Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chłód ośnieżonej ziemi

Nie mam już siły :(

Polecane posty

Wczoraj roześmiana i pełna optymizmu, dziś ryczę w poduszkę i czuję, że nie mam szans zmienić swojego życia :(

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a jest jakis konkretny powod?

Wiesz, składa się na ten smutek wiele spraw... Samotność, fobia społeczna, poczucie odrzucenia, przegranej pozycji... Niby nic nowego, a wczoraj jakoś potrafiłam się śmiać i cieszyć...

Gość a co się takiego dzisiaj
stało, że nagle jesteś smutna?

Nie mam już dokąd uciec... Nadzieja powoli wygasa. Moje marzenia nigdy się nie spełnią. Ciągle jestem sama, nikt mnie nie kocha. Chciałabym się już nie obudzić...

W sumie nic takiego. Widziałam po prostu faceta, który mi się podoba, a który mnie nie dostrzega i zrobiło mi się strasznie przykro :(

Gość Taka noc
Mnie tez maz nie kocha odechciewa mi sie zycia przy nim

Gość a co się takiego dzisiaj
przed czym chcesz uciekać?

Gość kazda zmora znajdzie....
po co na siłe szukac takie poszukiwania nic nie dzadza w Oświecimiu przezyli tylko Ci którzy brali rzeczywistosc jaka jest nie czekali na cud użalasz sie nad soba jakbys niewiadomo jakie meki przechodziła ogarnij sie

Gość ja.sem.Gigantycnyj.Netoperek
A w czym głównie zawinił dzień dzisiejszy? Pytam, bo jako "ten w podpisie" to może "mogę coś/jakoś"... ? A jak nie będę mógł, to "klątwę jaką" :D "się zapoda" albo egzorcyzmy zamówimy u znajomej... Czarownicy :D I będzie lepiej. Więc pytanie - jak w pierwszym zdaniu. /Batman/

No nie wiem, skoro te dołki zdarzają się niemal nieustannie. Ze stanu radości potrafię wpaść w histerię i płacz.

Gość ogarnij sie kobieto
zeby kazdy tak marudzil jak Ty do Polska mialaby nazwe: Depresjada...:P Kazdy ma jakies problemy, wieksze/mniejsze, ale nie kazdy pieprzy tak jak Ty. Głowa do gory, znajdz sobie powod do radosci, jak nie jestes lotna w te klocki, to nie siedz na kafeterii i sie nie zal - bo to jak widac szczescia Tobie nie daje, tylko włącz jakis film, poraj w cos, poczytaj interesujaca ksiazke, zrob porzadek w szafie, zpalanuj cos na swięta, wyslij maile/sms do bliskich, zapewniam całą noc będziesz miala zajeta i nie bedziesz miala czasu na glupoty, typu "moje marzenia nigdy sie nie spelnia" Jak tak mozna biadolic? jak sobie bedziesz wmawiac to w 100% nic Tobie sie nie uda! 1. Nie jestem gwiazda reklam, ale zawsze wiedzialam, ze bede miala wspanialego partnera i co -MAM. 2. Rzuciłam pracę, nikt mi nie daje pieniędzy, ale wiedziałam, że znajdę sposób, żeby mięc fundusze na życie i co - MAM 3. Mam przyjaciół rozsypanych w innych miastach, ale wiem, że będziemy utrzymywac kontakt kiedy tylko się da - nie jęcze, że ich nie ma, tylko kombinuje jak tu wygenerowac pieniądze i czas, żeby ich odwiedzić- I TAK SIE DZIEJE CZĘSTO I GĘSTO 4. Czasami mam złe chwile, jak każdy, ale w życiu bym nie pomyślała, że nie chce się obudzić, trzeba doceniać to co się ma, bo życie zaskakuje co raz czymś miłym. MYŚL POZYTYWNIE :)

Ale ja wiem, że ludzie mają gorzej. Co nie znaczy, że mnie też nie jest źle. Cierpię na fobię społeczną, przez co jestem skazana na bycie nikim, bo odczuwam strach przed ludźmi i nikt tego nie rozumie.

Ogarnij się kobieto - próbuję żyć ciekawie, czytam książki, rysuję, uczę się języków, ale samotność i frustracja biorą górę nad wszystkim. Męczę się z emocjami, które się we mnie skumulowały, chciałabym wykrzyczeć ludziom, co czuję, ale nie mam z kim porozmawiać.

Gość ja.sem.Gigantycnyj.Netoperek
* Chłód Och Ci Faceci! ;) Do licha ! Biesty jedne! No to skoro ten facet jest przyczyną, to "poczebne" są fakty/ jakieś dodatkowe info o nim. Kim On dla Ciebie jest? Przedtem pytanie na skróty - da się go zostawić? I jeśli nie - to why? /Batman/

To mój znajomy ze studiów. Wpadł mi w oko jakiś czas temu, ale nie zrobiłam nic, żeby się do niego zbliżyć. Czekałam na jego krok. Niestety on nic takiego nie zrobił. Teraz, po dość długim okresie tłumienia emocji i obserwowania, jak rozmawia z innymi, a nie ze mną, nawet najmniejsze zetknięcie powoduje u mnie ból.

Szkoda, że nie ma z kim pogadać. Miałam nadzieję na rozmowę, ale widzę, że już mnie zostawiliście z tymi czarnymi myślami...

Gość ja.sem... /itd/
* Chłód ale ten "ból" to chyba troszku Hamletowskie nieco ;) , po za tym "po co" sobie wmawiasz/wkrecasz, że czujesz "ból"? to po pierwsze a po drugie jesli już naprawdę musisz a On jest wolny, to wymysł jakiś sposób na pogadanie z Nim i zrób to. To jest łatwe. Dowiesz się jakie są prognozy. I albo się ubierzesz /zimno/ albo się rozbierzesz /ciepło/. p.s. To takie mpje Batmańskie 3gr odnośnie sytuacji utrzymane w "duchu porad tej kafeterii". Może być? Powiedz czy przyda się czy "do kitu"? /Batman/

Ale jak? Cierpię na fobię społeczną, paraliżuje mnie strach przed zagadaniem. Czy ty wiesz co to za stan?

Z resztą też do dupy... Nic nie da się już zmienić, ciągle tysiące ludzi, którzy podcinają nam skrzydła...

Ale on też pierwszy nie zagaduje.

Życie straciło dla mnie sens, smak... Chciałam wyjechać z kraju, poznać świat, nowych ludzi, ale dopadła mnie depresja i brak wiary w swoje siły... Przecież to wszystko jest niemożliwe.

Gość ja.sem... /itd/
Jakie odczucia/uczucia/stany emocjonalne towarzyszą 'fobii społecznej' to nie wiem. Mogę - na podstawie zdobytej w różny sposób wiedzy - próbować je sobie wyobrazić. I to właśnie robię. Więc może najpierw trzeba by było porozmawiać z jakim fachowcem od "usuwania" :) owej fobii, co? A dopiero potem za tego Fajnego Chłopaka się Wziąć :) Suma summarum, z Nim też przecież trzeba będzie rozmawiać. A jakby nie wnioskować, z tego co napisałaś, to jest On przedstawicielem społeczeństwa, którego Ty się.... boisz? Czy tak? Co zrobisz? w tej sytuacji? /Batman/

a ja z kraju nie wyjadę, bo ilekroć słyszę jakiegoś obcokrajowca, to nic nie rozumiem, nawet gdy słyszę język, którego się uczyłem możecie nazwać to fobią społeczną

Gość agag1978
jak ci brak siły to kup sobie żeńszeń i łyknij podwójna dawkę - naprawdę daje kopa :)

Gość ja.sem.... /itd/
* Chłód Przecież to wszystko jest niemożliwe.' - Łot???? C o T y m ó w i s z ? ? ? A tak już 'śmiertelnie :) poważnie' : Chłód, a chcesz "w dziób" ?? /bez urazy!/ za TAKIE gadanie i zapożyczone - nie wiadomo skąd - farmazony? Naprawdę masz TAKIE przekonanie czy jedynie prowokujesz do zejścia na złą drogę /poprzez pobicie/ innych osobników w spoleczenstwie. Jak jest? /Batman/