Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AlexAbnormal

zjawiska paranormalne

Polecane posty

nie. nie ma żadnych racjonalnych dowodów na ich istnienie. a to że niektórz ignoranci niczym ciemnigród ze średniowiecza próbuje tłumaczyć wszystko czego nie rozumie zjawiskami paranormalnymi to świadczy o tych ludziach a nie o zjawiskach

Gość marne grosze
to oczywiste że te zjawiska są

Ale jak inaczej wyjaśnić zjawiska takie jak nagrania dźwięku czy pole elektromagnetyczne etc? Bo ze zdjęciami w 99% przypadków nie trudno :)

Widzisz, kiedyś ludzie nie potrafili wyjaśnić zjawiska piorunu, zórz polarnych czy trójkąta bermudzkiego. Tu nie o to chodzi czy coś się da na dzisiaj wyjaśnić czy nie. Tu chodzi o podejście do zjawisk które na dzień dzisiejszy wyjaśnienia nie mają. Albo jesteśmy nowoczesnymi racjonalnymi ludźmi i szukamy racjonalnych wyjaśnień nawet jeżeli ich na dziś nikt nie podaje, albo jesteśmy ciemniakami ze średniowiecza którzy każde zjawisko którego nie rozumieją tłumaczą siłami nadprzyrodzonymi.

Miałam się wypowiedzieć, ale Dareios powiedział samą prawdę i nie będę jej powielać. Posłuchaj go i przejrzyj na oczy. Za 50 lat połowa z tych waszych zjawisk paranormalnych będzie wyjaśniona naukowo. Ludzkość nadal się rozwija.

Więc ja się zatrzymałam na etapie średniowiecza. ;) jednak przyznajcie, że zjawiska nadprzyrodzone to dobre materiały na horrory :D

Gość dmgadmgaf
Pancerna Kołdora "Ludzkość nadal się rozwija." Chuj ci się w doopie rozwija tępa strzało co najwyżej.

Gość aoiadoa
Dareios Dymał cie już ktoś naukowcu z bożej łaski dziś?

Gość mnie to spotkało 2 razy
1. duch 2. demon opętujący ludzi od tego czasu wierzę że wokół nas jest pełno duchów i innych istot często złych

Gość oihoi;hhfhhfhfhf
na dobra sprawe to i nauka moze kiedys dowiesc istnienia zjawisk paranormalnych :D

"na dobra sprawe to i nauka moze kiedys dowiesc istnienia zjawisk paranormalnych" ale jest taka zasada że to na twierdzącym spoczywa ciężar dowodu. nie postuluje się więc czegoś co kiedyś może się okazać jeżeli nie ma się na to dowodów.

zjawiska paranormalne sa demonów nowym mitem kiedys była magia a teraz sa zjawiska paranormalne