Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zamijjjka

jakie chusteczki wybrać? pyt do mam eko zwracających uwagę na skład

Polecane posty

Gość eiuweiuwieu
Bo w Pl produkty Bio kojarzą się z Reni Jusis a poza nią to już nikt nic nie wie a na kafe to już wogóle ciemno jak w dupie i zaścianek i ekologia to jak syfilis , kto się jej trzyma ten jest trędowaty :D.

Gość zamijjjka
w każdym markecie? Ok, posprawdzam dokładnie, nie zauważyłam ich w tesco jak szukałam ostatnio. Za to całą serię kosmetyków z hippa widziałam w rossmannie, ale chusteczek nie mieli. A wypowie się ktoś jeszcze o tych pieluszkach?

Gość rtgretgertgerthgrte
Wspominane powyżej przez kogoś BabyDream z Rossamnna. Mają skład krótki i konkretny. Jeżeli mialbym kupować to kupiłabym swojemu dziecku. Podobnie jak szampon, balsam,oliwkę, są bardzo delikatne i nienaładowane chemią. Nie wszystko co drogie i wyreklamowane jest dobre.

Gość rtgretgertgerthgrte
Chusteczki Babydream w swoim składzie zawierają: wodę, PROPYLENE GLYCOL - który zapobiega krystalizacji (wysychaniu) masy kosmetycznej, może być używany nawet w stężeniu 50 %, powoduje podrażnienia na skórze zmienionej chorobwo, Cocamidopropyl Betaine - detergent myjący, bardzo delikatny dla skóry i błon śłuzowych, Chamomila Recutita Extract - wyciąg z rumianku, wiadomo o co chodzi, Aloe Barbadensis Leaf Extract - wyciąg z liścia aloesu, też wiemy o co chodzi, Allantoin - pochodna mocznika, działa regenerująco i łagodząco, Phenoxyethanol i Polyaquaternium-6-Polyaminopropyl Biguanide - konserwanty. Jak widac skład krótki i konkretny.Prawdziwie ECO.

Gość a co zlegow reni jsuis i ekolo
logii?? pieluchy wielorazowe, uzywanie mleka kobiecego do leczenia podrazneien, odparzan i no kataru?? to wszytko sa bardzo stare i znane metody pielegancji dzieci. JA nie mieszkam wx pl i tu na porodwkach wlasnie takak pielegancje zalcaja. W Pollce niestety porodowki i polzne sie sprzedaly oil g o w n u i pieluchom jednorazowym. Ja ja zaobacyzlam liste porduktow jakie moja bratowqa miala kupic dla dziecka, wg poloznej ze szkoly rodzenia to za glwe sie lzapalam. 3/4 albo za droga, albo w ogole nie potrzebna. robcie jak chcecie, ale ja wierze tym, co ni chca mi wcisnac za wszelka cene pewnych produktow.

Gość no to jakie w koncu kupic
te chusteczki? wiadomo w domu kran i mydło ale w podróży ?

Gość cheeky wipes - wielorazowe
!

Gość przeciez autorko dostalas odpo
wiedz babydream hipp mustela albo waciki i butelka wody mineralnej njalepsze rozwiazanie.

Gość zamijjjka
wpis z 17.34 to nie ja. Ja za to czekam nadal na opinie o pieluszkach

Gość tdyyyyyyyyyyyy
pomijam kwestię ideologiczną zakładania ecopieluszek ale tu większość nie karmi piersia jeśli już to niezbyt długo, więc mleko kobiece na podrażnienia? ;) Widać mózgi przeżarte reklamami wszystkie tu nowoczesne ;) a żeby umyć dziecko w mydle biały jeleń to mało, która pomyśli, bo te pieknie opakowane, reklamowane kosmetyki są najlepsze, choćby kosztowały 100zł za małą buteleczkę. xxx A zawsze najprostsze rozwiązania będą najlepsze.

Gość [zgłoś do usunięcia] a co zl
co do pielcuh to ja uzywam wielorazowek, kieszonek, a z jednorazowek uzywam nature babycare. zdarzaja mi sie tez piluszki z lidla, ale nie sa one ekologiczne