Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghbghyyth

Wyjechać czy zostać w Polsce?

Polecane posty

Gość gość
10:07 w UK da się zarobić tylko dzięki przekrętom Angole mają taką kulturę i jeszcze ci podziękują jak ich zrobisz w c***ja chcesz być uczciwy? kładą ci kłody pod nogi

Gość gość
Wyjechali tylko nieudacznicy co w PL sie nie uczyli. Typowe dla polaczka to uciec jak szczur gdzie indziej na gotowe. Nie widzialem tylu anglikow w PL co polaczkow w uk. W PL pensja przecietna teraz to 4000zł jak ktos sie uczył a nie zbijał baki na wyzszej szkole lansu i baunsu. Zaden z moich znajomych nie zarabia mniej a zycie trzykrotnie tansze niz w uk. I mieszkania palce lizac, nie to jukejowskie domopodobne rudery za kosmiczne pieniadze.

Gość gość
W przeliczeniu na zarobki w Anglii, domy sa duzo tansze w porownaniu do cen polskich i zarobkow w Polsce. Nie plec bzdur bingolu.

Gość gość
Domy w Anglii sa tanie ? Dobry żart

Gość gość
I to jeszcze w przeliczeniu na zarobki w Anglii, większość tych Mongołów zarabia zaledwie tysiąc na rękę bo rzucili szkole w wieku 15 lat :D mentalna gimbaza

Gość gość
Mieszkałem w UK 1,5 roku. Język angielski dobry, Język niemiecki dobry, język holenderski dobry, wykształcenie wyższe, brak zasiłków, brak nałogów, brak oszczędności, wiek 40 lat, prawo jazdy ABD. Pochodzę ze średnio zamożnego domu. Żyłem tam sam. Moje podsumowanie: jeśli ktoś wyjeżdża z Polski gdzie był biedny finansowo i mieszkał na tzw.klepisku to w UK będzie mu trochę lepiej, ale jeśli mieszkasz w normalnym domu to UK zaskoczy cię wielkie zacofanie technologiczne!!!!! W Polsce wszystko załatwisz na odległość mailem lub aplikacją. Pojęcie mody w UK nie istnieje - tam nadal są lata 90-te , jak w PRL:D Przykład lotnisk w UK : Luton wygląda przy polskich lotniskach jak aeroklub w nieskoszonej trawie:D Moim marzeniem było zobaczyć największe w Europie lotnisko Heathrow - jak zobaczyłem lastryko i salceson na podłodze, to zapytałem w informacji czy faktycznie jestem w dobrym miejscu. Generalnie wczesny Gierek:D Na lotnisku celnicy angielscy nie mają pojęcia co to jest strefa Schengen. Londyn: poszedłem w poniedziałek do centrum światowego biznesu City, chciałem poczuć się jak na Wall Street - usiadłem w kawiarni gdzie przesiadują biznesmeni, każdy biznesmen miał segregator, pomyślałem że to księgowi i jak zerknę przez ich ramię w ten segregator to zobaczę liczby i wykresy - gdzie tam, zobaczyłem czcionkę o rozmiarze 16 i szkolenia z asertywności :D - tam nikt nie trzyma w reku tabletów ! tam dalej są segregatory ! jest rok 2015 !:D Poszedłem do Harrodsa i zobaczyłem krzywo przyciętą dyktę nieumiejętnie pomalowaną na biało:D - towar jak w Polsce 15 lat temu ! Przypomnę tylko, że piszę to z perspektywy średnio zamożnego domu w Polsce. BABCIA MI MÓWIŁA ZAWSZE: wnusiu inteligentny człowiek nigdy nie jest gruby - w UK przestałem patrzyć seksualnie na kobiety - po prostu nie da się na nie patrzyć - gust nie pozwala. Transport w UK jest bardzo bardzo drogi!!! Na zakupy modowe najlepiej skoczyć na weekend do Polski , no chyba że chcesz wyglądać jak twój dziadek na zdjęciach czyli retro to kupuj w UK:D Wszystko na wieszakach w UK jest noszone i powypychane:D - standardem jest, że ludzie kupują ubrania na tydzień bądź dwa i oddają. Fakt, że pewnie i w Polsce to się zdarza , ale w UK to standard Anglicy są bardzo słabo wykształceni, po pierwsze nie stać ich na to , po drugie nie chce im się bo to strasznie mało ambitni ludzie. Pracowałem jako szef zmiany w magazynie i Anglicy myśleli że przyjechałem z BBC:D kiedy zaczynałem opowiadać o podróżach i jak wygląda świat:D Higiena: Anglicy nie myją naczyń generalnie, jeśli myją to albo opłukują tylko wodą lub myją z użyciem płynu, ale wtedy już nie opłukują!!!!. Normalnym jest rano w poniedziałek widom mężczyzn w garniturach z ubłoconymi nogawkami i nie dlatego, że przed chwilą wpadł do błota tylko tak chodził przez poprzedni tydzień:D - nikt się nie dziwi:D:D Jako mężczyzna nie podchodzę i nie będę podchodził do angielskich kobiet - brzydzę się - sorry Służba zdrowia: jestem mężczyzną, moim lekarzem rodzinnym jakiego przydzieliła mi przychodnia została pani ginekolog!!!! Standardem jest, że na wszystko lekarz przepisuje zwykły "paracetamol" lub wodę z solą. Służba zdrowia nie istnieje - dlatego Polacy szukają polskich lekarzy - nie chodzi o brak znajomości języka, ale o elementarną znajomość anatomii. Drogi: jeśli ktoś powie, że tam to mają dopiero drogi - to w Polsce mamy super drogi - w UK to chropowaty, krzywo rozlany asfalt z dziurami!!! Język: jeśli uczyłeś się w Polsce angielskiego amerykańskiego to będziesz miał spory problem ze zrozumieniem brytyjskiego. Nie myśl sobie, że w pracy czy na ulicy usłyszysz piękny język rodem z telewizyjnych brytyjskich wywiadów. Brytyjski angielski to bełkot:D składający się z pierwszych 2-3 sylab wyrazu - to taka ciągła czkawka!!! Podsumowanie: W UK wszystko jest na sznureczek i na gwoździk czyli byle jak:D To kraj byle jakości, ale nikomu to nie przeszkadza:D Nikomu nic tam nie przeszkadza, dlatego jedzenie tam nie smakuje bo nie przeszkadza, osrane gacie u kobiety (osobiście widziałem raz w tygodniu):D nikomu nie przeszkadza, a nazywa się to wolnością. W urzędzie pracy pani angielka zapytała mnie czy Polska jest w Europie:D!!!!! Jeśli zamieszkasz w UK zmienisz się w tym względzie, że wszystko będziesz miał gdzieś - i dotyczy to każdego aspektu życia. Nazywają to wolnością - ja nazywam to bylejakością

Gość gość
Taaa przyglupie co w UK byl tylko na google maps :D

Gość gość
gość dziś x O to to! Wreszcie prawda ujawniona.

Gość gość
W 89 roku byliśmy biedniejsi o 50 % od Wegrów i Czechów, do Greków dzieliła na przepaść. Byliśmy na poziomie Ukrainy i Białorusi. Dzisiaj jesteśmy juz bogatsi od Wegrów i Greków, a do Czechów brakuje nam 5%. Ukraińców i Białorusinów prześcignęliśmy trzykrotnie. Brawo Polsko. Kocham Cie moja PL. Srać na nieudolnych ukow.

Gość gość
w PL nie jest źle moje koleżanki z PL chodzą po butikach i clubach fitness mało która angielke stać na porządny shopping w porządnym sklepie a nie jakimś H&M lub Zarze

Gość gość
Kocham cie PL i rzygam na UK i tych dopomyjow na wygnaniu ze juz do mojego kraju nie wroca. Wystarczy ze przysyłaja funciki i PL pieknieje, wielkie dzieki dopomyje.

Gość gość
16:29 typowe dla angielek gównem są i g****o mają a mniemanie o sobie jakby chodziły na lunch z królowa angielska głupie zrozumiałe k****y :P

Gość gość
My Brytyjczycy pogardzamy Polakami. Niestety ale na nic innego nie zasługujecie. Nie przyjeżdżajcie do nas. Wasze miejsce jest w waszych obszczanych PGRach. Tam macie ryć za bezdurno.

Gość gość
16:48 wy Brytyjczyki miejcie HONOR i nie piszcie po polsku zapomnijcie o polskich korzeniach oh wait... wy nigdy nie mieliście honoru i nie wiecie co to jest cofnijcie się też do szkoły bo większość z was rzuciła szkolke w wieku 15 lat :D w PL skończyć tylko gimbaze to obciach jak nie wiem, w UK to "normalne " :D

Gość gość
My brytyjczycy piszemy w jakim języku chcemy. W końcu jak mamy do was pisać polskie ciule skoro wy ani me ani be w języku waszych panów?

Gość gość
Brytyjczyki jak jesteście takimi potegami Europy to czemu macie jedzenie pięc razy gorsze niż my Polacy? Świat się z was śmieje, bo od zarania czasów budujecie domopodobne rudery i każdy spie/rdo/lony. I czemu jesteście cały czas fałszywi i w dziurawych butach? Goło/dup/ce z dorzecza big bena. Przecież wy nic swojego nie macie!

Gość gość
My Brytyjczycy mamy WSZYSTKO czego wy nadwiślańskie ciule nigdy nie mieliście i nie będziecie mieli.

Gość gość
Rok pracy w mojej pieknej PL dzis to jak rok pracy w uk taka prawda. W uk wszystko drogie jak ch!uj Zarobisz 2000f wydasz 1500f obes/rańcu z tatrą na dachu. Sa jeszcze jakies pytania?

Gość gość
Rok pracy w Europie zach to pięć lat pracy (albo i więcej) w PL. 96% Polaków nie ma niczego oprócz długów po latach pracy i intensywnego oszczędzania. To nie my Brytyjczycy przyjeżdżamy do waszych obszczanych, polskich PGRów tylko wy nadwiślańskie obszczymury wpychacie się do nas żeby zarobić kilka £. Ale to się wam już kończy. May zrobi z wami porządek i usadzi was na właściwym miejscu czyli w waszej nędznej, zadłużonej PL. Buahaha! GB zawsze górą.

Gość gość
Nie jestes brytyjczykiem tylko wys/ranym nieudacznikiem gnijacym w uk:D buahahhaha! takich jak ty tez deportuja :D nic c***aszport nie pomoze perdylu :D:D

Gość gość
Rok pracy w Europie zach to rok pracy w PL. Dzieki beatce pensje rosna a zycie trzykrotnie tansze niz w uk. I 500+ jakiego angole nie maja. 96% osrusów w uk nie ma niczego oprócz pokoiku po latach pracy i intensywnego oszczędzania. To juz nie my polacy musimy przyjeżdżac do waszych obszczanych, angielskich flatów tylko wy obszczymury gnijecie w uk żeby zarobić kilka £. Ale to się wam już kończy, ceny wam rosna i podwyzki sie skonczyly. 50 hindusów na wasze miejsce w uk. May zrobi z wami porządek i usadzi was na właściwym miejscu czyli w PL. Buahaha! PL zawsze górą.

Gość gość
18.41 - święte słowa. Gość trafił w samo sedno sprawy a prawda boli, oj boli co nie polaczki?

Gość gość
Nie przytakuj sam sobie emigracyjny cwelu. Sprawdziłem po IP

Gość gość
W sumie to my Brytyjczycy gardzimy wami cebulakami. Na nic nam tu nie jesteście potrzebni a ciągniecie do nas ćmy do lampy. Ale nie dziwię się wam. Jak ja bym mieszkała w takim obszczanym kraiku z pogranicza Bugu jak PL to też bym stantąd uciekała co sił w nogach. Przecież wy tam macie tylko długi i żadnej nadzieji na godne życie. A miało być tak pięknie!

Gość gość
ten idiota co jakis czas wkolo to samo wkleja ty jestes nieywksztalcony to widac, a na gotowe za granica? Co ty piszesz? Trzeba jezyk poznac, prace znalezsc, sprawy urzedowe zalatwiac. Gotowe gowno to ty masz w Polsce. Nawet na tym gownie niewiele zyskujesz; Ja nawet na emeryture nie wroce do Polski bo nie mam zamiaru cofnac sie do sredniowieczna w kwestii sluzby zdrowia!

Gość gość
Honoru nie macie za grosz.

Gość gość
17:11 Mam prace umysłowa w UK , wiec pudło :P a ty? Masz chociaż z dwa GCSE? :D

Gość gość
My Polacy w PL mamy wlasne firmy. Zyje nam sie lepiej niz brytolom. I setki rozrywek. A wołami roboczymi sa u nas cudzoziemcy jak angole, ukraincy i inni podobni. Hehehehehe. I jest miodzio, dwa razy zagraniczne wakacje co roku.

Gość gość
no ty to niedorozwoj umyslowy masz jak nic wszyscy maja w PL wlasne firmy? No popatrz a ci co sprzataja, pracuja na kuchni, na kasach to co? Jestes idiota i zdechniesz idiota, a wakacje to ty masz nad jeziorem gratis, o ile c******j pogody nie ma bo cie na nic nie stac parobku!

Gość gość
Wklejanie, zmienianie plci i stylu pisania i zmienianie tekstow to specjalnosc bingola cwela :D pamietam jak na swoim koncie "bingol" pisal dokladnie to co wuefista i w tym samym stylu, widocznie sie biedaczkowi pomylilo cos jak byl naj****y i zostal wtedy zdemaskowany cwel :D