Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziewczyna ze wsi

uważacie swoją pracę za CIĘŻKĄ czy lekką? Czym się zajmujecie?

Polecane posty

Ja pracuję w handlu i szczerze mówiąc nie jest to lekka praca, dużo godzin, kontakt z ludźmi i zastanawiam się często, czy aby dobrze robię pracując tak, Może warto poszukać czegoś lżejszego, nawet gorzej płatnego? Chciałabym otworzyć własną firmę + zajmować się swoim małym gospodarstwem, ZACZĄĆ ŻYĆ, bo teraz to tylko z pracy i do pracy biegam. Już wiem od czego zacząć zmiany w swoim życiu. Jak zawsze jednak rozchodzi się o pieniądze, lęk że sobie nie poradzę, że nie znajdę już nawet takiej pracy, w kraju coraz ciężej... Może ktoś ma ochotę opowiedzieć o swoim życiu, planach, marzeniach? Zapraszam.

Gość pieniadze Ojca
ciężka praca to ta której nie lubisz lekka to ta której wykonywanie sprawia ci przyjemność

U mnie jest inaczej, lubię pracę, też chciałabym pracować dalej chociaż częściowo w handlu, ale za dużo godzin mam, za mało wolnego, zbyt dużo obowiązków. To konkretnie o mnie piszę. A Ty lubisz swoją pracę?

Gość gjuyghu
podaje definicje ciezkiej pracy. Bo niektore kobiety siedzace za biurkiem tez uwazaja, ze maja ciezka prace, bo musza np. cos napisac albo zrobic tabelke w excelu:D

Gość BE_LISA 40+
tu jest bardzo dobra definicja: ciężka praca to ta której nie lubisz

Gość moja kumpela jest
listonoszka i choc lubi swoja prace nie bedzie jej nigdy uwazala za lekko...ja zreszta tez nie.

Gość BE_LISA 40+
możesz pacować w tartaku i robic to z zamiłowaniem bo masz super warunki i doborowe towarzystwo:P, :P, :P a mozesz pisać kolejne ustawy nadające sie tylko do okrągłego segregatora, za ciezką kasę w otoczeniu chętnych czekajacych na każdy twój błłąd aby zajac twoje miejsce CO WYBIERZESZ?

Gość cięzka praca to taka
która męczy człowieka i może doprowadzić do wyniszczenia organizmu dla jednych ciężka jest praca górnika czy rolnika bo muszą sporo się narobic fizycznie, dla innych ciężka jest praca np. księgowej w prywatnej firmie gdy pracy jest tyle, że człowiek wychodzi cąłkiem skołowany Nie smiejscie się z ludzi pracujących na komputerach, bo od ciągłego gapienia się w ekran psuje im sie wzrok . A jak jeszcze jest hałas i ciągłe pretensje przełozonych? Jak się pomylisz to mozesz dostac nagane albo stracić pracę :(

Niby nie mam ciężkiej pracy - przed komputerem, ale spędzam przed monitorem 10-15 godzin dziennie Głowa mnie boli pod koniec dnia więc nie jest tak lekko.

Gość mozecie sie smiac
ale ja np nie potrafilabym pracowac przed komp ciagle siedziec i patrzec sie w monitor niee to nie dla mnie, swoja prace lubie pracuje na szklarni i obcinam trosty, odrosty podlewam od czasu do czasu zbieram pomidory i swoja prace uwazam za lekka ;)

Są zalety i wady takiej pracy ;) Zalety : Nikt mnie nie rozlicza , sama sobie jestem szefem. Mogę słuchać muzyki, poprzeglądać w każdym momencie stronki, zrobić sobie obiad. Zarobki również są świetne. Wady: napięty grafik, jeżeli czegoś nie zrobię jednego dnia, drugiego muszę to nadrobić. Duuuużo pracy. Koniec miesiąca to jeden wielki deadline.

Tak, dla każdego co innego będzie ciężkie. Swoją prace lubię, tak jak pisałam, ale ilość godzin w niej spędzana motywuje mnie do zmiany.

Gość Robote23333
Pracuje na produkcji, praca lekka fizycznie, poczatkowo bolaly mnie nogi po 8 h stania, teraz nie odczuwam zmeczenia. Psychicznie bardzo lekka, zero stresow i nerwow. Robie co mam zrobic i do domu. Pare dni w miesiacu zdarzaja sie ciezsze prace fizyczne. Zarabiam calkiem niezle i szczerze mowiac wole to niz siedzenie za biurkiem 8 h (przy tej samej stawce). Minusy-praca malo ambitna, jak ktos pyta gdzie pracuje to czuje sie gorsza.

Gość hellllennnnna
prowadzę własną firmę duża rozrasta się ciężka praca, dużo stresu US Zusy, pracownicy, bicie się o kontrakt

Gość GPW.
Ciężka praca przed komputerem, codziennie od 8 do 17-17 30

Gość korporacyjna szczurka
Robote to przestan sie tak czuc, myslisz ze co robia ludzie za biurkiem? ;-) Niektorzy wazne rzeczy ale wiekszosc korporacyjnych szczurow... :D