Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grreherhe

Ból/kłucie pod prawym żebrem - co to???????

Polecane posty

Gość grreherhe

Hej. Od dwóch dni kłuje mnie pod prawym żebrem. Jest to lekkie kłucie, ale jednak. Nasila się gdy się schylam. Co to może być?

Gość bbbbbyxrsdglk
Wątroba?

Gość hkjjkjk
watroba sama w sobie nie boli, co najwyzej jak jest powiekszona i uciska na inne narzady to wtedy czuc bol

Gość Ja myśle, ze to
jest woreczek zolciowy. Złe odżywianie, masz zapalenie. Idz sie przebadaj. Usg brzucha. Kamieni tam masz pelno!

Gość marjasm
Marskosc, watroba boli jak juz po niej

Gość grreherhe
Ale ja jestem chyba zbyt mloda na kamienie. Mam 20 lat.

Gość skarpetka22
za dużo pijesz piwska wątroba nie wytrzymała

Gość grreherhe
Nie pije alkoholu w ogole.

Gość Ja myśle, ze to
Nie jestes Za mloda na kamienie. Ja w wieku 16 lat sie nabawilam. :(

Gość Ja myśle, ze to
Co prawda lekarz był zaszokowany, Ze tak mloda dziewczyna ii Juz ma kamienie..ale takie przypadki sa.

Gość grreherhe
Mam też podwyższoną temperaturę, 37,2.

Gość grreherhe
Wyrostek jest niżej. Tylko że to takie leciutkie kłucie. A temperatura podwyższona.

Woreczek żółciowy, złogi albo kamienie... Mnie tak właśnie dziwnie pobolewało i kuło przez parę lat zanim coś z tym zrobiłam ... Myślałam że może się przejadłam i od tego takie kłucie, że coś na wątrobie siadło. A zdiagnozowali dopiero jak zaczęłam mieć takie bóle że wyłam i myślałam że po ścianach będę chodzić. Koniecznie do lekarza i usg. I wcale nie że za młoda, u mnie się zaczęło jak miałam 18 lat :(

No i początkowo to nie bolało tak że jakiś straszny ból, bardziej dziwny dyskomfort, ucisk w tym miejscu, kłucie, pomagało jak zwymiotowałam, dlatego myślałam że to od wątroby. A kilka lat później jednej nocy dostałam takich boleści że wyłam jak opętana :o

Gość grreherhe
To kłuje lekko i tez nie zawsze. Zalezy od pozycji w jakiej siedze. Może macie racje..

Gość femur
ja mam tak samo, jest to ból, który nie pozwala na swobodne oddychanie. jesteś na wdech ze spłyconym wdechem, by nie nasilać bólu. trwa to kilka sekund do minuty może ciut dłużej. wydaje mi się, że to naturalny odruch organizmu na brak jakiegoś pierwiastka albo mikro uraz na poziomie komórkowym, może zawał jakiejś wiązki mięśnia w klatce piersiowej ( nie chodzi mi o mięsień sercowy ). żyję jakoś i nie panikuję

Gość grreherhe
Też masz gorączke?

Gość femur
nie wiem o gorączce, bo jej nie mierzyłam :-O ale myślę, że za bardzo wsłuchujesz się w drobiazgi. gorączka nie jest jakoś strasznie podniesiona, więc może to być spowodowane np. jakąś przebytą infekcją, bólem zęba, lub wzrostem ciśnienia. jak masz taki strach, to zrób sobie badania moczu i krwi- się uspokoisz. kamienie w nerkach dają ślad w moczu (zwiększone białko), ale równie dobrze może to być przeciążenie organizmu wysiłkiem itp. jak widzisz powodów mogę ci podać wiele, ale tobie raczej nic nie jest.

Gość resFT
witajcie.U mnie ten ból pojawia się rzadko,czasem po przebudzeniu(samoczynnym ,nie od bólu) odktytym dopiero gdy próbowałem zmienić pozycje z tej na plecach do pozycji na bok i nie mogłem.Ból był dokładnie pod prawym dolnym żebrem(w okolicach brzucha). Normalnie ten ból się nigdy nie pojawia. To nie był ból,a raczej kłócie przy próbie poruszenia się.Jednak po 5 minutach znikł i mogłem normalnie się poruszać.