Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana z samego ranaaa

CZY TO MOŻE BYĆ GRZYBICA PAZNOKCI?????????????

Polecane posty

Gość załamana z samego ranaaa

Mam do was pytanie co sądzicie o tym lub czy któraś miała podobnie? Otóż mam fatalne paznokcie u stóp. Mam tak już od dawna, pewnie kilku dobrych lat i z tego co pamiętam zaczęło się od żółtej płytki paznokcia, z tym, ze ja non stop od kilku lat maluję paznokcie u stóp na czerwowo, a ponoć po kolorze czerwonym paznokcieć nabiera żółto-pomarańczowego odcienia. Od pewnego czasu doszła do tego kruchliwość, ale nigdy nie kruszą mi się paznokcie na końcu, tylko jakby się rozwarstwiają, nie wiem jak to ująć żeby było to trafne, po prostu tak się jakby "łuszczą" na całej powierzchni, są suche, przez to że się łuszczą stały się matowe i ich gładkość totalnie zniknęła no i teraz zaczynam się zastanawiać czy to nie grzybica, aż mnie obrzydzenie bierze na tą myśl:( dodam, że nie mam problemów z potliwością stóp, nie pęka mi skóra na stopach, jest ładna i gładka, nic mnie nie swędzi i dbam o higienę żeby nie bylo;) u rąk paznokcie są normalne, zero łamliwosci, gładkie, lśniące, nic złego się z nimi nie dzieje:) ale te nogi mnie przerazają, zawsze tłumaczyłam sobie, że to przez lakier są żótłe, wiadomo że trzymanie lakieru 365 dni w roku na nich tez je osłabia i mogą dlatego być suche i się rozwarstwiać, w dodatku szukałam na necie zdjeć i zdjecia grzybicy na necie nie pokrywają sie z tym co ja mam na stopach, może to marne pocieszenie, ale ratuje się tym ze to może jednak nie grzybica ani inne świństwo:( znazałam czerwony lakier, kupiłam też odżywkę Eveline, nie jestem zbyt wytrwała w różnych kuracjach, ale postaonowiłam, że będę dzień w dzień traktować moje paznokcie tą odżywką i zobaczę co będzie, mam nadzieję, że to pomoże bo normalnie aż mi wstyd iść do dermatologa:(

To na pewno grzybica Jak się pójdzie na basen czy nad jeziorko większość osób zwł. po 40 ma takie zgrzybiałe pazury i nawet nie wie że z nimi coś nie tak :o

Gość Skaczka123
Polecam loeceryl do walki z grzybicą i udaj się jak najszybciej do lekarza :)