Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna P jak piróg

Prestiżowe zawody świata - co myślicie kobiety i panowie też

Polecane posty

Gość Anna P jak piróg

Ostatno oglądałąm film "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz" nie wiem czy oglądaliści... ale koleś podszywał się najpierw za pilota, potem za lekarza, a na końcu za prawnika.. I tak pomyślałam, że gdybym mogła cofnąć się o kilka lat i zmienić coś, to poszłabym w kierunku pilota liniowego... ......... ale potem pomyślałam, że to nie to ... że nie w tym cały szkopuł Tak naprawde dla mnie to chyba spacer z takim facetem w mundurze pilota to muogłby być całkiem przyjemnym, wystarczającym "nieziemskim" doświadczeniem... i widowiskowe zarazem :] Te spojrzenia, ta wyjątkowość i niedostępność ... chyba mnie to kręci :] Co myślicie kobiety..? i Panowie? Ach :] Może kiedyś :)

Gość Anna P jak piróg
ej no śmiało śmiało :)

Gość a b c d e r
O tak za każdym razem kiedy jestem na lotnisku myślę o tym samym. Lekarze, prawnicy - to nie to. Mundur robi swoje.

Gość Anna P jak piróg
No nic nie myślcie? Nie wierze.. :]

Gość viki022
Z tych trzech wybrałabym pilota.

Gość Dorothy Mac
Lekarz rozumiem. Prawnik - sama skonczylam prawo i powiedzmy szczerze - kazdy moze skonczyc ten kierunek. Najwiekszy szacunek mam dla inzynierow, ktorzy w przeciwienstwie do innych przez ciebie wymienionych, cos robia, tworza.

Gość luljbeee
Piloci i stewardessy kiedys byly o wiele bardziej szanowanymi zawodami niz teraz. Pilot nadal jest ok, ale nie jest to taka niesamowita profesja jak w latach 50-tych, bo jest ich teraz bardzo wielu i latanie stalo sie dostepne dla wszystkich, kiedys trzeba bylo miec na to pieniadze. Stewardessy kiedys byly jak modelki, nierzadko wychodzily za maz za milionerow, a teraz sa to po prostu podniebne kelnerki. Prestizowy zawod - dla mnie na pewno sa to naukowcy, lekarze w sumie tez jesli wykonuja ten zawod z powolania, niestety zbyt wielu znam konowalow, zeby ich wszystkich szanowac.

Dorothy żeby zostać pilotem w PL trzeba ukończyć Politechnikę Rzeszowska (jeśli bezpłatnie) - tzn zostać właśnie inżynierem. Prywatnie taki koszt to kwota rzędu ok 200 000,00 tyś zł :) Pisałam, ze chodzi o ilotów liniowych.. a nie z aeroklubu, chociaż tam też zdarzają sie liniowi (hobby) :)

nie oszukujmy się. Stoi pilot w mundurze, lekarz w fartuchu i prawnik w garniturze. Na kogo wszyscy patrzą? Albo inaczej z kim zrobisz sobie zdjęcie? Co jest atrakcyjniejsze? Wizyta w gabinecie lekarskim, czy wizyta w kabinie pilota? Odpowiedź naswa się sama.

Gość Gizela ze szczecina
Mundur! Pilot!

Gość Gizela ze szczecina
A w ogole to myślicie, że w wieku 27, 28 lat jest za późno na studia? Dodam, że mam dziecko i męża .

Gość jak dla mnie
to jeszcze SEDZIA bo prawnik, adwokat, radca prawny ok. ale na szczcie jest sedzia.