostatnio kupiłam kredki i zabki od Prolis :) Super sprawa;) Żabki sprawdzają się tez w kapieli;)

Gość gość
Ciężko samemu cos zrobić, ja np często w Bibabu cos kupuje, tam są różnego rodzaju zabawki. Staram si jednak często wymyślić coś kreatywnego, ale wiadomo na szybko nie zawsze to wychodzi :)

Gość gość
taaaa ozywiscie ze robie zabawki wstaje o 5.30 z pracy przychodze miedzy 18-19 , maz wraca okolo 20 , robie kolacje o 21 zaczynamy ogarniac kuchnie , maz pomaga w tym czasie przy dzieciach ( lekcje zagonienie pod prysznic ,dopilnowanie mycia zebow a o 22 zaczynam n*******lac wlasnorecznie zabawki:)

Gość gość
Jeżeli chcecie mieć ładne zabawki, np. drewniane, ekologiczne, solidne, to można tez ej kupić, nie trzeba sie samemu męczyć - spoko ceny są np. tutaj : https://lokomotywa.sklep.pl/ . Solidny sklep, kupowałam u nich razy kilka