Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wstydliwa bojaca sie wszystkie

Jestem chyba z 5 miesiacu ciazy a nie bylam u ginekologa

Polecane posty

Gość gooorkaa
becikowe ci przepadlo niestety

Gość trudno jakos sobie poradze
Wiem ze trzeba byc odpowiedzialnym wiem o tym wiem ze skonczylo sie dziecinstwo ide do ginekologa w czwartek i teraz bede rzetelnie pilnowac kazda nastepna wizyte , zawalilam ale naprawie to

Gość trudno jakos sobie poradze
co mi tu z becikowym wyjezdzasz to akurat nie jest najwazniejsze

Gość 8765
sory, ale jak dla mnie jestes jakas nie normalna. idac z mezczyzna do lozka, trzeba sie liczyc na taki anie inny efekt. niestety antykoncepcja tez zawodzi. skoro mialas odwage na seks, to zalosne jest gadanie, ze sie boisz wizyty u ginekologa. 19 lat masz i nigdy u niego nie bylas? a mowia, ze teraz mlodziez szybciej dorasta. i zebys wiedziala, jestem tylko 5lat starsza. gdybys byla moja siostra to bym cie zjechala z gory do dolu!!!!

Ale nie jestes jej siostra i daj dziewczynie spokoj :) Byla w szoku , nie byla pewna teraz testy sa tez i te wadliwe , widocznie jest jedna z tych po ktorych odrazu nie widac wszystkiego a jak pisala nie miala nudnosci czy czegos co by wskazywalo na to ze to ciaza , a jest mlodziutka i okresy moze miec nieregularne . A zreszta mozna sie bylo spodziewac ze tu na kafeterii zaraz sie zostanie zjechanym przez baby . ;)

Ale nie jestes jej siostra i daj dziewczynie spokoj :) Byla w szoku , nie byla pewna teraz testy sa tez i te wadliwe , widocznie jest jedna z tych po ktorych odrazu nie widac wszystkiego a jak pisala nie miala nudnosci czy czegos co by wskazywalo na to ze to ciaza , a jest mlodziutka i okresy moze miec nieregularne . A zreszta mozna sie bylo spodziewac ze tu na kafeterii zaraz sie zostanie zjechanym przez baby . ;)

Gość 8765
kurcze no bez przesady. jak dziecko bedzie chore to nie pojdzie do lekarza bo bedzie sie bala?? nie jest 15latka tylko 19!!! a od osoby w tym wieku oczekuje sie troche rozumu w glowie. jak dla mnie autorka niestety tego nie ma.

byla w szoku przez 5 miesiecy ? sorry ale dla mnie to tez bardzo nieodpowiedzialne zachowanie :/ nie chce nic zlego pisac ale nie rozumiem takich kobiet jak ona :/ nie wstydzila wspolzyc a wstydzi sie lekarza :/ pozatym ona nie jest juz sama teraz odpowiada za druga osobe - ja nie wiem jakbym sie bala to pobieglabym do ginekologa ! pozatym nie ona jedna sie bala takiej wizyty - ja tez sie balam - ale jak mus to mus ! mam nadzieje ze dziewczyna zmadrzeje

Gość mmotyleeekonaa
Każdy człowiek jest inny ona zrobiła tak ale opamietala się napisała ze ma w czwartek wizytę wiec lepiej późno niż wcale i nie dobijajcie jej bardziej . Inne baby zachowują sie gorzej a maja po 30-40 lat i nie chrzan e mordują dzieci topią lub bija sie po brzuchach itp

napisala tez ze idzie do lekarza bo jej mama sie dowiedziala i kazala jej isc ! ja jej nie bobijam - ale nie bede przeciez pisala ze zachowala sie normalnie i ze nic sie nie stalo - chciala naszych opini to napisalam co mysle :)

Gość ja mam 24 lata
i byłam całkiem niedawno, żyję, jestem zdrowa, nic mi nie dolegało, więc nie trzeba od razu lecieć bez potrzeby, ale mimo wszystko uważam, że autorka postępuje kretyńsko. i nie dlatego, że ginekolog nakrzyczy:D to jego zasrany obowiązek Cię przyjąć.

Gość ja mam 24 lata
"nie wstydzila wspolzyc a wstydzi sie lekarza :/ " ten argument jest jednym z najdebilniejszych. dla Ciebie seks=wizyta u gina?? weź się opanuj. obnażanie się przed chłopakiem to coś zgoła innego niż przed obcym człowiekiem.

Gość latawiec na wietrze
no dokladnie co innego przed osoba ktora sie kocha niz przed osoba ktorej sie nie zna ale coz ... jutro ma wizyte wiec trzeba byc dobrej mysli :)

Gość 8765
tak jak ktos wspomnial to jej mama kazala isc do ginekologa! i zgodze sie, ze jezeli ma sie odwage na seks to trzeba miec odwage na wizyte u lekarza. ginekolog to lekarz jak kazdy inny! i uwazam, ze wrecz powinien jej troche przemowic do rozumu, bo jak dla mnie autorka jeszcze troche niezbyt ogarnieta.

''ja mam 24 lata'' ona jest w ciazy !!!!!!! a nie wspolzyla i ma isc do lekarza tak sobie bo jej nudno !!!!! nie wiem jak wogole mozna tlumaczyc takie zachowanie !!!! uwazam sie jak sie wspolzyje to trzeba pomyslec o tym ze mozna zajsc w ciaze ! a jak jest sie w ciazy to chodzi sie do ginekologa ! a nie potem placze ze sie boji i nararzac swoje dziecko ! ludzie dorosnijcie !!!!!! dziecko to nie zabawka ! trzeba o nie dbac ! ja bede stawala sie o bobasa w czerwcu - a juz teraz bylam u lekarza !!!! i co nie zjadl mnie !!! do tego przepisal witaminki ktore przygotuja moj organizm do ciazy :) a nie matka musi ja ciaglac do lekarza !!! tragedia normalnie !!

zastanawiem sie czy autorka w czasie tych 5 miesiecy spozywala alcohol ? czy dbala o siebie ?

Gość ja mam 24 lata
tosiaa27 - czytaj ze zrozumieniem moje posty

Gość ja mam 24 lata
nie każdy, kto współżyje, stara się bądź planuje dziecko, dla niektórych ciąża to przykry efekt uboczny i nie jest obowiązkowa po każdym stosunku:O

Gość Nie pilam alkoholu
dbalam o siebie takze nie martwcie sie o to zdrowo sie odzywialam regularnie itp jutro juz na 9:30 usg nie moge sie doczekac ale strasznie sie boje

Gość Nie pilam alkoholu
nikt mnie nie musi ciagac do lekarza nie gadaj ;/

Gość Nie pilam alkoholu
'' ja mam 24 lata '' dziekuje ze mnie jako tako rozumiesz :)

Tosia ty to pewnie bedziesz jedna z tych amtek co wszystkiego beda dziecku zabraniac itp bedziesz sie telepac nad dzieckiem jak nad porcelana a pozniej dziecko sie nie zahartuje i bedziesz latac i lamentowac ze choruje itp zaloze sie :)

chyba nie napiszesz ze autorka zachowala sie odpowiedzialnie co ? zreszta nie ma co ciagle o tym pisac - trzeba wyciagnac wnioski i wziasc sie w garsc

wredna wiesz co mysle ze nie bede taka matka :) ale w ciazy zrobie wszystko zeby dziecko bylo zdrowe jestem takiego zdania ze jak w dziecinstwie wszystkiego sie zabrania dziecku to potem to sobie odpije 100 razy gorzej hihi znam bardzo duzo takich ludzi ktorzy byli trzymani pod kluczami a teraz szaleja na calego - a tym co rodzicie niezabraniali wszystkiego wyszli na normalnych ludzi :) takiego jestem zdania

moze i nie odpowiedzialnie ale sa dziewczyny ktore wogole nie chodza do lekarza nikt nie wie o ich ciazy i rodza zdrowe dzieci , wziela sie w garsc idzie jutro wiec trzeba byc dobrej mysli a skoro nie pila nie palila itp powinno byc wszystko ok i za to bede trzymac kciuki zreszta niewiadomo czy to 5 miesiac moze nie moze jej sie tak wydaje nie zawsze trafione jest to co sie mysli :)

no ja tez mysle ze wszystko bedzie ok ale poprostu chce jej uswiadomic ze to bardzooo nieodpowiedzialne co zrobila nie pisze z dwoch kont -czemu ? chodzi Ci o duza i mala litere ? bez roznicy jak napisze i tak mi wstawia wypowiedz :)

Aha bo chwilo zgłupialam :P a co do tego co pisalas wczesniej masz racje ze im wiecej za mlodu sie zabroni tym na starosc bardziej bd kusic :)