Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piłyście coca colę

piłyście coca cole w ciąży?

Polecane posty

Gość piłyście coca colę

ja dzisiaj wypiłam pół litra taka miałam ochotę...czy coca cola raz na jakis czas naprawdę szkodzi?

Kofeina i niesamowita ilosc cukru, nie wspomne o chemii !!! zastanow sie sama ...

ja nie piłam w ogóle, wiem, że kobiecie która dużo piła coca coli po porodzie zabrali łożysko do ekspertyzy, nie mogli uwierzyć, że piła cole a nie alkohol. Skład: woda, cukier (w Coca-Cola Light aspartam), dwutlenek węgla, karmel amoniakalno-siarczynowy E150d (barwnik), kwas ortofosforowy E338 (regulator kwasowości), aromaty, kofeina. Bardzo podobny skład ma napój Pepsi. Jeśli twierdzisz, że ze względu na ciąże odstawiłaś kawe, czyli kofeine, to właśnie zapodałaś ją swojemu organizmowi

Gość my name is slim shady
Raz na jakis czas sobie wypilam. Juz nie przesadzaj ginekolog.

Gość już nie przesadzajcie
wypicie raz na kilka tygodni coca coli nie zaszkodzi

Gość piłyście coca colę
jestem w 5 miesiącu ciąży coca cole pije pierwszy raz odkąd jestem w ciąży więc myślę, że nie powinno się mnie porównywać mnie do babki ktora piła dużo coca coli bo ja pytałam o picie raz na jakis czas a nie codziennie

Nie wiem, czy przesadzam, ale wielu ludzi uzywa cole do czyszczenia rur jak sie zatkaja ..... nalej sobie cole do naczynia, wloz kawalek miesa i zostaw na 12 godzin :)

Mnie się zdarza, ale dosłownie 1-2 łyki raz na 2-3 tygodnie. Ale żeby wypić całą szklankę lub więcej to nie.

Gość piłyście coca colę
nie chce mi sie eksperymentować z mięsem

Gość fofogofkkxg
Toc nikt nie pil :D wszystkie święte :) nie zadawaj takich pytań na tym forum. Bo cię zjada mateczki poleczki.

Autorko nie zrozumiałaś, myśleli że ta kobieta nie że wypiła kilka piwek podczas ciąży, tylko chlała wódkę litrami... Tak samo jak coca cole, czyli możliwe że szklanka coli robi takie same szkody jak szklanka piwa/ czy ileś tam wódki...

Piłam bo łagodziła mdłości. Dzienne z pół szklanki, oczywiście nie codziennie.

Ginekolog- weź kawałek ryby polej cytryną. Tak samo białka zaczyna się ścinać i zmieni kolor. Co za głupoty. Cola nie jest zdrowa, ale jeszcze od wypicia raz za czas nikt chory nie był.

Gość martula2402
tez nie piłam i nie polecam tej chemii

Gość ludzie sa wredni....
nie sądze aby 2 szklanki coli raz na kilkanaście tyg zniszczyło tak żołądek jak to opisała "bądz sobą" mnie tu kiedys zjechano bo napisałam, że pizze i kebaba zjadłam w ciąży no i chipsy. i ze jestem wyrodną matką przez to hehe

Mnie tez naszla niesamowita ochota na cole , ze 3 razy. Nie wypilam tego duzo, lacznie moze z pol litra. Dzidzia zdrowa, lozysko jak najbardziej ok. grunt to nie wpadac w skrajnosci.

Gość martula2402
nie no a co takiego zlego w kebabie wiadomo zachcianki sa w ciazy i jak wiecie nie da sie ich opanowac

a czy ja napisałam o żołądku? Czy napisałam, że organizm matki? Skoro alkohol szkodzi dziecku, nie matce w tym sensie to skąd masz zdanie, że ja napisałam tak?? Rozważamy, chyba szkody dla dziecka??

Gość ja nie pilam ale nigdy jej nie
pijam, chyba ze w drinku z rumem bo to moj ulubiony. Ale jak bylam w ciazy to oczywiscie ze nie pilam alkoholu wiec i coli nie ruszalam. Ale wydaje mi sie ze jak ktos raz na jakis czas wypije troszke to nic sie nie stanie - co innego picie butelki codziennie

Gość cola zawiera kofeine
i to w takiej ilości że może powodować szkody w sercu i naczyniach dziecka - będzie nie wydolne i może nawet doprowadzić to do obumarcia płodu.Jak masz w dupie swoje dziecko to chlaj ile wlezie ! Te informacje mam od lekarza żeby nie było

A co ma lekarz wiedziec.?"Pij cole, najwyzej sraczki dostaniesz"Cola jest niezdrowa ale od kilku lykow nikt jeszcze nie umarl.

Gość aguś24
ja będąc w ciąży ze synkiem to wypijałam codziennie przynajmniej 2 puszki pepsi to był mój jedyny ratunek na kwasy które mnie doprowadzały do wymiotów , zawsze pomagało i też na mdłości :) Urodziłam zdrowego synka o czasie :)

Gość piłyście coca colę
cola zawiera kofeine-"Jak masz w dupie swoje dziecko to chlaj ile wlezie !" Nie lubie takich komentarzy. Przecież napisałam że jestem w 5 m.c. i pije cole pierwszy raz od zajscia w ciąże więc po co piszesz taki komentarz jakbym piła po litrze dziennie?

Gość a ja pilam duzo
W ciąży z córka pepsi, z synem fante. Prawie codziennie i sporo. Łożysko przy córce nie wiem jakie było bo nic nie mówili tylko ze wszystko ok, przy synu położna stwierdziła ze jest zdrowe i piękne co kolejek to piękne oznacza

Gość Liliana 1982
Ja piłam sporo bo to łagodziło mdłości i wymioty . Nawet 2 ginekologów mówiło mi ze mam pić odgazowana cole bo to pomaga.

Gość ja też piłam
w ostatnim trymestrze piłam sporo coli- pomagała na zgage. córkę urodzilam po 5 dni po terminie- piękna i zdrowa. łożysko też było ok.

Gość chyba ty
Ja czasem piję, bo mam niskie ciśnienie i pomaga mi, jak robi mi się słabo.

Wstyd, ale piłam z całą szklanką lodu i myślę, że przez to mój synek miał kolki rok czasu :(