Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amazja

Kto pamięta?

Polecane posty

Gość Amazja

Kto pamięta muzykę w radiu, taką jakby na pobudkę, rok około 85. Puszczali ją codziennie, bardzo wcześnie rano, od pn do pt, weekendy nie wiem, bo rodzice nie włączali wtedy radia. Sama melodia (bez wokalisty), spokojna, zaryzykowałabym tezę, że zagrana na syntezatorze. Po tej muzyczce chyba szły informacje o gazie, pani spikerka beznamiętnym głosem oznajmiała "ziemny, koksowniczy":D Tyle pamiętam, byłam wtedy mała. Bolał mnie brzuch od tej melodii, oznaczała ona bliską zsyłkę do przedszkola i ogólnie kolejny ponury dzień. Noo, kto pamięta? Kto jest autorem tej melodii? Z góry dzięki. :)

Gość jedną nogą w rowie
...ziemny zaazotowany, koksowniczy :D To było jakoś tak :D Ale melodii nie pamiętam. Sam jestem ciekaw co to mogło być?

Gość Amazja
Nosz kuchnia, a mnie to dręczy:D Dotarłam do wszystkich kawałków, które pamiętam z dzieciństwa. Wszystkie Joy Divisiony i Cepeliny, Brekałty i BettyDavies eyes. A tego rozgryźć nie mogę :/ Myśl Noga, może Cię olśni. Nawet próbowałam nucić znajomym, ale zabijali mnie śmiechem.

Gość jedną nogą w rowie
Z mojej strony czarno to widzę, bo nie pamiętam żadnej melodii, tylko sam komunikat i te wszystkie krajowe częstotliwości wzorcowe :D Nie wryło mi się to w głowę. Może wejdź na jakieś forum, gdzie ludzie wspominają PRL? Od lat była na przykład dyskusja o tym skąd się wziął sygnał Sondy. I niedawno ktoś wyniuchał, że to jest konkretny utwór, pewnego zachodniego muzyka. Gdzieś sobie to schowałem. Będę nad tym myślał, ale wątpię, bo ja rano byłem zawsze jak nieżywy :D

Gość Amazja
Dzięki za wskazówki, spróbuję i tak, jeśli nikt tutaj sobie nie przypomni. A poza tym nie przedstawiłam się moim drugim imieniem:D Jestem Kazia X Twoje rzekome wcielenie nr2 z topiku, którego tyt już nie pamiętam:) Życzę Ci Wesołego Allleluja:D

Gość Amazja
Nikt nie kojarzy, nikt nie pamięta? Pech :/

Gość jedną nogą w rowie
Wcielenie? Co to było, ba ja też nic nie pamiętam :D

Gość brekałty?
Moja babcia miała taką płytę. Ty jesteś starsza niż próbujesz udawać.

Gość Amazja
Zaraz sprawdzę link. A to, że Twoja babcia miała, nie znaczy, że w dzieciństwie nie mogłam tego słuchać:D Zauważyłam dziwną atmosferę podejrzliwości na kafeterii. Niby po co miałabym sobie lat ujmować? Bo to forum pięknych i młodych? W takim razie świetnie tu pasuję. Jak Wy wszyscy:D Jedna noga--->ktoś mi zarzucał, że jestem Tobą tylko piszę pod zmienionym nickiem:) Tylko tyle. Za oknem piękne słoneczko świeci, sernik z kawą czeka, świat jest piękny:) Alleluja!

Gość jedną nogą w rowie
Rzeczywiście, coś takiego było :D Kafeteryjny standard. Niestety w twojej sprawie, nadal niczego sobie nie przypominam.

Gość Amazja
Link sprawdziłam, dzięki za niego Maua, ale niestety, nie znalazłam żadnego tropu. Denerwuje mnie to, że nie mogę sobie przypomnieć całej melodii, no i to, że oprócz mnie nikt sobie niczego takiego nie przypomina. Noo, niech się ktoś zlituje:) Ten kawałek ma klimat utworów M.Bilińskiego, na pewno został skomponowany po roku 80tym, być może na zamówienie radia.