Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawictwo pospolite191

Karmicie ptaki ?

Polecane posty

Gość prawictwo pospolite191

ja w tym roku chyba 2 kg słoniny kupiłem dla nich

Gość Ciężka sprawa.
Tak, słonecznik, orzechy w tłuszczu, ptasie pyzy... Sporo tego, ale miło popatrzeć jak sobie dziobią :)

Gość Dyonizy
nie wiem jak to wygląda w innych miastach ale w Warszawie idąc na skróty po lodzie lub śniegu co chwilę zahaczam o gałęzie z jakimiś flakami lub słoniną , normalnie można oczy stracić , co wywieszają na tych drzewach dla ptaków to naprawdę pomsta do nieba ale niech tam , oby tylko na gałęziach majtek nie suszyły to już będzie dobrze !

Gość qq777
tak - orzechami-sikorki

Gość Taaaaak :)))
Oczywiście :) Uwielbiam ptaki. Mam porozwieszane na całym ogrodzie kulki tłuszczowe z ziarnami, a na dwóch oknach w domu karmniki. Poszło już od wczesnej jesieni do teraz 11 kg karmy dla ptaków, z 30 kulek tłuszczowych i nie wiem ile słoniny, bo nie liczę.... Do karmnika na oknie przylatują sikorki bogatki, modraszki (kocham je), kosy, drozdy, dzwońce, wróble, grubodzioby, a nawet kilka razy była para dzięciołów czarnych ( nie wiem co one jedzą w tym karmniku, ale są stałymi mieszkańcami drzew w moim ogrodzie :) ) No i jeszcze gołębie, które jak siądą to zjedzą wszystko na raz :D

Gość *Ola1981*
Ja tam wywieszam tylko w ogródku, żeby nie przeszkadzało nikomu :) A Ty nie chodź zimą na skróty, bo jeszcze nogę złamiesz ;)