Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MillaWanilliaskay

Skąd taka wrogość do emigrantów z Anglii??

Polecane posty

Gość ble ble bleeeeee
"Skoro nie jest to zazdrość? To co powoduje, wyzywanie polaków mieszkających w Anglii?Może ktoś nas oświeci?" Wasza glupota? :D "Cala inteligencja i smietanka polska tam mieszkala, tam mieszkaja ich potomkowie." Spokojnie,ty i twoje funfelki do tej smietanki nie nalezycie :D "USA to wyjazdy biednych robotnikow, masowka za chlebem ("Goralu czy ci nie zal...." ) to zupelnie inny sort ludzi" Taaa jasne do USA same biedoki pojechali a do UK same inteligentne elity (co widac na tym forum) :D Wez sie panienko niskich lotow nie osmieszaj. Lepiej tam myj te talerze :D :D "Mnie osobiscie Szwajcaria sie nie podoba, wole Skandynawie Panna, panna, nie pluj jadem bo potwierdzasz postawiona tutaj teze" Palcem po mapie panno,palcem po mapie :D :D :D Rzeczywiscie, Polonia z UK a zwlaszcza z tego forum to sam ubaw po pachy :D :D

Gość kalimocho
Smiesznie sie czyta gdy Polacy wyzywaja sie, ktory kraj jest lepszy jakby to byla ich zasluga, ze one sa takie, a nie inne ;) Mozecie sobie mieszkac w Szwajcarii, Uk czy USA, ale i tak wszyscy jestesmy z tej samej Polski :)

Gość ooiiuyrdcvbnm
bez pseudonimu Ale tepa z ciebie osoba. Wlasnie z takimi polakami nigdy sie nie zadawalam, niezaleznie czy w Polsce, czy na innym koncu swiata. Najpierw zaczynasz poprawiac sobie humor, bo przeciez masz duuzo lepiej (co dowodzi Twoich kompleksow) a potem twierdzisz ze w UK jest tylko nowa emigracja, co dowodzi, ze szkoly nie skonczylas. Otoz, do twojej wiadomosci, jest tutaj stara emigracja, Polakow ktorzy zostali tu po wojnie. Sa osrodki kultury Polskiej, biblioteki, teatry i ich atmosfera jest taka 'przedwojenna', na poziomie... w koncu nasi dziadkowie mieli zupelne inne podejscie, niz takie prostaki jak ty.

Gość ooiiuyrdcvbnm
kalimocho Dobrze mowisz :)

Gość Idzie w pizdu
Zazdrosniki

Gość pomarańcza wszystko widząca
do ble ble ble Czyli Ty też jesteś z UK?

Gość yes,yes ,yes
"Rzeczywiscie, Polonia z UK a zwlaszcza z tego forum to sam ubaw po pachy" :-)

Gość blockhead
Jak widac po tym topiku, jak i po wielu innych, miejsce zamieszkania nie ma znaczenia. USA, UK, Szwajcaria, Japonia, Kanada, itp. Polak po drugim Polaku jedzie, ze az zal. Jak nie z zazdrosci to ot tak by poczuc sie lepiej, podbudowac watle ego. Zalosne i godne pogady

Gość sikajacypodwiatr
...niby zazdroszcza ale jak chca sami wyjechac za granice to poglady zmieniaja sie o 180 st....po prostu punkt widzenia zalezy od miejscqa siedzenia...ot co...pozdro

Gość I tak powinno byc
Jaka wrogosc, nie przesadzaj. Nie wchodz w dyskusje z prymitywami.

Gość a ja wam powiem--
ze nie wpadlabym nawet na pomysl zazdrosci emigrantom z Anglii i do wrogosci musi byc jakis powod,tylko jaki....?!

Gość kaskada24
Ja co prawda nie mieszkam w UK tylko w Kanadzie i akurat w tym mieście , w którym jestem - NIGDY nie usłyszałam złej opinii na temat Polaków czy Polski z ust kanadyjczyków. Sama jestem dumna, że pochodzę z Polski - pokazuję moim znajomym zdjęcia mojej pięknej rodzinnej starowki i to mi kazdy mówi "ale Ci zazdroszczę! ale tam pięknie!" I tutaj wcale nie uchodzimy za ludzi "drugiej kategorii" tu każdy ma szansę być kimś bez względu na to skąd jesteś. A co do Polaków w Kanadzie - to tak jak wszędzie indziej - znajdą się fajni, ambitni ludzie, ale znajdą się też plotkarze i krętacze.

Gość no i pojechali po dziewczynie
jedna laskaco mieszka w UK wierszyk uloza o emigracj ito jeszcze zostala wyzwana, ze za malo poetycko:) Nikt jak nasz potrafi dopiec

Gość ciekawska z Birmingham
Jaki wierszyk o UK? Ktos wie gdzie go znalezc?

Gość do ciekawskieeeeej
tu masz: ttp://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5547768 do wszystkich emigrantow niewiemcodalej... KU WSZYSTKIM EMIGRANTOM: Nie mieszkam w Polszy od kilku lat, mam w 4 literach ten POlityczny swiat, w uk mi lepiej, kaska mi leci, chociaz nie zmywam, bo z socjala leci, z kaska mi lepiej, bez kaski mi zle -czy zrozumiesz to Polsko w koncu czy nie???? PO co mi zale, PO co mi smutki, wole za to na wyspach popijac smutki. Za nasza i wasza wolnosc w Europie, za nasza godnosc, honor w ukropie, czy to we wloszech, na plantacji grona, czy to w uk na zmywaku dola, czy tez w dublinskim pubie sprzatanie, czy tez w niemieckim hausie bieganie. W kazdym badz razie temat ten sam- Duzo by mowic i tu i tam, W najkrotszych slowach bol w sercu zostanie- Polsko w koncu daj zyc swym dziatkom dostatnie! Choc wiemy wszyscy, pragniemy szczescia, w Polsce do niego droga bez przejscia. Wyymyslilam okolo 2 miesiace temu .osobiscie nie pobieram socjala,ale pracuje i studiuje

Gość i po co kopiowac
marne teksty...?Zeby przykryc swoja nieudolnosc...?