Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Guzelim

Rozciete czolo - gleboka rana! POMOCY!!!!!

Polecane posty

Gość Guzelim

Dziewczyny! Sledze Wizaz juz od dawna, dawna, ale dopiero dzis musze Was poprosic o rade. Nie chodzi o mnie, ale o moja mame. Jakies 5 -6 dni temu zadzwonila do mnie, ze podczas sprzatania w kuchni uderzyla glowa w otwarta szafke. Powiedziala ze rana jest duza i wyglada brzydko. Pocieszylam ja i poprosilam zeby to czyms posmarowala i zalozyla plaster. Dzis przyjechalam do domu i rana ktora wyobrazalam sobie jako mala dziurke w glowie jest mega duza. Myslalam wczesniej, ze to nie jest takie powazne. Oczywiscie moja mama wiedzac jakie to powazne nie poszla do lekarza. Nie ma szwow, nikt jej nie obejrzal. Rana jest duza i juz zaschnieta, zrobil sie spory strup. Jako, ze minal juz prawie tydzien chyba za pozno na szycie tego, prawda? Jak mozna zminimalizowac skutki takiego wypadku, aby blizna byla jak najmniejsza. Czym smarowac? Poradzcie prosze, bo nie chce zeby mojej mamie bylo tak strasznie przykro w swieta. Musze ja pocieszyc jakos. Zarty ze wyglada jak czarodziejka z ksiezyca ( rana ma ksztalt ksiezyca w nowiu ;) nie dzialaja :)

Gość Guzelim
Up up! Mega wazne :(

Gość Guzelim
Chyba musze podbijac do skutku ;(

Gość jak meka
Jak mega to lec glupcu tam gdzie siedza sami mega. Xd :D kto cie zezbil :O:o

Gość wkibemjphbotj
Do mega skutku. ;d

Gość Guzelim
Dzieki za rady, ale moznaby po polsku?

Gość bhrfeurygeury
jedz do lekarza i spytaj sie, czy da sie cos zrobic. jezeli nie zszycie to przykro, ale blizna taka juz bedzie. jedynie laser moglby pomoc, ale to droga sprawa. zadne masci - to tak naprawde gowno daje, kiedys nawet smarowalam moja blizne mascia ze sluzu slimaka :o niby tak skuteczne, a jak blizne mam, tak mam. to juz 8 lat.

wiesz, wojskowo-dzunglowo-zrob to sam sposobem jest super glue... ale istnieja rowniez plastry na takie rany, wygladaja jak 5mm paseczki. a co do kremu to po zagojeniu, masc z kalendua. pomaga.

Gość ew11313
ciężka sprawa. Ja kiedyś rozcięłam sobie lekko kolano, miałam ranę o szerokości 0,5 cm, długosć to 1,5 cm. Powinnam wtedy jechać na szycie ale olałam to, niestety jest blizna, lekkie wgłębienie i już niczym nie da się jej usunąć. To zależy, czy rana twojej mamy jest głęboka.

Gość czekoladopolola
a mnie zaciekawił początek :D 'śledzę wizaz' przepraszam bardzo ale to kafeteria a nie wizaz ;)

Gość ew11313
bo jeśli jest głęboka to niestety, nic już raczej nie da się zrobić.

Gość xelebrieta
nic nie da się zrobić ale mama nie wiedziała, że takie coś należy zszyć? skąd ta twoja mama, z księżyca?

Gość Guzelim
Przekleilam z Wizazu na szybko! Przepraszam jesli ktos sieoczol urazony' Tak, moja mama jest chyba z ksiezyca. :( Ale teraz ja mam z tym problem, bo nie chce zeby moja mama cierpiala ;( kazdy kto kocha swoja mame chcialby jej pomoc. Na czym polega laserowe usuwanie blizn?

Gość Guzelim
*sie poczul urazony.

Gość Guzelim
Up!

Gość gość
ja chce bliznę na czole

Gość gość
f**k ja chcę bliznę :(

Gość gość
ja tak chcę bliznę!!!