Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sammmoootnaa

Jakie przywileje mają samotne matki?

Polecane posty

Gość sammmoootnaa

Dużo się mówi że samotne matki które tak naprawde mają partnerów nie chcą zmienić stanu faktycznego z powodu otrzymywanych pieniędzy od państwa. Więc pytam o jakie pieniądze chodzi? Co niby daje im państwo?

Gość mammkakakaaa weweeej
zasilek rodzinny. moga tez starac sie o alimenty z funduszu. latwiej maja z dostaniem sie dziecka do przedszkola.

Gość sammmoootnaa
zasiłek dostają samotne matki i normalne rodziny więc żadny tam zysk. jeśli będą starac sie o alimenty to juz nie są samotnymi matkami. a podobno z tym przedszkolem to tez juz sie pozmieniało. ja tam nie widze żadnych korzyści dla samotnych matek,a tak większość ujada jaką to one kasiore od państwa wyciągają. GÓWNO PRAWDA!

Gość opopopo[ ]
Ja jestem samotna matka (ojciec znany, walka o alimenty wciaz trwa- komornik- wiec z funduszu ic ni eotrzymuje). Zasiłek rodzinny 77 zł (przysługuje każdemu, kto ni eprzekracza minimum dochodowego).NIC WIECEJ w moim przypadku.Raz korzystalam z pomocy MOPSU, będąc w podbramkowej sytuacji (ale o pomoc moze strac sie każdy- to był jednorazowy zasiłek w kwocie 150zł z powodu bezrobocia). Jesli matka jest samotna w sennsie- ojcec jest nieznany, pozew o alimenty został oddalony- to przysługuje jej zasiłek dla samotnej matki w kwocie 170 zł bodajże.FINITO

Gość opopopo[ ]
acha!! a mojemu dziecku nie przyznano przedszkola, bo ja nie pracuje... i koło się zamyka.Gdybym pracowała przedszkole by było.

a twoja corka sie nie dostala do przedszkola bo nie masz pracy? do opoppp

Gość sammmoootnaa
A gdyby znalazła prace to mops czy tam urząd pracy może zapewnić koszty opieki nad dzieckiem ale najpierw trzeba opłacić przedszkole ze swojej kieszeni (dziwne skoro kieszenie świecą pustkami :D ) a dopiero potem ww. urzędy rozliczają się :D

Gość opopopo[ ]
PIerwszeństwo maja dzieci osó pracujących.w mojejmiejscowości TYLKO rodzicó, którzy maja prace 9a przedszklel jest 5- godzinne), wiec tak naparwde nei dla pracujących albo dl aptacujacych ale posiadajacych dziadko czy opiekunki

k

Gość sammmoootnaa
A ja nie mam ani pracy,ani rodziców którzy by mi pomogli,nikogo. I czasem mam ochote rzucić sie pod pociąg. Mam juz kurwa dość tego chorego kraju!!

ile dziecko ma lat?

Gość opopopo[ ]
Ja ma rodziców i siostre, na którą mogę liczyc.całe szczęsie.Nie wiem czy pytanie było do mnie, ale dziecko ma 3,5 roku

Gość sammmoootnaa
moje ma 8 lat

Gość opopopo[ ]
Maz nieco większe szanse ze wzglęu na dziecko - chpdzi mi pomoc z mops dla dziecka (wyprawka szkolna, posiłki)

Gość sammmoootnaa
ja wyprawki z mopsu żadnej nie dostałam a na ten miesiąc przyznali mi 34 zł zasiłku :D żyć nie umierać

Gość opopopo[ ]
jaki masz zatem dochód na osobę? a pisałs wogóle podanie o to?

Gość Jestem samotna matka
od niedawna. Bezrobotna, 77zl zasilku nic wiecej,. No i alimenty od bylego meza na dziecko. Szukam pracy, ale musze patrzec jakie zmiany sa. Wiec tez kichowato. I znow ciagle mnie pytaja o moj status rodzinny. Przywilejow zadnych nie ma samotna matka. To mit ktory krazy i nic wiecej.

Gość takie tam duperele nic więcej
jestem samodzielną matką od kilku lat, nie bardzo rozumiem o jakie przywileje chodzi????? o wspólne rozliczanie przed fiskusem? podlegają mu także matki będące w nieformalnych związkach :) jakoś nie zauważyłam żadnych przywilejów :) zresztą wcale ich nie chcę: nie jestem samotna bo mam syna, biedy nie klepię bo pracuję, nie użalam się nad sobą i żyję normalnie :)

Gość sammmoootnaa
Bo pod uwage biorą dochód siostry z którą mieszkam. Przecież i tak ona więcej przebywa u swojego narzeczonego niż tu a poza tym ona wypłatą się ze mną nie dzieli tylko wydaje w 100% na siebie. Ja mam swojego dochodu 276 zł i za to musze rachunki zapłacić i wyżywić siebie oraz dziecko. Siostra to taka pomylona że czasem udaje głupa w stylu 'ja nie wiedziałam że za prąd trzeba zapłacić,przecież nic mi nie mówiłaś'...aż mnie szlak czasem trafia. Nieraz jest tak że prawie wszystkie moje pieniądze idą na rachunki. Gdyby nie to że dziecko ma obiady w szkole to nie wiem co bym zrobiła.