Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona...:((((

Ból podbrzusza w ciąży. Pomóżcie

Polecane posty

Odstawiłam anty, od 21 lutego ich nie zażywam czyli już ponad miesiąc. pod koniec 7 dniowej przerwy doszło do stosunku który skończył się we mnie więc ryzyko wpadki jest, bo podobno gdy nie zażyje się 8 dnia tabletki to jest tak jakby się już ich od tygodnia nie przyjmowało. Jakiś czas po tym stosunku zaczęło boleć mnie podbrzusze, najpierw takie jakby kłucia potem ból podobny do okresowego ale słabszy. Może dwa dni były takie że bolało zdecydowanie mocniej. Okresu nie dostałam, spóźnia mi się już dwa tygodnie. Dwa dni przed zaczęło boleć mnie podbrzusze, więc byłam pewna że dostane, zamiast tego w terminie zauważyłam trochę jasno różowego śluzu.. Minęły dwa tygodnie podbrzusze od czasu nadal czułam, dzisiaj boli znowu bardziej tak jak bym miała okres którego nadal nie ma ;/ Czuje się tam ''mokro'' wypływa ze mnie dosyć dużo śluzu, dzisiaj nawet myślałam że to okres leci a tu ni. Test zrobiłam ale dwa dni po terminie okresu może za wcześnie ??? sama nie wiem co o tym myśleć, test powtórzę w niedzielę i zobaczę co wyjdzie. chyba powinien być już na 100% wiarygodny ? Jak to jest z tymi bólami podbrzusza w ciąży ? Bo czytałam że takie się pojawiają ?

Do tego wszystkiego strasznie brzuch mi wywaliło, jaest taki odstający i napuchnięty. Nie wiem czy to wpadka czy efekt odstawienia tabletek. Pomóżcie bo zwariuję

Gość MMM333
tak, ból i niewielkie krwawienie się zdarza.

tzn ? wolałabym jakieś konkretniejsze informacje, bo nie wiem czy to ciaza czy nie ?

Gość MMM333
objawy, które opisujesz wg mnie mogą wskazywać na ciążę ... zrób jeszcze raz test...

myślisz ? żadnych innych objawów nie mam typu ból piersi czy wyostrzenie zapachu. jedynie ostatnio jakoś więcej chyba jesc zaczęłam z tego stresu do tego ważę kg więcej i taka napuchnieta sie czuje

Gość MMM333
na objawy typu mdłości itp to byłaby zbyt wczesna ciąża, chyba że dopadły cię jakieś zaburzenia hormonalne... ja miałam takie same objawy i w ciąży byłam tyle ,że wcześniej nie brałam tabletek anty...

a kiedy i jakie konkretnie te objawy byly ? kiedy sie pojawily mozesz opisac po kolei jak to wygladalo ??

Również miałam ból podbrzusza kiedy nadszedł czas miesiączki. Niestety miesiączki już nie było, a ból był pierwszą oznaką ciąży.

a test kiedy wyszedł pozytywny ? jak robiłam 3 dnia po terminie @ to chyba powinien już coś wykazać? mnie pociesza fakt że te tabletki odstawiłam i że może to przez nie jednak

Gość co się z nim dzieje
dziewczyno..... nikt nie powie ci tu czy jestes w ciazy czy nie.... te ojawy mogą byc zarówno ciazowe jak i zaburzeniami hormonalnymi... kochalas sie bez zabezpieczenia takze istnieje mozliwosc zrob test i bedziesz wiedziala, jesli test bedzie negatywny udaj się do lekarza by przepisał Ci cos na wywolanie miesiączki... a i jeszcze jedno kazda kobieta jest inna i kazda inaczej przechodzi poczatki ciazy takze pytanie kiedy co jak nic ci nie da

ja nawet nie wiedziałam, że jestem w ciąży. Normalnie czekałam na miesiączkę i właśnie kiedy powinnam dostać pojawił się ten ból podbrzusza. Więc cały czas myślałam że dostanę. Kiedy spóźniał się już tydzień zrobiłam test. Wyszedł pozytywny:)

Gość co się z nim dzieje
zaleazy kiedy wspolzylas... 3 dni po terminie test moglbyc nie wiarygodny bo czasami cykle się wydluzają owulacja nastepuje pozniej... poza tym odstawilas anty wiec niewiadomo ile bedzie trwal twoj cykl po ich odstawieniu...to jednak hormony! zrob test nawet teraz powinien wyjsc :)????

Gość MMM333
no czułam się zupełnie tak jak na okres, brzuch był taki jakiś ciężki... nie pamiętam już dokładnie ale chyba dwa dni przed terminem okresu wystąpiło niewielkie krwawienie, w dzień kiedy miał się pojawić zrobiłam test, był negatywny, za kilka dni powtórzyłam i były dwie kreski, potem jeszcze brzuch pobolewał kilka razy... słyszałam ,że po odstawieniu tabletek bardzo łatwo można zajść w ciążę .

dokładnie. zrób test. bez sensu zamartwiać się. to może być przyczyna hormonów.

Mi kiedyś też okres spóźniał się 2 tyg , brzuch bolał , zrobił się nadęty , byłam pewna że to ciąża..Zrobiłam test , wyszedł negatywny a po 3 dniach przyszedł okres... Tym razem okres spóźniał mi się 3 dni zrobiłam test i taa...daam!!! 2 kreseczki . Ale tym razem nie miałam wzdętego brzucha...do 7 tyg nie miałam żadnych objawów dopiero potem zaczęły się mdłości... Nie mam też wyczulonego nosa na zapachy , ani żadnych zachcianek a jestem w 17 tyg.

a i jeszcze dodam że nie brałam anty....a brzuch w podbrzuszu bolał mnie gdzieś do 12 tyg , a nawet teraz gdy dużo chodzę lub za długo siedzę to mnie boli i muszę się położyć..

no nic, rano w niedzielę zrobię drugi test i zobaczę co będzie, w razie czego będę miała cztery dni na siedzenie w łóżku i beczenie.. masakra jakaś, byłam pewna że tabletki jeszcze działają dopiero po fakcie na necie przeczytałam że jednak nie działały. Też słyszałam że łatwo po odstawieniu można zajsc więc nie wiem

ja mam nadęty brzuch każdego dnia:( i cokolwiek bym zjadła jest tak samo:(

mi też zawsze odstawał po zjedzeniu nawet małej ilości ale teraz wygląda strasznie nawet rano jak nic nie zjem. do tego ważę z kilogram więcej co nastroju mi nie poprawia. Brzuch nadal mnie boli tak jak bym miała już okresik może się zjawi ?? Chociaż skoro dostałam tego lekkiego plamienia w terminie to raczej małe szanse

jakie beczenie...to najpiękniejsza chwila:) nie każdy ma takie szczęście...

nie zamartwiaj się na zapas ;) i daj znać o wyniku testu:)

w tym roku będę mieć dopiero 21 lat, więc to nie spełnienie moich marzeń. a po za tym moje podejście do macierzyństwa, ciąży, przytycia i przede wszystkim porodu nie są takie jak u każdej normalnej kobiety.. Nawet nie jestem gotowa na to, a po za tym chorowałam na anoreksję więc taka zmiana mojego ciała nie była by dla mnie najlepsza, i nie sądzę że potrafiłabym ją zaakceptować.. Już czuję się strasznie z tym że mam taki brzuch i chce mi się płakać jak w lustro patrze.. Więc mam nadzieję że to jednak zaburzenia spowodowana hormonami a po za tym nie nadaję się na bycie matką.

Gość fajny z ciebie mąż
dziewczyno 2 tyg po terminie okresu a ty piszesz,ze ci brzuch wywaliło? ty nawet nie wiesz czy wogóle w ciązy jesteś! smieszne są te twoje wypociny

nie napisałam że większy brzuch jest wynikiem ciąży. Nawet nie wiem czyw niej jestem.. Tylko jest taki nabrzmiały i napęczniały, nie wiem za bardzo o co Ci chodzi

Gość pennyyy
lec na badanie krwi, bedziesz miala 100% pewności od razu

no właśnie z tą betą jest tak że nie znoszę igieł i pracuje więc za bardzo nie mam czasu, zrobie ten test w niedziele rano i zobaczę. a i tak nie zależnie od tego co wyjdzie muszę iśc do ginekologa

Gość AdaaNieeWypadaa
mi sie wydaje ze w ciazy jestes

no nie wiem oby nie. myslalam ze ten okres dostane bo tak mnie ten brzuchw czoraj bolal ale nistety nie

jutro rano robie test, wkoncu wszystko bedzie jasne