Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Darokar

Niski Poziom cukru ?

Polecane posty

Gość Darokar

Witam mam ostatnio problem prawdopodobnie z cukrem (ciśnienie wydaje się w normie) natomiast do rzeczy po pomiarze cukru wyszło mi 66 natomiast ostatnio ciągle mam szumy w uszach, zawroty głowy, mrowienie w rękach z drętwieniem. Mam 25 lat tryb życia raczej siedzący lecz te zawroty i ogólna senność mnie już denerwują do tego jeszcze od jakiegoś roku doszło oprócz picia napojów w nocy, budzę się i bardzo często mam ochotę na coś słodkiego, jeszcze jakiś czas wcześniej bardzo często budziłem się w nocy żeby napić się czegoś bo bardzo mi się chciało pić tera przerodziło się to w słodycze i picie. Dodam że po zjedzeniu schabowego i banana (tak wiem niezły mix) po jakiś 20 min poziom podniósł się z 66 do 88. Prosił bym o jakąś poradę bo raz do roku robię sobie badanie krwi ale coś ostatnio wydaje mi się że to zdecydowanie za mało albo badam nie tak jak się powinno (inny może rodzaj badań dokładniejszy).

Gość Darokar
A zapomniałem dodać 66 to poziom z badania o 11:00 a śniadanie jadłem lekkie o 8:00 około.

Gość ale masz wydumany problem
pewnie cukrzyca sprawdź też poziom żelaza bo to też może powodować osłabienie cukrzycę diagnozuję się wtedy gdy na czczo cukier jest powyżej 100 a w dwie godziny po posiłku powyżej 220 powinieneś zrobić test obciążenia glukozą pijesz dużo ? często sikasz ? odczuwasz często pragnienie ?

Gość Darokar
Tak często korzystam z toalety i pije napoje zwykle wodę gazowaną , i fakt często chce mi się pić zawsze muszę brać na zajęcia butelkę 1,5 litra bo zawsze ją całą wypiję. No i często chce mi się spać przez dzień a czasami tak mi się kręci w głowie jak siedzę u gości ledwo pół godzinki że muszę od razu wstać i się przewietrzyć tak mocno czuję zawroty w głowie. Byłem też rok wcześniej nawet w szpitalu ale nic nie wyszło ale szukali problemu neurologicznego uszkodzonego błędnika i za wysokiego ciśnienia. Nie wiem może to faktycznie cukrzyca. Ale nie chcę znowu iść bezsensownie do lekarza żeby zrobić badanie krwi które pewnie nic nie da. Poradźcie o co dokładnie poprosić doktorkę albo jak się dokładnie doprosić odpowiedniego badania.

Gość osłabiona ona
Też mam taki problem i jakiegoś czasu. Wieczne zmęczenie, zawroty głowy, pić się chce. A badania ok. Nie lubię lekarzy, bo jak się to zacznie to końca leków nie widać, a i poprawy zazwyczaj też nie ma.

Gość mami-016
Darokar, wygląda to faktycznie na cukrzyce, najlepiej krzywą cukrową zrobić. Mnie lekarka kazała zrobić cukier po godzinie, dwóch i trzech od wypicia glukozy, żeby zobaczyć czy czasem nie ma nagłego spadku cukru. Może to też być tarczyca, robi się badanie TSH. Interesuję się grupami krwi i te Twoje objawy są charakterystyczne dla grupy B, tzn. mrowienie, niby senność a w nocy brak snu, grupa B też ma skłonność do anemii - osłabiona ona, może żelaza Ci brakuje i stąd te zawroty? Jeśli jesteście zainteresowani związkiem grup krwi a dolegliwościami, zapraszam na maila: mami-016@gazeta.pl

Witam wszystkich. Miałam dziś mierzony cukier po posiłku i wynik wyszedł 76, czy mógłby ktoś powiedzieć czy to jest prawidłowy wynik??? bo pielęgniarka zasugerowała, że za niski natomiast pani doktor stwierdziła, że wszytko jest w porządku. Dodam tylko że moje ciśnienie mierzone w tym samym czasie wynosiło 80/60 i według pani doktor było w porządku. Ostatnio czuję się bardzo senna, ciągle zmęczona i jem bardzo dużo tzn więcej niż zwykle. Trochę mnie to niepokoi. Może ktoś mi coś doradzi w tej kwestii ? ? ?

Gość mami-016
Melam, ale co to znaczy po posiłku? Po jakim czasie? Mierzy sie po 2 godzinach po posiłku (w ciązy po 1 godzinie) i ten wynik jest ok. Niski ale ok. To jeszcze zależy co zjadłaś. Żeby byc pewnym, to trzeba krzywą cukrową zrobić i wtedy jest jasność. Pozdrawiam, mami-016@gazeta.pl

Jakieś półtorej godziny po wypiciu herbaty (dodam, że słodzę 3 łyżeczki cukru) i zjedzeniu paczki ciastek. Oczywiście to nie był mój jedyny i pierwszy posiłek bo jeszcze wcześniej jadłam śniadanie.

Oczywiście dziękuję za odp :) Mam jeszcze pytanko, czy na tą krzywą cukrową dostaje się skierowanie od lekarza rodzinnego ?

Gość mami-016
Cukier prosty wchłania się bardzo szybko. Dlatego dobrze, żeby chorujący na cukrzycę miał przy sobie coś słodkiego, bo bardzo szybko w ciągu kilku minut podniesie cukier, gdy ten mu spada. Więc te 3 łyżeczki i ciastka podniosły cukier pewnie szybko i na chwilę. I dlatego w dolenj granicy Twój wynik. Ostatnio dopadła mnie cukrzyca ciężarnych, więc trochę temat przerabiałam. Jak zaczniesz skuczeć u rodzinnego, że słaba jesteś, że wydaje Ci się, że masz spadki cukru, to powinien dać skierowanie na krzywą. Prywatnie możesz zrobić, ale niektóre laboratoria nawet prywatnie chcą skierowanie, gdzie dokładnie pisze, jakie obciążenie glukozą, ale to każdy lekarz powinien wypisać. Jak chcesz jakieś info, to pisz na maila mami-016@gazeta.pl

Natalia76 dziękuję za odp :) Na razie zobaczę co pokażą wyniki Tsh. Dwa lata temu byłam pod opieką laryngologa bo miałam usuwane migdały ale żadnego błędnika nie miałam badanego.

Zioła Tybetańskie przy okazji odchudzania i zmiany szybkości przemiany materii bardzo dobrze czyszczą organizm z różnych toksyn. Dodatkowo to zdrowy i sprawdzony sposób na obniżenie Cukru, cholesterolu i pozbycie się zbędnych kilogramów. Polecam wszystkim szczerze z autopsji.....