Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bziuuuum

psychopata na allegro

Polecane posty

Gość bziuuuum

sprzedaje na allegro. jestem osoba prywatna. ostatnio tesciowie poprosili mnie o wystawienie kilku rzeczy z firmy. zalezalo im na czasie wiec cena byla dosc niska. jakis typ ktory sprzedaje podobne rzeczy zakupił je ode mnie z kilku aukcji. przeciagal transakcje przez miesiac bez placenia az zirytowana wystawilam rzeczy ponownie. Od tamtej pory trwa maraton - ja wystawiam - on kupuje z roznych bzdurnych kont. Wystawia mi tez jakies chore, bajkopisarskie komenatrze zeby zniszczyc mi konto i uniemozliwic sprzedaz. Allegro nie reaguje kompletnie, zaczelam wiec robic to samo. Zalozylam konto, kupilam cos od niego i wystawiłam komenatrz. Wtedy wpadl w furie, uzywajac moich danych osobowych, imienia i nazwiska mojego, czlonkow mojej rodziny zaczał pisac jakies oszczerstwa do uzytkownikow którzy juz ode mnie kupowali. Jak ja mam sie od niego uwolnic??Bylam na policji. Krótko mowiac mnie wysmiali. Skoro nie naciagnął mnie na pieniadze to nic ich nie obchodzą jak to okreslili jakieś "nasze zagrywki". Tyle tylko ze ja nie zawiniłam. Od paru miesiecy nie jestem w stanie nic sprzedać, na koncie mam juz mnostwo komenatrzy ciagle od tej samej osoby zmieniającej nick tylko o jedną cyferkę!!! Kiedy zgłaszam sprawe do allegro tamten koleś wypiera się i odpowiada ze wszystko kupuje uczciwie i chce przedmioty kiedys odebrać ale ja mu to unimozliwiam wiec wystawia komentarze! brak mi juz sił, czy na allegro nie ma myslacych ludzi którzy sa w stanie ocenić że gosc to psychol? Naliczyli mi już taka prowizje ze szok a kiedy próbuje uzyskac zwrot - psychol im odpowiada ze nie mam do niego prawa. Czy oni nie widza ze kilkanascie aukcji wciaz i wciaz kończy ten sam gosc?? ehhhh

Gość bziuuuum
raczej nie chciałoby mi sie tworzyć takiego prowo o 10 rano w święta :o Proszę o rady bo ja już psychicznie wysiadam z tym kolesiem. Założyłam już nowe konto na allegro ale na tamtym miałam ponad 300 pozytywnych komentarzy i żał mi go... doradzcie jak mam postąpić z tym człowiekiem.

Proponuję zasięgnąć porady prawnej osobiście lub przez jakiś portal. Jeśli nie możesz zrezygnować z allegro - tylko działania prawnika (może jakieś pismo). Poczytaj o nękaniu - może to podpada pod ten przepis. Jeśli zgłosisz nękanie do policji, to Allegro może wyciągnąć adresy IP i sprawdzić że to ten sam komputer.

Gość bziuuuum
już któryś raz czytam jakiś temat na kafe i zaraz pojawiają się komenatrze "prowo":o nie rozumiem tego??? czy ja piszę że sypiam z matką albo ojcem albo inne bzdury? Czy to takie dziwne że trafił mi się na allegro jakiś gość z problemami? Nie bede was przekonywać. Moze znajdzie sie ktos kto odpowie mi normalnie

Gość gdsgdsdf
Ale żeby założyć konto na allegro trzeba podać swoje dane osobowe itp a potem allegro przesyła jakieś potwierdzenie założenia konta drogą pocztową. Jedna osoba chyba nie może posiadać kilka kont. A jeśli fałszuje dane i używa adresu kogoś innego to można ją postraszyć o podszywanie się pod cudze dane co jest karalne. Daj jego nazwe allegro chętnie zobacze co to za typ.

Gość nózki w galarecie
chcieć odebrać a MÓC odebrać to dwie różne sprawy ... :classic_cool:

Gość bziuuuum
Pisałam do allegro. Jedna osoba moze posiadać tyle kont ile mu się podoba. On posiada 4. Dwa na siebie, dwa na jakiegoś "kolegę". Z tych czterech kupił ode mnie na ok 20 aukcjach, moze mi wystawiać wiec 20 komenatrzy. Allegro nie jest takie jak kiedyś. Obchodzi je tylko zysk a na kazde moje zgłoszenie odpowiadają że zachęcają do polubownego załatwienia sprawy między użytkownikami....

Gość gdsgdsdf
podaj jego konto a coś wymyśle. już mam nawet plan jak mu sie dobrać do tyłka.chory koleś!

Gość bziuuuum
wiecie co jest najgorsze? ta irytujaca bezsilność i irytujące rozmowy z człowiekiem chorym wyobrazcie sobie ze cos kupujecie, placicie, dostajecie towar a to jakiś popsuty bubel. Ewidentne oszustwo. Zgłaszacie na allegro a sprzedawca odpowiada na waszą wiadomość "zupełnie nie rozumiem o co tej pani chodzi, zaraz po zakupie dostałam smsa że jest bardzo zadowolona z towaru, że jest zgodny z opisem a teraz coś wymysla bo pewnie sama uszkodziła przedmiot??" nienawidze czegos takiego, nie wiem jak sie przed nim bronić. Co chwile dostaje nowy negatywny komentarz w stylu "po zapłącie brak towaru i pieniedzy, uwazajcie!!!" "oszustka, towar niezgodny z opisem!" "naciagaczka che wyłudzić dodatkowe pieniadze!"

Gość gdsgdsdf
ale zapłacił ci? jeśli nie to przecież możesz podać go do allegro. poza tym wystawiając towar możesz chyba zastrzec że wpłata do np 7 dni od zamówienia. I jemu też nie bądź dłużna i wstawiaj również negatywy. Koleś sam siebie pogrąża

Gość bziuuuum
gdsgdsdf >>> nie wiem czy mogę podawać jego nazwę publicznie Chyba że podasz mi maila? On ma kilka kont na allegro Mogę podać nazwę jego konta głównego. Na koncie głowym udało mi sie wystawić mu 2 komentarze. Pozostałe konta z których dostałam ok 10ciu komenatrzy negatywnych są niezarejestrowane. Komentarze uwidocznią się gdy konto zarejestruje co twierdzi że zrobił w piątek więc niedługo się pojawią. Jestem w szoku że chcesz mi pomóc i naprawdę bardzo wdzięczna ale trochę się boję że cokolwiek wymyślisz on to ze mną powiąże i wymyśli nowy sposób na zgnębienie mnie. I tak już musiałam zawiesić sprzedaż na allegro. On zna moje dane osobowe...

Gość jjgraża
gdsgdsdf dajesz się wkręcic w te głupoty...

Gość gdsgdsdf
karina_monia@interia.pl

Gość szok w kwietniowa noc
wspolczuje, my tez kiedys mielismy w domu podobny przypadek.. wogole zajmujemy sie sprzedaza na allegro i to co ludzie wymyslaja to glowa boli, oszukuja, zamawiaja- glownie konkurencja podaja adresy np w irlandii anglii, a potem nie odbieraja, musimy ponosic koszty przesylki, a potem daja negatywy ze niby nie dostarczone. szkoda gadac. pare razy tez byly grozby slowne. musielismy wysylac pismo od adwokata.

Gość bziuuuum
współczuję :( sprzedaje na allegro prywatne rzeczy już tyle lat i pierwszy raz się z czymś takim spotkałam. A najgorsze że allegro nie reaguje. Gdy jego komentarze, po aktywacji kont pojawia sie na moim koncie już nikt nic ode mnie nie kupi. Nie wspominając o kosmicznej prowizji którą każą mi zapłacić w tym miesiącu. Nie umiem sobie radzić z takimi ludzmi kompletnie :o Takich ludzi powinno się wybijać serio :(

Gość Ta, pomyłka
Wystaw prZedmioty gdzie indziej, jest tyle darmowych portali ogłoszeniowych, jest świstak.pl, trochę kreatywności dziewczyno.

Gość bziuuuum
robiłam tak. Odnajdywał oferty i dzwonił z różnych nr telefonu podając się za zainteresowanego klienta O dziesiątkach smsów nawet nie wspomnę. O treści że jakoby on cały czas chce towar i mam go dla niego trzymać tylko nie ma go kiedy odebrać i nie mam go próbować sprzedawać bo towar jest jego i on go bedzie nieustannie kupował czy mi sie to podoba czy nie. Wstrzymywał moje aukcje na kilka miesiecy... Kompletnie nie umiem sie z nim dogadać....Pisze jakieś chore historie. A po jego komentarzach widać że robi to nie pierwszy raz :/

Gość współczucia ci...
Gdybym ja na takiego trafiła zabiłabym :o

Gość Ta, pomyłka
Musiał odnajdywac oferty po jakichś powtarzających się szczegółach. Zmienialas tekst, zdjęcia, dane kontaktowe?

Gość ula której ukradli nick
sprzedajesz jakieś bardzo rzadkie okazy ? , jeśli nie ,zaczekaj np miesiąc zmień fotkę , między innymi wystaw coś czego nie wystawiałaś , coś co jego nie zainteresuje, zmień portal aukcyjny ,polecam ebay ( tam szanują ludzi) i działaj. Rady na takie gówno nie ma ,ewentualnie zgłaszaj jego aukcje do usunięcia -spora szansa ze znikną bo na allegro nikt nie sprawdza czy zgłoszenie ma podstawy bo boty po prostu nie mają opcji "myślenie"

Gość bziuuuum
szafki metalowe np

Gość Play_gamE
Hej , współczuje ci, ja mam ponad 4.000 tyś komentarzy i całe szczescie nie spotkałem nikogo takiego, to co piszesz to jakaś masakra, chyba musi mu się jiezle nudzić skoro ma czas na takie rzecz, komentarze negatywne niestety zle się odbijaja na koncie, ludzie ich nie czytają tylko ogladają liczby i takie konto wygląda zle poprostu, załóż nowe konto na allegro, a przedmioty ktore wystawiałaś ( zeby się nie pokapował ze Ty to Ty... ) wystaw na tablica.pl albo na innym portalu regionalnym w swoim mieście

Gość bziuuuum
w dniu dziejszym allegro zareagowało i usunęło komentarze z niezarejestrowanych kont, zostały te z konta zarejestrowanego. Tak jak pisałam jednak mnie to juz nie rusza ze zniszczył mi konto, chce miec spokoj. Napisałam wiec do niego ze usune komentarze jesli przestanie mnie nekac, przestanie ode mnie wciaz kupowac, przestanie pisac i dzwonić. Zignorował moja prosbe. Stwierdzil ze mi nie odpuści i żąda wydania tylu kompletów rzeczy ile zakupił z fałszywych kont. On oczywiscie wie ze tych rzeczy nie mam, ze ciagle wystawiałam to samo a on ciagle to kupował zeby inni nie mogli. Zrobił płatność przez PayU. Czy wy to sobie wyobrażacie?? Zrobił płatność za przedmioty których wie że nie mam, które kupił nieuczicwie. Pytam go czy wszystko ma ok w głowie i po co to robi to odpisał ze jak nie dostanie towaru za który zapłacił idzie do sądu! Za radą rodziny postanowiłam go ignorować. Pieniadze odesle mu gdy tylko dojda na moje konto i bede ignorowac wszelkie próby kontaktu. Ale w środku cała chodzę....nigdy mi nie da spokoju świr, po prostu nigdy :(

Gość weroniko
nie rozumiem po co wystawiasz rzeczy ktorych nie masz?

Gość bziuuuum
Chyba mnie zle zroumiałaś. Miałam jeden komplet każdej z rzeczy. Usilnie wystawiałam je próbujac sprzedać a on non stop z różnych kont je kupował. Teraz rzeczy są już dawno sprzedane, czesc z nich jemu samemu!!!! Poniewaz ciagle uniemożliwiał mi sprzedaż i wciaz je kupował, myslalam ze da mi spokoj jak mu rzeczy dam i dałam! Ale on nie dał mi spokoju. Zaczeły sie komentarze, posługiwanie sie na allegro moim imieniem i naziwskiem żeby obrazic mnie w oczach kupujacych, a dzis zaczeły sie grozby ze żąda wydania tylu kompletów rzeczy ile zakupił. Na bieżąco zgłaszałam na allegro że ten człowiek znowu kliknął "kup teraz" za te same rzeczy, że odmówiłam mu sprzedaży i dodałam do czarnej listy ale ciągle tworzy nowe konta. W końcu zrezygnowałam i sprzedawałam rzeczy na tablicy ale on nadal próbuje mnie zgnębić, Jak nie tak to inaczej....

Gość współczucia ci...
Olej go. Tylko to ci pozostaje. Odeślij mu pieniądze i olewaj. Nie wdawaj się w żadne dyskusje, nie odpisuj. Kiedyś mu się znudzi. Wiem że łatwo mi mówić. Ja mam niewyparzoną gębę i chyba bym takiemu urwała łeb za takie zagrania ale na serio nie masz tu za dużego wyboru. Wyślij mi jego dane na pocztę mam konto allegro którego nie używam. Pognębię go. Już nie raz miałam do czynienia z frajerem na allegro ale ten twój to nie dość że frajer ale bezczelny chuj. Wyślij mi jego dane gunilla666@gmail.com