Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość janinaaa

150 cm i 72 kg to dobra waga?

Polecane posty

Gość janinaaa

nie znam się na tym, ale zauważyłem że od jakieś czasu ciężej wchodzi mi się po schodach. czy 150 cm wzrostu i 72 kg to dobra waga?

Gość dasdasdasda
Zdecydowanie za mało kg!

heheh... ja mam 162 cm i 66-67 kg i mi ciężko... odchudzam się ale nie wiem w jakiej wadze będę dobrze się czuć

Gość janinaaa
zawsze byłam niska, dlatego często chodzę na obcasie, wtedy Mimi dorównam ci wzrostem :P zastanawiam się właśnie nad jakąś zmianą w swoim, życiu...

Gość gość
nadwaga

Gość olalololol
ja mam 168 i 49kg. więc to 72 to wg mnie baaardzo dużo... xd

Gość gość
o jakieś 25 kilo

Gość janinaaa
gdyby nie te cholerne schody to bym nie zwróciła uwagi ;) człowiek ma tyle spraw, że nie miałam czasu zadbać o kondycje, teraz 40+ na karku i człowiek się budzi... właśnie przyjrzałam się sobie dokładniej w lustrze... dość, trzeba coś zmienić, tylko jak?

Gość wiięcej błonnika i wody
zacznij od tego by pić 1-2 szklanki wody na 1 kg masy ciała, zwykle 2-3 litrów, dodaj błonnik w zwiększonej ilości. To pomoże przeczyścić jelita i pozbyć się tego co tam może zalegać. Zwykle nosimy co najmniej 1-3 kg resztek w jelitach bo jemy za mało błonnika.

Gość janinaaa
czyli od błonnika i wody schudnę?

Gość jedz mądrzej
błonnik i woda to pierwszy krok, będzie jeszcze kilka innych, ale od tego zacznij. :) Ja tak zarobiłam i schudłam 4 kilogramy.

Gość janinaaa
Ania, BMI wynosi 32, idealna waga wynosi 55 kg. czyli mam sporo nadwagi... co polecacie?

Gość tyMorswinie
morświnie

Gość pauliia
gdy już będziesz stosować błonnik i wodę w odpowiednich dla ciebie ilościach, pomyśl o zmianie tego co jesz. Więcej surowych warzyw, mniej soli i smażonego, więcej ryb. to tak na początek, pomyśl też o ćwiczeniach, ja ostatnio przeglądam strony i szukam czegoś ciekawego. Nie mam czasu na siłownie, ale liczę że coś jest co pozwoli mi pogodzić ćwiczenia z moimi obowiązkami.

Gość daj spokój albo tym razem nie
no już lecą wyzwiska, robi się coraz ciekawiej... przygotuj się na poniżenie i jeszcze trochę wyzwisk. "Mamy to oto przykład dziko żyjącej lochy, proszę teraz na prawo" powiedział kierownik wycieczki.

Gość jedz mądrzej
tak jak mówi pauliia, najpierw błonnik i woda, potem dieta i ćwiczenia. osobiście znalazłam coś, właśnie sprawdzam i jestem zadowolona, po dodaniu tych ćwiczeń schudłam kolejne 3 kg, a ćwiczę tylko kilka minut co dwa dni trzy razy w tygodniu. Dzięki temu mam zadbać o siebie i czas przygotować jedzenie na święta. Dodatkowe kilogramy po świętach już mi nie straszne, wystarczy kilka drobnych zmian i spale to z łatwością dzięki temu że rzeźbiąc sylwetkę buduje mięśnie by schudnąć, ale bynajmniej nie mam aspiracji by być kulturystką. Chce mieć bardziej sprężyste ciało i bez fałdek.

Gość pauliia
co masz na myśli? bo może i ja skorzystam, właśnie szukam chyba czegoś takiego.

Gość janinaaa
nie wszystko rozumiem, ale brzmi ciekawie. podzielisz się?

Ja przez 3 pierwsze dni piłam tylko maslankę lub kefir,póżniej zaczęłam jeść wczystko oprócz chleba, makaronów i smażonego, nie jem po 18, 2 litry wody dziennie, ćwiczenia codziennie na Hula hoop ok 45 min, orbitrek 3 razy w tygodniu conajmniej 30min. Waże 75 przy wzroście 168cm i też mi ciężko, rok temu ważyłam 68kg i czułam się świetnie, musze do tego wrócić

Gość jedz mądrzej
dobra dziewczyny, macie prezent od Marii na święta ;) http://on.fb.me/10fytcu mogę z czystym sumieniem podzielić się tym, od tej stronki zaczęło się. Kilka dni po tym jak zostawiłam kontakt dostałam telefon gdzie dowiedziałam się wszystkiego. A grupa wsparcia do której dołączyłam bardzo mi pomaga. :) Pamiętajcie maksymę "Ryba. sałata, woda" ;)

Gość janinaaa
stronka zaciekawiła mnie, zapiałam się sprawdzę co odpowiedzą. Może to mi pomoże. :)

Gość jedz mądrzej
Ania, sprawdź te stronkę co podałam. Mi pomogły, może i tobie pomogą wrócić do dawnej sylwetki i wagi :)

jedz mądrze a dużo już schudłaś dzieki tym radom?? Janinaaa Napisz co Ci odpisali, może i ja sie zapisze...

Gość helo helo helodfsfds
Przed swietami czy po ?

Gość jedz mądrzej
ania, schudłam 10 kg dieta plus ćwiczenia. :)

Gość jedz mądrzej
łącznie 10 kg. :)