Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość interesuje mnie ta kwestia

Gdzie wy mieszkacie, ze placicie opiekunkom 1000 zl i wiecej

Polecane posty

Gość nie to nie jest mało
jeśli nie płaci za mieszkanie i wyżywienie (wiadomo do jedzenia może coś tam sobie kupuje, żeby nie być ciągle na waszym i może lubi co innego), ale jak odchodzą rachunki to nie jest źle :)

Gość Ja caly etat 9zł/h
Warszawa.

Gość Jedząca jajecznicę
Lores - no tyle wynosi mniej więcej wynagrodzenie dla opiekunów...zresztą są zawsze mniej więcej określone stawki - w zależności od tego czy sie mieszka razem, czy wykonuje się dodatkowe obowiązki..... przy opiekunach osób starszych patrzysz też na to czy osoba jest samodzielna czy już leżąca...no i do tego dochodzi kraj, bo też na pewno są inne stawki w różnych częsciach europy

Gość dżoaaaana
450 zł za opiekę nad dzieckiem/ na miesiąc??? o Matko i są chętne osoby być parobkiem za takie pieniądze? Ja mieszkam na wsi Opiekunce płacę 8 zł za godzinę - w miesiącu wychodzi od 1000 do 1500

Gość Lores2004
Tez mi sie wydaje, ze to calkiem ok pensja ale jestem bardzo zadowolona z tej osoby a moje dzieci jeszcze bardziej! Jest duzo kreatywnych zabaw, troche sportu, dyscypline tez trzyma jak trzeba. A co do jedzenia to tylko ewentualnie pozna kolacje musi sobie zapewnic po powrocie do domu bo w dzien u nas jest mnostwo roznych rzeczy i kazdy moze znalezc cos dla siebie, poza tym wiem co lubi i zawsze to tez kupuje. Acha, no i jeszcze co miesiac dostaje bonusa, 50-100 euro dodatkowo no i na przyklad karnet na basen. Ale za to jak ostatnio sprzataczka miala 2 tygodnie wolnego to tez nie bylo problemu, zeby posprzatac. Tylko nie prasuje bo nie umie.

Gość a gdzie Ty mieszkasz, że
opiekunki dostaja po 400 zł miesięcznie. Za 8 godzin dziennie? masakra jakas...ja mieszkam w małym miasteczku ale tyle to by chyba tlyko brala jakas emerytka żeby sobie dorobić.

Gość Lores2004
Ale za nic w swiecie bym tej osoby nie chciala stracic, mialam juz niezle przejscia z innymi opiekunkami i wiem, ze zaufana osoba to naprawde skarb wiec jesli bedzie trzeba to dam podwyzke.

Gość nj nj njk
trd - Ty pracujesz za 1200 i zapewne z tego tytułu jesteś wniebowzięta, a chciałabyś, żeby ktoś pracował za połowę tego? jeszcze bez składek, ubezpieczenia, płatnego urlopu, chorobowego itd.?

Gość [omcfgpdltrgt
Ja mieszkam w Gdańsku. Dorabiam sobie opiekując się 1,5 roczną dziewczynką. Mam stawkę 7 zł za godzinę. W tygodniu mam ją 2-3 dni u siebie w domu pod opieką. Za miesiąc wychodzi mi 600 zł

Gość nie to nie jest mało
lores czyli ta osoba coś na zasadzie au pair? :) piękne czasy... ;)

Gość swietowa baba
Katowice 12zł za godz i to jest raczej stawka niska

Gość Za 500 zł to
wolałabym siedzieć w domu niż opiekować się obcym dzieckiem 8h dziennie.

Gość apps
chcialam dac 1700zl w wawie za caly etat, opieka tylko nad dzieckiem-odzew slaby, prawie same studentki z byle jakim doswiadczeniem w opiece, z 7 zaproszonych osob pojawilo sie 2, 3 nawet nie uprzedzily, ze nie przyjda. Moze zasilki wynosza teraz wiecej? Chyba sie zorientuje i rzuce prace...

Gość Lores2004
Tak, mozna powiedziec, ze to cos na zasadzie au pair ale nie zalatwiane przez zadna agencje tylko znaleziona zupelnie przypadkiem. A co, dobrze Ci sie au pair kojarzy? Znasz z autopsji?

Gość Połowę pensji bym dała
Jestem opiekunką i mamą. Tak na prawdę nie zaoferowałabym komuś 500 zł aby sprawował za taką kwotę opiekę nad moim dzieckiem. Wiem,że teraz z pracą jest ciężko,ale jeżeli zarabiałabym 1700 zł to oddałabym niani połowę. 850zł. Jeżeli mąż by dobrze zarabiał ,miał stała pracę zaoferowałabym więcej za cały etat.

Pod Warszawą miałam problem by znaleźć za 10zł/h. Na szczęście moja niania przychodzi tylko 3h dziennie bo gdyby przychodziła na 8 to bym jej swoją pensję musiała oddać.

Gość ewlina z koszalina
nj nj njk trd - Ty pracujesz za 1200 i zapewne z tego tytułu jesteś wniebowzięta, a chciałabyś, żeby ktoś pracował za połowę tego? jeszcze bez składek, ubezpieczenia, płatnego urlopu, chorobowego itd.? XXXXXXXXXXXXXXXx ale jak rodzice pracują to tez maja i urlop i wtedy niania tez ma wolne, moim dzieckiem opiekuje się emetytka(była przedszkolanka) i nie pace za nia żadnych składek, wynagrodzenie jej to 1000 zl, sama tyle zaproponowala