Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Allegrowo prześladowana

Allegrowy prześladowca

Polecane posty

Mam problem z jednym typem który prześladuje mnie już od kilku miesięcy. Zakupił ode mnie na allegro drogi płaszcz, najpierw nie chciał zapłacić baaardzo długo, potem jeszcze dłużej nie podawał danych do wysyłki, potem przesyłki nie odbierał. Trwało to pare miesiecy. Potem kupował na innych moich aukcjach z fałszywych kont tylko po to żeby wystawiać mi negatywne komentarze. Potem gdy odebrał towar chciał go po miesiącu zwrócić bo stwierdził że ma dziury. Dosłownie po miesięcznym noszeniu ubrania. Nie martwią mnie te komenatrze - utworze nowe konto czy blokowanie moich aukcji... Martwi mnie to że on mnie prześladuje. Zna mój mail, adres, nazwisko, telefon. Wydzwania z różnych numerów, żada usunięcia mojego komenatrza negatywnego (który wystawiłam po tym jak on zakupił na 10 moich aukcjach i wystawił mi 10), żada zwrotu pieniedzy po miesiącu noszenia płaszcza!!! Ja wiem że on nie ma do niczego tutaj prawa....bardziej mnie meczy to nękanie. On mi nie grozi, że np coś mi zrobi. Po prostu wyzywa od najgorszych i dzowni i pisze i nie ma końca. Czy w związku z czymś takim mogę go jakoś prawnie zablokować? Czy na takiej podstawie mogę gdzieś go zgłosić żeby po prostu dał mi spokój?

Gość hmophmop
Jak sprzedajesz niewiele rzeczy, to zrób sobie przerwę od Allegro. Jak możesz, to usuń skrzynkę email albo zaznacz jego wiadomości jako spam i nie czytaj, będą lądować w śmieciach. W telefonie ustaw przychodzące tylko od osób z listy kontaktów, a jak nie ma takiej opcji, to wgraj specjalny program z takimi funkcjami. Takich nazwisk, jak Twoje jest wiele... gorzej z adresem...

Gość hmophmop
Na Win jest świetny program, który odsyła niechciane maile do nadawcy z wiadomością, jakby twoja skrzynka pocztowa w ogóle nie istniała. To też dobry sposób dla upierdliwych i niechcianych wirtualnych gości.

Zrobiłam już większość z tych rzeczy Usunęłam swoje aukcje na allegro Zmieniłam nazwisko na fb Zblokowałam wszystkie znane mi numery z których pisał, połaczenia od połączen zastrzeżonych jego adres mailowy Zrobilam to wszystko przed chwilą ale przyznaję że boję sie go trochę Nie potrafię zrozumieć jego postępowania. Dlaczego on nie może mi dać spokoju. To jest dorosły ok 50 letni człowiek! dlaczego ciagle wymysla nowe sposoby zeby mnie zgnebic :(

dobry pomysł z tym programem poszukam

Gość zagroż mu policją i
prokuratorem-powinno go to odstraszyć... Zreszta ty tez masz jego adres, wiec moze jakas wizyta "kolegów" dała by mu coś do myslenia?

Gość hmophmop
Program to FireTrust Mail Washer Pro, niestety jest płatny, choć można znaleźć wersję "darmową" ;-) Trafiłas na jakiegoś chorego człowieka albo szukającego problemów.

Gość Olivka09
Załóż nowe konto na allegro. To jakiś psychopatyczny hejter. Ciężko zdemaskować takiego gnoja, rób skany, żebyś miała dowody, jeśli będzie cię nękał, zgłosisz typa na policję. A jeśli znasz jego adres to podaj, wpierdolę mu osobiście :D

Nie chce mu grozić ani nawet zaostrzać sprawy. Mam malutkie dzieci, jestem samotną matką, nie chce kłopotów. Może dla spokoju powinnam sie w milczeniu godzić na jego akcje i przyjąć dziurawy jego zdaniem płaszcz ale nie mogę tego zrobić bo jestem prawie pewna ze tylko zostanę oszukana a sprawa się nie skonczy policja pewnie mnie zleje?

jego akurat latwo zdemaskować bo ma normalną firme, mam jego adres i nazwisko ale tak jak mowie nic mi to nie daje....ja nie chce go zgebic, chce tylko zeby sie w koncu odczepił :/ Moje konto na allegro już zrujnował. Nie ukrywam że sprzedawałam bardzo dużo rzeczy i na tym dorabiałam. Wszystko musiałam usunąć bo tylko mi z fałyszych kont nabił sporą prowizję allegro. Znajoma w policji doradziła to co wy - zmienić numer, mail, konto allegro Ale to straszne że to on ma z głową a ja muszę całe życie dezorganizować a on chodzi bezkarny :(

Gość hmophmop
Na allegro można chyba jakoś blokować początkujących allegrowiczów, tych, którzy mają zaledwie kilka/kilkanaście komentarzy.

niestety nie :(

Gość orszulkaa
myślę że możesz to zgłosić jako nękanie w końcu wyzywa Cię i prześladuje

Gość orszulkaa
Nękanie (w języku angielskim stalking) polega najczęściej na celowym, uporczywym i długotrwałym działaniu skierowanym przeciwko danej osobie, którego celem jest upokorzenie i dezorganizacja jej życia. Nękanie polega na podejmowaniu powtarzających się i uporczywych działań wobec danej osoby, np. wysyłanie smsów, głuche telefony, rozpowiadanie i rozpowszechnianie informacji z życia osobistego lub zawodowego danej osoby, publikowanie w internecie, plakatowanie okolic miejsca zamieszkania lub pracy, szantażowanie ujawnieniem tajemnic, kierowanie gróźb, śledzenie, wyczekiwanie godzinami w miejscu zamieszkania lub pracy.

Gość orszulkaa
a plaszcza nie ma mowy żeby zwracał po miesiącu zobaczył dziurę niby? Wcześniej było ok a zauważył ją jak już zaczął nosić płaszcz śmieszne rownie dobrze sam mógł ją zrobić więc nie ma mowy żeby po takim czasie w dodatku używania rzeczy zwrócił z takową reklamacją.

Gość hmophmop
No to na aukcjach napisać na czerwono, że osoby z niewielką ilością transakcji na koncie będą natychmiast usuwane. Gorzej z ofertami "Kup Teraz". W końcu gość nie da rady założyć wielu kont, to nierealne. Jak go kilka razy dasz na czarną listę, to sobie odpuści dalsze transakcje.