Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agoraaa,,, ...,,,

tak mi troche przykro...

Polecane posty

Chcialam sie wam troche pozalic. Mam 1.5 roczna corke. Mieszkamy z tesciami w jednym domu ale mamy osobne mieszkania. Moj problem polega na tym ze jestem troszke zazdrosna o corke. Wiem ze to glupie no ale przykro mi jest kiedy mala idzie do tesciowej a mnie nie zauwaza. Albo kiedy przyjezdza szwagierka to od razu do niej ciagnie a ja moglabym nie istniec. Oczywiscie kiedy ja zostawimy z mama lub tesciowa to mnie szuka wola mama ale jak jestem to idzie bardziej do innych osob. Troche mi przykro bo chcialabym byc dla niej najwazniejsza a widze ze tak nie jest. Wiem ze zaraz mnie zjedziecie ze zazdrosna jestem itp ale chcialam sie wam wygadac bo za bardzo nie mam komu.

Gość martula2402
Moja tez tak ma baba baba i juz,nawet jak bylam w pracy wrócila od niani to miala mnie w nosie.Moze my matki nie jestesmy tak fajne bo babcie rozpieszczaja a my to zlo konieczne bo karmimy,nie pozwalamy czesto na nic?

Serio nie łapię o co Ci chodzi. Wolałabyś żeby non stop na Tobie wisiała a innych nie zauważała'?

Gość Limanowa+++
zastanów sie czego ty dziecku nie dajesz co dają jej babcia i szwagierka dziecko nie ma mechanizmów: bo tak wypada idzie tam gdzie dostaje to co jest mu potrzebne: MIŁOŚĆ< TROSKĘ I ZAINTERESOWANIE

Wlasnie tez mysle tymi kategoriami ze babcie rozpieszczaja pozwalaja na wszystko a ja wyznaczam granice ktorych nie wolno przekroczyc. Probuje bawic sie z nia rozsmieszac to wszystko jej sie podoba ale i tak woli inne osoby. Szczegolnie szwagierke ktorej ja delikatnie mowiac nie znosze ale nie zabraniam dziecku kontaktow z nia. Przykro tak pattrzec gdy twoje dziecko lgnie do innych a ty idziesz na drugi plan

Miarka zebys wiedziala ze wolalabym. Daje mojemu dziecku milosc bawie sie z nia. Spedzam z nia duzo czasu ale ona i tak woli innych. Mysle czasami ze dlatego tak jest bo mnie ma na codzien a dziadkow nie widzi tak czesto i dlatego.

Moja córcie ubóstwia moja mamę. Jak ją widzie to baba baba od razu uśmiech. Bo ona z nią szaleje cały dzień jak ją widzie;-) Ja mam chwilę dla siebie i to mnie cieszy.

Gość martula2402
ale sa to tez plusy,moja na poczatku za nic nie chciala zostac z nikim nawet mężem,jak szlam do pracy umieralam z nerwów dlatego teraz widze w tym plusy-moge wyjsc do sklepu,pracy a do ok 8 miesiaca ani rusz-to tez jest problem

Gość Limanowa+++
może troche za dużo tych granic wyznaczasz i robisz dziecku pierdel z dzieciecego pokoiku?

Mea dzieki za link ale tak jest zawsze. Jak dziecko jest non stop przy tobie i nie chce do innych to by sie chcialo zeby nie bylo takim przylepa. A znowu jak mama nie jest taka wazna i dziecko idzie do innych to tez zle bo mamie jest przykro. Kto nie ma tak jak ja bedzie mowil ze lepiej ze dziecko idzie do innych

Gość Liliana 1982
Moja córka (2l) jak jesteśmy u moich rodziców to mnie i męża nie zauważa. Jest tak zachwycona dziadkami i zabawa z nimi ze jak mamy jechać do domu to jest płacz . Tylko ze ja uważam ze to dobrze ze dziecko lubi przebywać z innymi osobami.

Ona cię kocha tylko babcia i inne osoby też sa dla niej ciekawe. Z Tobą jest non stop. A inne osoby to atrakcja.

Gość masz problem z główką
jesteś zazdrosna że dziecko jest otwarte i nie boi się obcych, że zauważa innych ludzi ? chciałabyś by było jak twoja własna lalka, nieodłączne ? traktujesz dziecko jak własność, jesteś zaborcza czułabyś się lepiej gdyby dziecko panicznie bało się obcych, histerycznie płakało na widok krewnych i trzymało się wyłącznie twojej spódnicy żal, chiałabyś by dziecko miało zaburzony rozwój społeczny wniosek: nie każdy nadaj się na rodzica, bo niektórzy traktują dziecko jak własność i chcieliby by spełniało ich oczekiwania

Limanowa no cos ty! Te ganice sa takie typu nie wolno brac ostrych rzeczy goracych itp zabraniam tego co stanowi dla niej zagrozenie to chyba normalne! Nie wiem skad stwierdzenie ze corka ma jak w wiezieniu.

Gość martula2402
Powiem tak moja córka ma niestety kiepski kontakt z jednymi dziadkami,troche z racji odleglosci,troche z takiej nie oszukujmy sie ze nie interesuja sie.dlatego ja sie ciesze,ze chociaz z jednymi dziadkami ma dobry kontakt i nie staram sie byc zazdrosna,zeby nie psuc tych relacji.nie kazda babcia jak widac interesuje sie wnukami dlatego doceniajmy co mamy

Gość SW 1313
Ooo to bardzo dobrze. Wyrośnie na towarzyską osobę, która potrafi się zachować między ludźmi, a nie uzależnioną od matki zamkniętą w sobie osobą. A z resztą dorośnie i będzie miała na Ciebie wyjebane.

Gość wroc do pracy i znow bedizesz
dla dziecka najwazniejsza na swiecie!

Masz problem z glowka gdzie ja napisalam ze wolalabym by moje dziecko balo sie innych? Nie zabraniam jej kontaktow tylko przykro mi troche jak nie chce ze mna siedziec tylko z innymi. Owszem lubie jak bawi sie z dziadkami ale mam wrazenie ze oni sa wazniejsi. Nie prosilam o ocenianie mnie tylko chcialam sie wygadac. Kazda matka by chciala byc dla dziecka wazna a w moim przypadku tego nie czuje. To nie tak ze chce ja zamknac tylko ze soba i zero kontaktu z innymi. Tak tylko siobie mysle czasami ze fajnie by bylo gdyby moja corci azwracala na mnie wieksza uwage

Gość martula2402
agoraaa dla córki jestes najwazniejsza na swiecie,poprostu dzieci takie sa,chyba dobrze,ze lubia dziadkow ciocie itd

I zeby nie bylo nigdy nie zabranialam jej kontaktu z dziadkami. Tylko czasem jak ona chce.do babci (tesciowej) to z nia pojde tesciowa pobawi sie z nia 5 minut i ona musi zrobic to tamto. To tez jest przykre gdy mala placze bo ona sie z nia nie bawi a ze mna bawic sie nie chce gdy probuje ja pocieszyc. Tesciowa to nie jest typ takiej " prawdziwej" babci. Woli wyjsc gdzies niz sie z.nia pobawic. I to jest jej swiete prawo. Nie ma obowiazku bawic sie z wnuczka ale to nie jest mile kiedy mala do niej przychodzi ona udaje dobra babcie 5 minut i musi gdzies wyjsc bo cos tam. Dlatego tez bardziej jest mi przykro gdy ona mala olewa a corka i tak do niej bardziej lgnie

Gość martula2402
Moze dlatego,ze wlasnie za malo czasu jej poswieca,a Ciebie ma non stop

Martula ja to wszystko wiem:) wiem ze dzieci zawsze wola innych bo to nowosc. Po prostu jestem ciut zazdrosna ale nigdy nie daje tego po sobie poznac. Trzymam to dla siebie. Bo wstyd sie przyznac komus ze tak mam. Bo to glupie byc zazdrosna o dziecko, no ale co ja poradze ze tak mam.

No ludzie!! corka ma cie na codzien,caly czas ze sobą przebywacie,z babcia tyle czasu corka nie spedza ile z tobą, inni dla corki sa dla niej czyms dla urozmaicenia , chce sie nimi nacieszyc Ja mam tak samo z dziecmi, w domu jakos niezbyt garniemy do siebie (chodzi o przyklejenie sie ) ale gdy wyjade i wroce po jakims czasie to ciagle cos razem, po jakims czasie euforia mija i wszystko wraca na normalne tory. Dziecko mieszka z tobą w mieszkaniu, ,nie z dziadkami ,ty wiekszosc roboty przy malej robic, i wiadomo ze dziecku sie znudzila twoja osoba, to jest normalne Moja najmlodsza obecnie ma fascynasje tatą, mamy nie widzi, tylko wszystko tata, i meza martetuje swoją osobą

Martula moze mas racje. Datego ze nie widzi tesciowej czesto tak do niej lgnie. Ale nie jest milo patrzec na zaplakana corcie kiedy babcia po paru minutach zabawy idzie sobie. I tak jest zawsze. No chyba ze sa goscie to udaje super babcie. Wtedy siedzi z mala caly czas taka pokazowka i jakos nigdy jej sie wtedy nie spieszy.

Toksyczna o mezu zapomnialam napisac:) mala tak samo tylko tata i tata. Tylko maz Wyjechal za granice i narazie zapomniala. Jakis miesiac temu byla tylko mama i mama a teraz jej sie odwidzialo i gdy bylismy z mezem i corka sami to tylko on. I dlatego takie moje zaskoczenie ze zawsze ja bylam naj a teraz nie. Musze sie po prostu z tym oswoic i przyzwyczaic ze corka nie jest do mnie przyklejona i wybiera sobie ludzi ktorych lubi sama

agoraaa,,, ty nawet wprawdzie nie zdajesz sobie sprawy ,co by to bylo gdybys miala tak absorbująe dziecko,ktore by nie dalo tobie na krok odejsc, uczepione do nogi, ze nawet do toalety bys nie mogla wyjsc bo musialabys ciagle patrzec sie na nie,inaczej histeri.Są takie dzieci, i to jest utrapienie.Moja klezanka ma takiego 3 l. syna. To jets zgroza,co za przylepa.Ty sie ciesz ,ze corka nie bombarduje cie swoją osoba, bo bys na glowe doslowie dostala

Toksyczna fakt nie wiem jak to jest miec dziecko przylepe. Wprawdzie mala miesiac temu uwazala tylko mnie i gdy chciala is cdo dziadkow to wylacznie ze mna i musialam byc w polu widzenia. Jednak nie byla az tak nieznosna.

Gość gigaset30
Glupia jestes, nie cierpie takiego typu matek jak ty!!!