Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wstydliwa bojaca sie wszystkie

Jestem chyba z 5 miesiacu ciazy a nie bylam u ginekologa

Polecane posty

poprostu sie boje :(( wizyte mam na ten czwartek ale wstydze sie mam 19 lat co ona sobie pomysli czuje jak dziecko mnie kopie szczegolnie kiedy klade sie spac dwa testy pozytywne okresu brak od miesiecy tak strasznie panikuje boje sie badania boje sie tego co ona mi powie boje sie zobaczyc je na tym usg

Gość mala ladna 25
taka mloda nie jestes, dziewczyny rodza jak maja 16 lat. Ale nie rozumiem czemu tak dlugo czekalas.

bo u mnie z okresem bywalo tak ze mialam nieregularne a zadnych objaw nie mialam ani nic i nie dopuszczalam mysli a kreski na tescie zawsze balde ze ledwo bylo widac

Gość tralala11
A tatus szanowny tez sie boi czy nic nie wie?00:)

blade* bola mnie plecy brzuch mam obolaly ost przez 4 dni juz jak ja teraz tak to odczuwam bo jestem bardzo szczupla i to mnie boli to ja nawet sobie nie wyobrazam porodu ja gopoprostu nie przezyje umre z bolu tak cholernie sie boje a kiedys marzylam o dziecku :(

wie a on niby czego sie ma bac to nie w nim beda grzebac i nie on bedzie cierpiec

Gość tralala11
Cierpiec? Czemu masz cierpiec takie badanie nie boli :-) cieszysz sie z tej ciazy?

a jak wyglada to badanie o co moze mnie pytac? ciesze sie bardzo ale bardzo boje sie porodu

czy bede miala na usg zdjecie dziecka odrazu ?

Gość hmm mm
kurvva, piszesz jak jakas tepa 16latka o.O

bo sie kurwa denerwuje chyba to moja pierwsza ciaza anie 100 zebym wszystko wiedziala

Gość hmm mm
noo najwyzej 18stka. kobieta dojrzala i odpowiedzialna idzie do ginekologa jak tylko nie ma okresu! bo moze i to nie ciaza ale np jakas choroba czy problem powazny. a ty zachowujesz sie jak niedojrzala nastka wielce panikujaca. biedne to dziecko

jestes bardzo szczupla I co nie widzisz czy Ci sie brzuch powiekszyl ? nie rozumiem troszke tego :/ czy to przypadkiem nie jakas sciema ? nie rozumiem teraz najwazniejsze powinno byc dla ciebie dziecko a nie wymowki ze sie bojisz... ja moglabym zniesc kazdy bol - zebym tylko wiedziala ze dziecko jest cale i zdrowe ! ginekolog napewno nie bedzie zadowolony ze przyszlas tak pozno !!!! przeciesz czasami dzieci choruja i mozna je leczyc jeszcze przed ich narodzinami ! a jesli cos jest nie tak z Twoim dzieckiem ? i mozna bylo temu zapobiec a teraz juz jest zapozno bo Ty sie balas isc do lekarza aj kobieto jaka Ty jestes nieodpowiedzialna - brak slow

Gość paulinkaaaa1424
dziewczyno a co na to twoja matka nie zauważyła ze coś się z tobą dzieje ?? jacy ludzie sa nieodpowiedzialni tyle kobiet chce mieć dzieci i nie może a taka kobieta która już je nosi nie dba o nie

Gość hmm mm
nieodpowiedzialna strasznie! jak okres spoznia sie nawet juz 2tyg to idzie sie do ginekologa bo moze byc cos nie tak! a tu autorka-glupia i nieodpowiedzialna-miala to gdzies przez 5miesiey! jak zrobila 2testy to i tak tego by nie zmienila-powinna isc od razu do gina. szkoda slow na takie gowniarstwo

Gość meeeeee222
dobra spierdalac chuja sie znacie

Gość trudno jakos sobie poradze
a mama sie dowiedziala i dlatego zarejstrowala mnie na ten czwaartek

Ale tu sa same straszne kobiety... ;p Owszem, zle zrobilas, ze nie poszlas do lekarza, by nawet potwierdzil Twoja ciaze, ale to tez nie powod, by tak jej pisac. Nigdy nie bylas u ginekologa, ok. Ale to nic groznego. Przebieg wizyty powinien wygladac mniej wiecej tak, ze przeprowadzi z Toba rozmowe, zapyta o okresy, jakie mialas, czy byly bolesne, nastepnie powie Ci abys sie rozebrala i albo pierwsze to zrobi Ci usg, czyli po brzuchu pomasuje takim (czyms ;D ) albo Ci powie bys sie rozebrala i Cie zbada...palcem.. ;) Reasumujac, nie wazne jakie by nie bylo to badanie, to napewno nikt tam nie bedzie na Ciebie krzyczal, bo jestes dorosla i wiedzialas -badz nie wiedzialas.. Co robisz ;) bedzie dobrze, a po wizycie napisz jak bylo:)

Dziekuje cytrynka kochana jestes pozatym mysle ze z dzieckiem wszystko wporzadku nie pale nie pije nie mamy w rodzinie przewleklych chorob u chlopaka tez nie ma nie wysylilam sie i wogole mysle ze bedzie dobrze uspokoilas mnie troche choc ktoras wczesniej napisala ze ginekolog mnie moze ochrzanic a ja spale sie ze wstydu chyba , i wiem ze zle zrobilam ale zawsze bylam tchorzem jesli chodzilo o lekarzy itp

Gość adjmjmuam
Tez poszlam do ginekologa dopiero w 5 mscu... nie chcialam jej na poczatku. Teraz ma 4 latka i jest moim najukochanszym skarbem.. kocham ja nad zycie. Nawet nie wiesź ile te dziecko da ci szczescia

Spokojnie, bedzie dobrze. Co do tego, jaka moze byc reakcja ginekologa, to jest ich praca od lat, nie jestes pierwsza i nie ostatnia ktora nie byla u lekarza... Ba pierwsza ich wizyta byla hm..przy porodzie. Nic Ci nie zrobi, jedynie moze Ci powiedziec, to ze wazne ze przyszlasz.

w sumie masz racje inne nie chodza wogole i czekaja do porodu nie bede sie martwic na zapas bede dobrej mysli xd

ale sama cytrynko wiesz ze kobiety sa rozne jedna moze meic w dupie ze nie rpzyszlam wczesniej i nic nie powie a druga moze miec inne poglady i inne podejscie do calej sytuacji i moze mnie ochrzanic :P

To nie wiem jaka z niej krowa musialaby byc, gdyby Cie opieprzala... ;) skoro jej wytlumaczysz, ze sie balas, to ona musi Cie zrozumiec, bo praktycznie kazda kobieta ma leki przed pierwsza wizyta, nawet ja sie balam.. no jak na Ciebie nakrzyczy to pojdziesz do innego, bo za kazdym razem gdy bedziesz miala do niej isc na wizyte bedziesz panikowac noe przed badaniem a przed tym lekarzem.

A jak wejde do gabinetu to mam jej powiedziec odrazu ze jestem w ciazy czy ze podejrzewam bo ja zaraz zaczne sie jakac kalectwo takie ze mnie :0

ponoc to jest bardzo sympatyczna babka w srednim wieku mam nadzieje ze tak bedzie jak w teorii tak i w praktyce ;*

To jest doswiadczona w takim razie, ale ona sama zacznie rozmowe i niekoniecznie musi zaczynac od tematu, moze zaczac rozmowe tak zwyczajnie, o pogodzie, o chlopaka, pamietaj, ze kazdy lekarz, musi dostosowac sie do pacjeta:) bedzie dobrze :) az sama jestem ciekawa jak minie Ci wizyta :)

Zdaje sie cytrynko na to co mowisz i tak tez sie przygotuje psychicznie pod tym wzgledem dziekuje jestes w pewnym stopniu dla mnie teraz opoka wsparciem dziekuje Ci za cieple slowa napewno napisze jak poszlo :*

Gość a to tylko ja##
Autorko - skoro jesteś w ciąży to musisz wiedzieć że okres Twojego dzieciństwa minął bezpowrotnie. Czego ty się dziewczyno boisz, że ginekolog na ciebie nakrzyczy? Jesli nawet to co z tego, moze sobie pokręcić nosem i tyle, a jak przesadzi to też się postaw i powiedz że nie życzysz sobie takich uwag i już. Jesteś już dorosła i musisz być odpowiedzialna za swoje dziecko. Bedziesz mamą więc zachowuj się jak mama. Badanie u ginekologa to nie jest absolutnie nic strasznego, i nic nie boli. Nie ma się czego bac i nie ma na co dłużej czekać. Trzeba być odpowiedzialnym. Powodzenia.