Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JA!

CIĄŻA A WYPOWIEDZENIE UMOWY

Polecane posty

Gość JA!

witam,mam pytanie,jestem w 6tyg ciązy,umowę mam na czas określony,do2016r.czy pracodawca może mi wypowiedzieć umowę ?

Gość zonaKraka
Nie, nie może. Umowę można rozwiązać przed upływem 12 t.c. jeśli kończy się w takim terminie, albo dyscyplinarnie- kiedykolwiek, ale w Twoim przypadku nie.

Gość JA!
pracuję w sklepie mięsnym,jest ciężko,kierowniczka powiedziała,że do konca 3mca nie jestem chroniona

Gość zonaKraka
Nie jesteś chroniona tylko jeśli umowa by miała termin końcowy przed upływem 12 t.c., a jak masz do 2016 jesteś chroniona już teraz, na urlopie macierzyńskim też Cię nie mogą zwolnić.

Gość JA!
boję się,że mnie zwolnią

Gość JA!
dzięki za odpowiedz

Gość princessaofpersia
no to niech sie kierowniczka douczy i nie osmiesza takimi tekstami art 177 kp-podstawa prawna

Gość zonaKraka
Może Cię zwolnić tylko dyscyplinarnie albo w przypadku upadłości firmy, spokojnie i nie dawaj jej się denerwować.

Gość ...zaczarowana...
Nie może tego zrobić... a jeśli ktos się nie zna to może zastraszać... idź do lekarza powiedz że ciężka masz robotę i da ci od razu L4 i nie musi pracować do 3miesiąca... ja tak miałam na miesie pracowałam ..wiem jest ciężko skrzynki z miąchem dźwigać itd...i kerowniczka od razu kazała mi chorobowe przynieść bo się też bali by się nic nie stało i mam normalnie macierzyński i wychowawcze....

Gość JA!
bardzo dziękuję za odp.

Gość millinn
Nie może :) Macierzyński,rodzicielski a potem wychowawczy. Mój pracodawca nawet musiał wycofać wypowiedzenie,które mi dał,a byłam w 3 tygodniu ciąży i nie pozbędzie się mnie do 2015 roku,czyli do końca mojej umowy ;)) Pozdrawiam.

Gość JA!
Dzięki,dobrze wiedzieć .przyznam,że miałam obawy.