Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość IRAS -30

Moja zona unika seksu

Polecane posty

Gość IRAS -30

Nie wiem juz jak do niej dotrzec. Ma kompleks w postaci brzucha, bo po ciazy zostala jej niewciagnieta skora, ktorej ona sie wstydzi. Przed ciaza miala super figure, ale zakochalem sie w niej za to jaka jest. Ona unika wspolzycia w dzien. Tesciowie czasem zabieraja dziecko do siebie, jest sposobnosc, a zona nie chce. Najlepeij czuje sie, gdy jest ciemno i gdy ma cos na gorze ubrane, co zakrywa brzuch. Ja jej powtarzam, jaka dla mnie jest piekna, w sumie wole ja cala naga niz w tych niewygodnych gorsetach. Ale ona nie potrafi sie przelamac, nie wiem, co sie nagle stalo, jest prawie 5 lat po porodzie i do tej pory (oprocz czasu zaraz po porodzie) nie pokazywala, ze sie zle ze swoim wygladem czuje. co moge z tym fantem zrobic?

Gość jak dziecko jest w domu to
sorry, ale przez 5 lat można się ogarnać, ja tez zaraz po ciąży nie miałam super figury jak wcześniej i też miałam kompleksy, ale nie przez 5 lat!!!!! tylko pol roku

Gość IRAS-30
Czytac nie umiesz? Mojej zonie zostala luzna skora, ktora sie nie wstapila, to pod skalpel sie kwalifikuje. Poza tym figure ma ladna i szybko wrocila do wagi sprzed ciazy.

Gość nie wiem jak ty, ale ja bym
to niech idzie do dr Szmita:P

Gość Mój teść mówi
Skalpel . Tu nie chodzi o ciebie i o to że nie dociera do niej fakt że i tak się tobie podoba, tu chodzi o nią samą, o to jakie jest jej idealne wyobrażenie ciała podczas seksu i najwyraźniej tęskni za swoim dawnym ciałem i nie akceptuje swojego brzucha po ciąży. Ja mam tak samo a jestem już dwa lata po porodzie i niestety przez pierwszy rok na czas pieszczot zakładałam pas ściągający , tak bardzo żenował mnie mój brzuch , natomiast obecnie doprowadziłam go do takiego stanu że mogę spokojnie się odkryć ale tylko na leżąco bo gdybym miała nachylić się nad leżącym podemną mężem to spaliłabym się ze wstydu gdyby zobaczył moją wiszącą skórę. Przykre uczucie i bardzo denerwujące. Myślę że powinieneś wpisać słowo abdominoplastyka i wejść na galerię zdjęć przed operacją i po i pokaż żonie te zdjęcia . Fakt że razem je obejrzycie wiele może dać i radzę ci skupić się na najgorszych zdjęciach i powiedzieć "nawet jeżeli masz taki brzuch to kocham go nie brzydzę się i nie przysłoni mi on chętki na to co poniżej " :D. Spróbuj. Powodzenia.

Gość ewelina z koszalina
bo to trzeba od razu zadbać a nie czekać az sama się wchłonie, bez cwiczeń , diety i zabiegow nic samo się nie zrobi i nie irytuj się tak koles, bo nie ona jedna na pewno ma z tym problem

Gość IRAS-30
Zdjeciia w necie ogladalismy, to jej dalo tylko takie pocieszenie, ze nie tylko ona ma taki problem. Oglada czasem programy o operacjach i widze, ze patrzy na te efekty. tyle, ze nas nie stac na taki wydatek, jak bym mial kase, to bym jej dal. Zauwazylem, ze zona preferuje pozycje, gdy ona lezy na plecach albo od tylu, czy z boku, kiedy brzucha nie widac.

Gość kurna no!!!!
dziewczyny jak jest nadmiar luźnej skóry to bardzo czesto żadne ćwiczenia itp nie pomoga. Skóra niestety sie już nie skurczy i nie wstąpi tylko bedzie zwisała. Jedynym sposobem jest skalpel więc nie powinnyście tak krytykowac, że przez te lata mogła coś zrobić a nie czekać.

Gość IRAS-30
ewelinaa-a ty myslisz, ze zona nie dbala o brzuch? Przed ciaza miala idealnie plaski, z zarysem miesni, po ciazy zaraz zaczela nosic bielizne uciskowa, smarowala, cwiczyyla. Ale to jest nadmiar skory, miala w ciazy wielki brzuch, jest filigranowa , dziecko bylo ulozone z przodu, bylo duze, mialo ponad 4 kg, miala duzo wod. udzie na ulicach ja zaczepiali i pytali, czy bedzie miala bliznieta, wiec sobie wyobraz, jak brzuch byl wielki.

Gość Mój teść mówi
Moja znajoma ma taką operację za sobą (7 tys.zł) i choć brzuch ma płaski a skórę napiętą to lekarz przed operacją pytał czy planuje więcej dzieci ( ma jedno) bo po operacji podczas ciąży skóra naciągnie się jeszcze mocniej i będzie wyglądać dwa razy gorzej niż po pierwszej ciąży , poza tym znajoma ogromnie cierpiała po op, nawet po lekach znieczulających jakie dostała, dosłownie wyła z bólu . To jasne że wybiera pozycje w których brzuch nie wisi , sama tak robię . Może kupcie delikatny , cielisty pas który zasłoni tylko ten kawałej wiszącej skóry. Nie zmusisz jej do pokazania brzucha i odkrycia się jeżeli ona sama tego nie zechce, poza tym seks w stresie co też mój mąż sobie teraz myśli kiedy patrzy na ten zwis jest jest gorszy dla niej niż seks w gorsecie.

Gość IRAS-30
Nawet w szpitalu, gdy urodziila, to polozne sie smialy, ze wyglada, jak by jeszce jedno dziecko tam miala, a pediatra jak zobaczyl nasza corcie (4,5 kg, 61 cm) to zazartowal, ze mala spokojnie moglaby byc dziewczynka i chlopcem. Bielizne uciskowa zaczela nosic tydzien po porodzie, gdy sciagneli jej szwy . Bylem z nia w sklepie wybierac i wiesz, o co spytala sprzedawczyni? Kiedy ma termin. Wiesz, jak zonie sie glupio zrobilo? Byla juz tydzien po porodzie przeciez.

Gość IRAS-30
Kupilem jej na urodziny swietny gorset, ktory uwydatnia biust i maskuje brzuch. Ale przeciez nie da sie go zakladac za kazdym razem. Gdzie tu spontanicznosc?

Gość to tylko
Dlaczego nie możecie iść na kompromis? Jeżeli jej odpowiada sex w gorsecie, czy w jakiejś koszulce, to dlaczego Ty nie możesz tego zaakceptować? Czy Twoje egoistyczne pragnienia muszą być spełniane? Może byś tak wczuł się w psychikę żony i nie domagał się spełniania swoich wymagań. Może i trochę jest i winy Twojej żony, że wcześniej nie zadbała o swoją skórę po ciąży, ale skoro teraz ma z tym problemy to Ty jako kochający ją mąż, który nie traktuje swojej żony przedmiotowo i liczy się także z jej odczuciami [ wstydem] powinieneś uszanować jej emocje. Przynajmniej do chwili dopóki albo ona nie pozbędzie się oporu przed zupełną nagością albo nie uzbieracie na tę operację wycięcia wiszącej skóry.

Gość IRAS-30
Ja nie mam nic przeciwko maskowaniu brzucha, ale zona od jakiegos czasu nawet ubrana zle sie czuje. Przepraszala mnie, mowila, ze to nie moja wina a jej psychiki, bo ona wie, ze ten brzuch jest i to ja krepuje.

Gość no nie szoilki
nie jesteście w stanie odłożyć na zabieg?

Gość to tylko
sorki, teraz doszły posty, że dbała

Gość Mój teść mówi
Zgadza się. Masz rację. Ja też jestem bardzo drobna i całą zawartość (wody i dziecko) poszły do przodu co zrujnowało mi brzuch ale doszłam z tym do porządku dziennego choć jak patrzę na zdjęcia sprzed ciąży to aż przykro się robi. To jest problem który da się rozwiązać albo za pomocą skalpela ( w tym przypadku pewnie jedyną) albo za pomocą rozmów ale to będzie żmudne i może niewiele dać. Ja mogłabym się zdecydować na operację ale boję się bólu bardziej niż wyglądu swojego brzucha :D. Może na jakiś czas zostawcie temat brzucha i cieszcie się zwyczajnie sobą i tym że jesteście razem, zdrowi. Nie mam lepszej rady. Minęło tyle lat a twoja żona nadal ma dyskomfort. Współczuję jej ale myślę że przyjdzie czas kiedy oleje temat, zmęczy się nim i będzie sobą. Tego jej życzę.

Gość IRAS-30
Niby jak miala zadbac? Przed ciaza bardzo dbala o cialo, w ciazy tez kupowala rozne specyfiki, ale powtarzam, brzuch miala ogromny, wyszly jej rozstepy, skora nie nadazala sie rozciagac, miala ja szklista i strasznie ja swiedzialo. Po ciazy od poczatku testowala rozne specyfiki, przeciez schudla do wagi sprzed ciazy i to stopniowo, nie od razu, by dac skorze czas, cwiczy. Ja jej nie winie za ten stan rzeczy.

Gość ewelina z koszalina
IRAS JA MIALAM TO SAMO PO CIAZY!!!! skóra ze z rak się rozplywala, tez jestem/bylam drobna a urodziłam duże dziecko, kilka m-cy po ciąży nadal wygladalam jak w ciąży, jak mnie znajomi spotkali pytali kiedy wkoncu rodze a dziecko już miało 4 miechy, chodziłam na zabiegi, były kosztowne nie powiem,ze nie, ale dziś figure mam jak przed ciaza

Gość IRAS-30
Nie, nie stac nas i przez najblizsze lata nie bedzie, gdyz mamy kredyt mieszkaniowy, dziecko tez kosztuje.

Gość IRAS-30
ewelina-gdybysmy mieli opor kasy, to tematu by nie bylo, nie uwazasz? Od poczatku bylismy na biezaco z operacjami i zabiegami, ale nas nie stac na to. Niestety zona ma pecha, nie wybrala na meza prezesa.

Gość IRAS-30
Zona walczylaa uciskowa bielizna, balsamami, peelingami, sama sobie masaze robila. Skory jednak okazalo sie za duzo, tak ciiezko to zrozumiec? Ogladalas kiedys program o operacjach brzucha? Widziallas zdjecia jak moze wygladac skora po ciazy? I zadne super specyfiki czy zabiegio tegoi nie zmienia, to trzeba wyciac.

Gość to tylko
A nie jest czasami tak, że Ty dawałeś i nadal dajesz jej sygnały, że wygląd ma dla Ciebie większe znaczenie w waszym związku niż cokolwiek innego. Ona sobie zafiksowała, że ten brzuch to problem głownie dla CIEBIE i obawia się, że dużo straciła w Twoich oczach przez ten nieszczęsny kawałek wiszącej skóry. Pewnie robiłeś/robisz jakieś uwagi przy niej na temat wyglądu innych kobiet a jej kompleksy się pogłębiają. Z resztą nie musisz nawet robić uwag, wystarczy jak zerkasz na jakieś inne kobiety. No, powiedz, nie jest tak?

Gość IRAS-30
Zalozylem temat na forum kobiecym, myslalem, ze kobieta kobiete zrozumie i cos doradzi i pomoze mi zrozumiec i zmienic jej podejscie. Nie mam zony fleji, ktora zapomniala, co znaczy dbac o siebie. Gdyby mogla cos z tym zrobic, to by zrobila, nie znam rownie zdeterminowanej osoby jak ona.

Gość IRAS-30
Nie zerkam na inne kobiety, nie robie jej uwag. Czesto mowie, jak ja kocham i ze ladnie wyglada. bylismy ostatnio na weselu, to az mi dech zaparlo na jej widok, zamaskowala brzuch, dobrala swietna sukienke, ubrala szpilki.

Gość IRAS-30
Zreszta w ciuchach nie widac, ze ma taki brzuch pod spodem.

Gość mogła się tak nie obżerać
w ciąży to by brzuch urósł na tyle ile miał urosnać :D i pewno jeszcze łykała sztuczne witaminy i dlatego dziecko taki kolos i rozciągła jej skóre. No ale jak sie nie ma w głowie to się ma w brzuchu haha

Gość ewelina z koszalina
po takim czasie tylko chirurg zostaje taka prawda, ja dość szybo się za to wzięłam, efekt po każdym zabiegu był widoczny ale jestem lzejsza o ponad tysiaka, to nie była żadna opreacja tylko zabiegi wyszczyplajaco-ujedrniajaco-modelujace, dziś już chyba zakazane sa ta metodą nikt nie chce Ciebie dołować, ale Twojej zonie tylko skalpel zostaje, z punktu widzenia kobiety rozumiem ja doskonale, żadne Twoje słowa czy gesty nie pomoga dopoki ona sama nie zacznie czuc się atrakcyjna, kobieca psychika jest inna...

Gość to tylko
No ale czego jeszcze oczekujesz od tego forum? Wygadałeś sie, wyżaliłeś się jaki to Ty biedny misio bo żonce wisi brzuch po ciąży i wstydzi się chodzić z Tobą na uprawy seksu, bez gorsetu. Czy oczekujesz, że któraś kobieta stąd przeprowadzi z Twoją żoną terapię pt: " jak pozbyć się kompeksu wiszącego brzucha"? Weż Ty, koleś, sie ogarnij bo widać, że Ty masz większy problem niż Twoja Kobieta. pozdro dla Żonki 🖐️