Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość heloiza999

kto sie zna na komputerach? kto mi doradzi notebook?

Polecane posty

Gość heloiza999

jw

Gość heloiza999
kurde, jaki drogi...ja bym chciała taki do 2000....funkcje standardowe, nic wielkiego....lekki

Gość heloiza999
hhdggd

Gość mądralla----
Helcia ja mam Asusa i nie psuje się, kupilam za 2500 już z oprogramowaniem (legalnym)parę lat temu

Gość heloiza999
przez neta czy w sklepie tradycyjnym? chcę taki malutki, lepiej nowy czy używany? co powinnam wiedzieć? co umieć określić przy zakupie, na co zwrócić uwagę? potrzebuję go do funkcji standardowych- edytor tekstu, mobilny internet...nie gram w gry. naprawdę, standardowe sprawy.... nie znam się mocno na kompach, wcale. tak optymalnie 1000-1200zł...max 2000

Gość heloiza999
a z jakim oprogramowaniem? i w sklepie intrenetowym, tak? słuchajcie- ja się całkiem nie znam na tym, haha;-p a sama sobie tam umiałaś wszystko poustawiac?

Gość znowu 10 osób pisze..,,,.
malutki tzn. chcesz netbook czy notebook ? do podstawowych rzeczy kupisz za max. 1300zł szukaj tych bez dedykowanych kart graficznych.

a netbooka to i bez wbudowaneog modemu gsm za 850zl

Gość mądralla----
ja mam z procesorem Pentium, standard taki..w promobile.pl kupilam. Sprzedają też stacjonarnie. Windowsa mam XP. Teraz komputery potanialy. Ja kupowalam 5lat temu to mnie to tyle kosztowalo a teraz może i taniej. Nie kupuj używanego, bo możesz trafić na poleasingowy po jakimś handlowcu co mu upadł na ziemię albo coś. Ludzie nie szanują sprzętów pracodawcy

Gość mądralla----
notebook, normalny. nie kupuj małego, bo cię będzie taki mały ekran męczyć i oczy się niszczą. Toshiby są droższe, ale dobre. Acer mi odradzali, że obudowa pęka. System mi ktoś z rodziny instalował.Aha i antywirus do tego na 2lata mam osobno kupiony.

Gość mądralla----
ja się też nie znałam, ale mi padł komp i postanowiłam kupić lapka. Jeszcze pożyczkę brałam :o..musisz mieć komp, jeśli jesteś osobą dorosłą, nawet do szukania pracy

w x-kom.pl są najtańsze kompy, nigdzie indziej nie znalazłem tańszych, to jest typowo sklep komputerowy, zaczynali od komputerów, składali PC, z czasem rozszerzyli działalność na inne akcesoria komputerowo-elektroniczne, kupując bez systemu masz kompa tańszego o około 200 zł

Gość mądralla----
moja przekątna ma 39cm..wiemwiem ...w calach się podaje, ale ja nie umiem :P

kupując bez systemu masz kompa tańszego o około 200 zł >>to nieprawda. cal ma ok. 2,5 cm to sobei podziel jak nie wiesz ile masz cali.

Gość outort
"w x-kom.pl są najtańsze kompy, nigdzie indziej nie znalazłem tańszych" ------------------> farmazony piszesz chłopie, te lapki są bez systemu, więc to oczywiste, że sa tańsze. Druga sprawa - po cholerę dziewczynie, która nie ma pojęcia o komputerach laptop bez systemu? A trzecia sprawa - jak dokupisz do niego system, to cena będzie taka sama, jak w innych sklepach w przypadku tego samego modelu tylko z systemem. Wniosek - po cholerę ma dziewczyna kupować przez neta, jak lepiej dołoży te 2 stówki i kupi na miejscu i będzie sobie mogła go pomacać i na spokojnie obejrzeć.

bo zazwyczaj system jest gratis do konkretnych modeli i bez systemu ich nie ma.

a co tu do macanai jest :D ona nie kupuje dmuchanej lali tylko laptop każdy jest w dotyku taki sam :D

Gość system nie jest gratis
znjadzcie sobie ten sam model z systemem lub bez i zobaczycie roznice w cenie. Tak jak ktos wspomniał to na oko z 200 zł. Za darmo to wpierdol mozna dostac a nie system microsoftu. To nie jest organizacja charytatywna :D

Gość ppppoo
samsung - niezawodny, nie nagrzewa się szybko, cichutki i fajniutki :)

Gość ..;;;;;;;;;
kup byle co, byleby miało jak najdłuzsza gwarancje. Bo jak laptop padnie pop gwaranji to bedzie katastrofa. Nie nie zwykly komputer ktory dało sie tanio naprawic.

Gość outort
jak ty nie wiesz co znaczy pomacac laptopa, to kup sobie przez internet, jak większość tępych lemingów.

on nie jest za darmo to sie nazywa gratis i bez tego gratisu nie ma taniej. skoro już tak lubisz szczególy. z reguły albo coś jest z systemem albo bez. ostatnio są naciski aby to zmieniac ale nadal większośc modeli ma system czy chcesz czy nei a jak nie chcesz to nie będzie taniej bo każda firma kupuje go czy chce czy nie chce z nieszczęsnym systemem i nikt Ci ceny nie obniży. te komputery mają już naklejki z numerem windowsa.

Gość heloiza999
a czym się różni netbook od notebooka?

jak ty nie wiesz co znaczy pomacac laptopa, to kup sobie przez internet, jak większość tępych lemingów.>>>oczywiście że sprzęt tak kupuję. pomacać to sobie macam ubranie a nie sterte plastiku która każda tak samo wygląda i śmierdzi. mogę być i lemingiem Ty jak każdy prawidzwy polak i patriota na pewno kupujesz to co w radiu maryja reklamują ew. produkty tylko tych sponsorow ktoryhc ksiadz w ogloszneiahc parafialnych wymienia a telefon masz "w rodzinie". pozwol wiec i mnie kupowac gdzie chce.

a czym się różni netbook od notebooka?>>dla laika - jeden jest mały drugi jest duży :D