Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niemamniku

pytanie do wynajmujących mieszkania

Polecane posty

Gość niemamniku

witam. mam pytanie, od 3 miesięcy wynajmuję mieszkanie, w tym miesiącu dostałem nowy czynsz i okazało się, że będzie on wyższy o 60 zł i dodatkowo jest napisane, że mam 180 zł niedopłaty i teraz moje pytanie: czy te 180 zł muszę zapłacić osobie od której wynajmuję czy też jest to "rozbite" i wrzucone w ten nowy wyższy czynsz? z góry dziękuję za sensowne odpowiedzi :)

Gość niemamniku
up!

Gość niemamniku
odpowie ktoś?

Gość niemamniku
ludzie, nikt naprawdę nie wie?

Gość niemamniku
szkoda, że tylko o pierdołach potraficie pisać a jak ktoś ma normalne pytanie to zero odzewu:/

Gość .wredna jędza
To zależy, jak masz napisane w umowie z właścicielem.

Gość niemamniku
dziękuję, że ktoś wreszcie raczył zerknąć! a w umowie nic nie ma na ten temat, tylko kto z kim, na jaki czas, okres wypowiedzenia i tyle:/

Gość xentuszka
no niby skąd mamy wiedzieć, co właściciel miał na myśli? pytasz tak jakby to dotyczyło jakichś uregulowań prawnych a tymczasem twoje "uregulowania" są miedzy tobą a właścicielem, czyli jakąs osobą fizyczną. Uważasz, że tu siedzą jasnowidzący?

Gość .wredna jędza
W takim razie najprawdopodobniej niedopłatę masz za dodatkowe zużycie - np. wody, ogrzewania. Musisz te 180zł zapłacić właścicielowi. No i nowy czynsz będzie podwyższony, niezależnie od tych 180.

Gość niemamniku
kurcze, liczyłem, że te 180 zł to jakoś w ten czynsz podwyższony będzie wrzucone:/ czyli i wyższy czynsz muszę płacić i niedopłatę też?

Gość .wredna jędza
No tak by wyglądało, bo jak jest niedopłata, to znaczy, że zużyte media przewyższają to, co już zostało opłacone w czynszu.

Gość jeżeli masz niedoplate
za zuzyte media np. gaz czy wode to raczej musisz to pokryc jednorazowo, na faktrze jest termin platnosci ?

Gość niemamniku
no nic, trudno, chyba trzeba będzie zapłacić tę kasę :/ ...w każdym razie bardzo dziękuję za sensowną odpowiedź :)