Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo duża beta

Jaką miałyście bhcg na poczatku ciąży? Pamietacie?

Polecane posty

Gość bardzo duża beta

U mnie dziś 34 dzień cyklu a beta prawie 11 tysięcy. Czy to jest u licha normalne?! Dodam że miałam ostatnio cykle 35 dniowe!

Gość ILE??
Nie pomylilas sie?? Ja w 2tygodniu mialam okolo 300

Gość bardzo duża beta
Nie pomyliłam. w 23 dniu cyklu miałam 300, w 25- 700 a w 34 dniu cyklu 11 tysięcy. Nic się nie zgadza jak sprawdzam normy. Od samego początku jest za duża.

Gość nicku nie mam
ja miałam w 3 tyg z 30 ty. bliźniaki mam...

Gość W 34 dniu
cyklu miałam 308

Gość może bliżniaki wtedy
jest wysoka beta

Gość To pewnie masz bete
1100 a nie 11 tysięcy

Gość bardzo duża beta
Ale ten 2 tydzień to od ostatniej miesiączki? Czy od zapłodnienia? Podajcie proszę dni cyklu albo tygodnie od ostatniej miesiączki. Bo mi od owulacji to wychodzi mniej więcej tak że w 2 tyg i 6 dni mam 11 tysięcy.

Gość bardzo duża beta
W tym samym robiłam każde badanie, kurde no wiem ile mam dokładnie tak 10 956 to chyba prawie 11 tysięcy a nie tysiąc sto nie?

23 dniu cyklu miałam 300, w 25- 700 a w 34 dniu cyklu 11 tysięcy. zobacz od 23 do 25 wzrosła ci o 100 % ponad wiec statystycznie jakby rosła o 100 % jak u ciebie w 2 doby to: 27 dc 1400 29 dc 2800 31 dc 5600 33 dc 11 200 może taki wzrost bety to na bliźniaki???

TO "23 dniu cyklu miałam 300, w 25- 700 a w 34 dniu cyklu 11 tysięcy." W MOJEJ WYPOWIEDZI TO BYŁ CYTAT Z TWOJEJ :)

Gość bardzo duża beta
Boje się bo wyczytałam ze przy zaśniadzie beta jest właśnie bardzo wielka. Czytałam o bliźniakach ale różnie bywa nieraz mamy trojaczków miały niższą betę niż ta moja. Tak się boję. A na USG jeszcze za wcześnie bo pewnie nic nie będzie widać.

Gość Juratka
To ciesz sie o generalńe wyska beta to raczej dobrze niz zle. Wiec ok. Poza ty. Molo sie zdarzyc ze w tym cyklu mialas owulacje wczesniej stad wyzsza beta o starsza ciaza o np. Tydzien. Generlanie prwnie wsio est ok daj znac.

Gość Juratka
,idz do lekarza i on rozwieje twoje watplisowci poWodzenia!

tak na usg dopiero gdzieś 6 tydzień najwczesniej czasami i 5 ale to tylko pecherzyk wiadać, teraz ewentualnie lekarz zobaczy czy endo jest powiekszone, czy macica jest rozpulchniona, narazie sie nic nie przejmuj i nie czytaj tych wypowiedzi bo tylko NIEPOTRZEBIE SIĘ NAKRECASZ :) wg mnie jestes napewni w ciąży, a co dlaej to musisz uzbroic się w cierpliowść :)

a i nie liczy sie ilość bety lekarze bardziej patrzą na jej przyrost wtedy jest ok, a zwykle każda kobieta jest inna.. ja dwa tygodnie po spoznieniu się okresu miałam wynik 93 , dlatego że owulacja przesuneła mi się 2 tygodnie i zaszłam w dzien kiedy powinnam dostać miesiaczkę :), podejrzewano ciążę pozamaciczną....ale naszczescie wszytsko dobrze się skonczyło i teraz mam 10 i poł miesięczną coreńke ;)

Gość bardzo duża beta
Poczekam jeszcze tydzień i się wybiorę do lekarza. Bliźniaki byłyby super. Ale jak tak czytam w internecie to wszyscy mają niższe wyniki niż ja. Ważne ze przyrasta równo.

Ja ostatnią miesiączkę miałam 28 września - beta hcg 2 listopada-7348 następna 4 listopada-10783

Gość nie przejmuj sie........
Może to błąd...Ja w 35 dc miałam 790 a 48 h później ponad 20000...Wychodził ponad 20 krotny wzrost, też się naczytałam o zaśniadzie, aż wpadłam w histerie... Potem już nie sprawdzałam, może to była pomyłka ( kiedys mialam taki przypadek- beta 2000 a ciąży nie było- pomyłka w labolatorium). Lekarz ledwo spojrzal na ten moj skok bety i powiedzial "ale skoczylo" a na moje gadanie o zaśniadzie tylko pokręcił głową z politowaniem;-)

Gość nie przejmuj sie........
Beta jest dobra dla potwierdzenia ciąży i tyle. Teraz trzeba czemać na po pierwsze pęcherzyk w macicy a potem serduszko....A potem dłuuuuugie 10-15 tygodni czekania na ruchy...

Gość gość
Hej dziewczyny! Prosze powiedzcie mi czy wg was przyrost bety hcg jest prawidłowy czy za maly . 46 dzien ciazy 37 888.00 a 48 dzien 48 589.00. Wg normy jest ok ale wydaje mi sie ze powinien byc wyzszy po 48 godz. Czy jest tak ze przy tych wartościach wolniej przyrasta. Mam za soba kilka poronien i jestem przerwzona ze znowu jest nie tak.

Gość gość
Na tym etapie ciązy to już raczej usg powinnaś robić na nie beta hcg.

Gość gość
A po co robisz betę? i tak nic ci beta nie powie teraz. Ważniejsze jest usg. i fakt że beta po przekroczeniu pewnej wartości (nie pamiętam jakiej) przyrasta wolniej a potem zaczyna spadać.

Gość gość
Robilam teraz dopiero bete bo wczesniej zawsze w tych tyg bylo poroienie a dopiero teraz bedzie moj ginekolog i czekan na pierwsza wizyte. A jeszcz3 nie mialam takiej dużej bety i bylam w szoku a pozniej ten niski przyrost tylko 30%.