Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hghhgku

MYCIE TWARZY MLEKIEM- CO O TYM MYSLICIE?

Polecane posty

Gość hghhgku

?

Gość hghhgku
A DZIEWCZYNY NA WIZAZU CHWALĄ,ŻE TO DZIAŁA

Gość hghhgku
ale ja mam cere wrazliwa, naczynkowa, odwodniona i boje sie tej metody ocm ze zpcha mnie i bede miec zaskórniki, pryszcze

ahaa olej Ci zaszkodzi, a chemia w kremach Ci nie zaszkodzi ??? a myślisz, że kremy to na bazie czego są robiene ??? na olejach, tyle, że z domieszką całej masy chemii. Wybierzesz dobry olej to nic Cię nie zapcha, jeśli pekaja Ci naczynka to nie nagrzewaj szmatki do wysokiej temaperatury i juz, szmatke mozesz moczyć w wywarze z rumianku, zeby uspokoic wrażliwą cere i tyle, sposób tani i o niebo lepszy o wszystkich drogich kremów.

Gość zoozoolja
ja dam wam najlepsza radę, myjcie twarz płynem do higieny intymnej , i to nie żart , ma kwas mlekowy i dobre ph nie niszczy twarzy

Gość hghhgku
ale ja własnie nie używam żadnego kremu ani na dzień ani na noc bo albo czuje swedzenie skóry albo krosty mam

Większosc swojego życia samrowałam się kremami, tymi tanszymi i drozszymi, wierzac w ich cudowna moc, na szczescie w pore sie obudziłam i od kilku lat strsuje wyłacznie naturlane sposoby i moja cera nigdy nie wygladała lepiej. Polecam tez glinke zielona-poczytaj. Ocet jabłkowy zamiast toniku. Ograniczenie produktów zwierzęcych, więcej surowych warzyw i owoców i bedziesz jak nowa :D

Gość nbkjkjkjkjj
myślę ,że to głupota. twarz powinno sie myć specjalnym żelem do mycia twarzy , samo mydło nie zmyje brudu ze skóry ... Chyba ,że przemywać od czasu do czasu w formie maseczki

Gość nbkjkjkjkjj
choć też mam wątpliwości czy mleko jakkolwiek pomoże na cere ... ale możesz spróbować w sumie

w sumiet o kleopatra kapała się w mleku i podbno miała skórę jak marzenie, ale dla mnie to głupota. Specjalne żele do twarzy ???? zobacz jaki mają skład te dziwne żele, to jest jedeynie pic na wode ktory ma na celu wyciągnać z kieszeni jak najwiecej pieniedzy, nic po za tym.

Gość nbkjkjkjkjj
* miało być ,, samo mleko" zamiast ,,mydło"

Gość nbkjkjkjkjj
niektóre żele do twarzy sa bardzo dobre właśnie ,bo mydło podrażnie skórę jeśli ma si e delikatną cerę szczególnie ja mam swój wypróbowany żel do twarzy i jestem zadowolona

Gość akakaraka
ale to się chyba robi raczej tak jakby maseczkę z mleka.. oczyszczoną twarz się mlekiem naciera a potem to zmywa po jakichś 20-30 minutach, przynajmniej ja o takiej tylko metodzie zastosowania mleka w codziennej pielęgnacji słyszałam (ale nie próbowałam, więc nic o efektach nie wiem)... nie wyobrażam sobie brudną twarz przetrzeć mlekiem i jeszcze tego nie zmyć, brr..

Gość Marta,23
juz kleopatra kąpala sie codziennie w mleku.......cos w tym moze jest???? moim zdaniem twarz rano powinno sie myc specjalnym zelem antybakteryjnym (nawet jelsi ktos nie ma pryszczy) to przeciez te bakterie z calego dnia na gebe sie osadzają....z kurzu,z powietrza,z ulicy,z wiatru,z dotyku dlonią itp. z 2 razy dziennie powinno sie przemywac tonikiem... a zamiast naturalnego zwyklego krowiego mleka...moza kupic KREM NAWILZAJACY ZIAJA-KOZIE MLEKO.WIDZIALAM cis takiego w dorgerii...i sie zawsze zastanwialam czy to jest dobre;p

Gość hskadnd
Ja mleka używam sporadycznie do przetarcia twarzy po wcześniejszym jej użyciu. Mleko rozjasnia twarz przy systematycznym stosowaniu, wysusza płaszcze i ściąga skórę co nie jest fajne przy suchej skórze ale wystarczy potem snuć mleko i użyć kremu