saaamotna 0 Napisano Marzec 30, 2013 Wczoraj o godz. 21 powinnam zażyć pigułkę ale zapomniałam i dziś rano o godz. 7 zamiast zażyć ta wczorajsza wzięłam dzisiejszą, co zrobić z tą wczorajszą którą powinnam zażyć? Czy to spowoduje jakieś zmiany w cyklu ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SleepingSun 0 Napisano Marzec 30, 2013 a jakie tabletki bierzesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bbincomplete Napisano Marzec 30, 2013 Na ulotce dołączonej do tabletek powinno być napisane, jak postępować w takim przypadku. Przez 6 m-cy przyjmowałam tabletki hormonalne Diane35 i to było oczywistym, że zapomniałam ich wziąć, gdy poszłam na imprezę, wracając do domu bardzo późno. Na ulotce napisane było, że należy przyjąć dwie tabletki. Swoje stosowałam na cerę i miesiączkę, by wszystko wróciło do normy, ale była tam wzmianka, że podczas zaburzenia cyklu brania tabletek należy dodatkowo zabezpieczać się do momentu skończenia paseczka tabletek i rozpoczęcia nowego. Tak więc wydaje mi się, że w Twoim przypadku będzie raczej podobnie. Weź dwie i jeżeli współżyjesz, zabezpieczaj się przed niechcianą ciążą. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
saaamotna 0 Napisano Marzec 30, 2013 biorę Diane 35.Czyli powinnam teraz jeszcze wziąźć ta drugą pigułkę czy dopiero wieczorem o 21 jak zawsze brałam ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach