Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o powazne odpowiedzi

co byscie zrobily gdyby wasza corka chciala usunac ciaze?

Polecane posty

Do PO CHLEB CHODZE BLISKO Naprawde? To powiedz dlaczego polki zmuszone sa do dokonywania aborcji poza granicami Polski? Dlaczego jesli juz sie decyduja na aborcjie w kraju to robia to lamaic prawo?Dlaczego potem sa szykanowane? Wejdz sobie na jakis inny temat dotyczacy aborcji tu na kafe i poczytaj sobie jak traktowane sa te ktore chca lub juz dokonaly aborcji. Mama autorki dowiedziala sie przypadkiem o ciazy i planowanej aborcji....i odrzucila corke mimo ze sama przez lata wpajala jej ze KAZDA KOBIETA MA PRAWO DO WLASNYCH WYBOROW.

są zmuszane ? a przez kogo ? nie rozumiały biedactwa ,ze współżycie wiąże sie z poczęciem tak jak jedzenie pączków z tyciem ? A może nie chodzi wcale o wolność ale o zrzucenie z siebie konsekwencji seksu ?

Gość oj tammmm oj tam
aborcja=zabicie = zło Jeżeli rodzicie nie nauczyli tego córki to jest to dla nich porażka wychowawcza (no w każdym razie dla mnie by była) .

owszem wspolzycie wiaze sie z posiadaniem dzieci, ale nie kazdy chce miec te dzieci. To oznacza, ze ma zrezygnowac z seksu?

Gość oj tammmm oj tam
jest coś takiego jak antykoncepcja

antykoncepcja zawodzi, mysmy sie zabezpieczali

Gość ,,,,,
......

Przecież jak nie chcecie mieć w ogóle dzieci z mężem to dlaczego nie podwiązałaś sobie jajników , jajowodów ???? Są też pigułki wczesno-poronne jeśli pękła Wam gumka.... Nie jestem za aborcją i boli mnie sama myśl o tym jak się zabija takie kilkutygodniowe dzieciątka... Wydaje mi się że taka pigułka wzięta zaraz po stosunku to jakieś takie mniejsze zło, że usuwa się tylko jajeczko , ale jeśli już wiesz ze jesteś w ciąży to musi to być już przynajmniej 6 lub 7 tydzień .

Problem w tym, ze ani ja ani maz nie zauwazylismy zeby gumka pekla. Gdyby maz to zauwazyl to na pewno tabletke bym wziela. Zabieg sterylizacji w naszym kraju jest nielegalny niestety, ale teraz na pewno pomyslimy o tym by zrobic to za granica. Ja mialam wczesniej problemy i tak z jajnikami i lekarz sam mowil, ze zajsc w ciaze nie bedzie mi latwo. Tym bardziej wiec jestem zdziwiona ciaza.

Gość hmmmmmm ????
a ktory to tydzień ??

u lekarza bylam w czwartek i powiedzial, ze 6 tydzien

Gość hmmmmmm ????
jesteś już umówiona na zabieg?

Każda aborcja to tylko....... kolejne małe serduszko, które przestaje bić.... kolejna para maleńkich oczu które nigdy nic nie zobaczą.. kolejna para rąk, która niczego nie dotknie ani nie obejmie... kolejna para nóg, które nigdy nie pobiegną.... kolejne usta, które nigdy nic nie powiedzą.....

tak, mam juz termin aborcji farmakologicznej

Autorko, mnie się zdaje, że Twoja mama chce Cię zaszantażować i wymusić na Tobie urodzenie dziecka. Grozi, że jeśli usuniesz to nie będzie chciała Cię znać. Możliwe, że dla niej aborcja to zwyczajne zabójstwo. Wielu Polaków postrzega to w ten sposób. Możliwe też, że nie chce abyś potem miała jakąś depresję po-aborcyjną i chciałaby juz zostać babcią. Jednak Ty jesteś dorosła, to Twoje życie i możesz sama podejmować decyzje. Przemyśl jeszcze raz sprawę dziecka, czy NAPRAWDĘ nie chcesz. Czasem warto się zastanowić i nie podejmować pochopnych decyzji.

A skoro juz potwierdziłas ciaze u lekarza to czy teraz nie będzie to podejrzane jesli dziecka nie bedzie?... Gdybys teraz poroniła to musialabyś już byc w szpitalu na czyszczeniu??? A jesli mama faktycznie się wkurzy??? Może zgłosic to na policji i bedziesz miec przesrane.. a dowód ciąży juz jest u lekarza potwierdzony... Teraz bedziesz potrzebowac dowodu ze poroniłas i to z Polski a nie z zagranicy...

Jaki to termin aborcji farmakologicznej? kto ci ten teramin uzgodnil?przeciez musisz wykupic tabletki i je zazyc, nikt terminow nie ustala

to nie jest decyzja podjeta pochopnie. Jestem pewna, ze nie chce dziecka podobnie jak moj maz

Gość tak z ciekwosci ???
no to weź te tabletki i będzie po bólu ...w czym problem?

po pierwsze mi jako osobie dokonujacej aborcji nic nie grozi. Po drugie termin to mam na mysli otrzymanie tabletek, po trzecie po ich zazyciu zglasza sie do szpitala na czyszczenie i po 4 dokonujac aborcji farmakologicznej za granica nie lamie prawa wiec moge tam spokojnie zazyc tabletki.

no to w czym masz problem ? postanowiłaś zabić dziecko poczęte w małżeństwie w myśl argumentu " nie bo nie " , czyniłaś starania ,zeby sie go pozbyć - i masz juz termin tego zabiegu ... w czym problem ? boli cię , że matka sie nie zgadza z twoim tokiem myślenia ? ma prawo do swojego zdania i tak jak tobie nie podoba sie jej zachowanie tak samo jej nie podoba sie twoje . A co na to twój mąż ? też podchodzi do tego tak lajtowo ?

chcialam tylko zapytac jak inne osoby by sie zachowaly w takiej sytuacji. Moze myslalam, ze dzieki temu bardziej zrozumiem mame? nie wiem, chcialam poznac zdanie innych z jej strony tak jakby. To nie temat o tym co ja powinnam zrobic, bo ja to wiem i moj maz ma takie samo zdanie na ten temat jak i ja o czym juz pisalam.

skoro twój mąz ma takie zdania na temat trudnych życiowych problemów , na temat ich rozwiązywania nie obawiasz ise ,ze i ciebie potraktuje w ten sam sposób ? jak zaczniesz chorować , starzeć sie , przestaniesz zarabiać , jak przestaniesz generować zyski a zaczniesz przynosić straty ? nie martwi cię to ? czy ważne jest dla was tylko to co jest teraz , tutaj ?

Gość do nusia
nie pieprz głupot o policji, bo nawet jakby matka zgłosiła podejrzenie popełnienia przestępstwa (aborcji) to kobiecie usuwającej nie grożą żadne konsekwencje, jedynie lekarzowi.