Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ubawiona po pachy :D

Mielizna intelektualna i dno społeczne

Polecane posty

Chyba nie ma w sieci innego forum o podobnej tematyce, którego użytkownicy prezentowaliby tak żenujący poziom mentalny. Trolling i hejterstwo są tu na porządku dziennym. Zaczęłam tu zaglądać bo stoję przed wyborem kliniki położniczej a to forum posiada najbardziej rozbudowane wątki dotyczące prywatnych klinik. Są to jedne z nielicznych wątków zawierające cenne i merytoryczne opinie. Pozostałe 95% forum to mielizna intelektualna i dno społeczne typu "wątek tylko dla biednych, bogatym wstęp wzbroniony" albo "bogaczki ile wydajecie na święta" ;D Zajrzałam tu kilka razy i z lektury wątków wyłania się następujący obraz typowej użytkowniczki tego forum: Wiek - poniżej 30 lat Dzieci - często więcej niż jedno (z reguły nieplanowane, zazwyczaj urodzone przed 25 okiem życia) Mąż - albo brak albo jakaś życiowa niedojda Praca - albo brak albo na umowę śmieciową bądź na kasie w markecie Dom/Mieszkanie - własnego brak (najczęściej kątem u teściów albo rodziców) Cechy typowej użytkowniczki tego forum to: Wulgarność, prostactwo, płycizna intelektualna. Ponadto wszechobecna zazdrość - zazdrość, że ktoś najpierw się dorobił a potem decyduje się na dziecko, zazdrość, że ktoś ma więcej (dom, firma, dobry samochód), zazdrość, że ktoś radzi sobie z dzieckiem i jest pracowity (pracuje zawodowo i chętnie opiekuje się swoim dzieckiem). Spójrzcie prawdzie w oczy: wiele z Was nie pracuje, nie rozwija się, nie uczy nowych rzeczy, mieszka kątem u teściów I NAWET nie chce Wam się porządnie zająć swoim dzieckiem tylko wolicie mu kupić słoiczek i puścić TV ;D Twórzcie dalej tematy "Tylko dla biednych" i narzekajcie na swój los.

Gość pływanie w szambie
mielizna intelektualna: tak długo czekać na dziecko dorabiając sie żeby dotrwać do menopauzy dno społeczne: wszechogarniająca pogarda

Gość stary temat:D
HAHA, nie kwalifikuję się do żadnej grupy przez Ciebie wymienionej, ale zgadzam się w 100%. Za rzadko tu jestem, wtedy podniósłby się poziom wypowiedzi:D

Gość deded
Bynajmniej o wysokim intelekcie nie świadczy zaskoczenie że w Pl żyje się źle i ludzie o tym piszą, w tym o swojej zazdrości, lub że dają dzieciom jedzenie ze słoiczków. I tak cały post wymęczony. Długo nad tym myślałaś? Skwitowanie dosadnym "wypierdalaj" to i tak więcej niż warto odpisać.

Gość Fascynujące...
Właśnie potwierdziłaś wszystko co Ubawiona napisala. Uderz w stół...

Gość takie są teraz księgowe...
a ty swoim tematem co chciałaś pokazać bo nie bardzo rozumiem? peace and love to to nie jest :O

Gość takie są teraz księgowe...
Deded-sprawdź proszę w słowniku co oznacza słowo bynajmniej :O

Gość kjdkjnckjn
dziwne bo ja mam zas inne wrazenia. moim zdaniem tu sa same bogate mamuski majace swietna prace w ktorej sie spelniaja. wszystkie tu wypisuja ze matka nie pracujaca to jakas patologia zerujaca na mezu ;) do tego kazda ma dom, ok 100ts ossczednosci w gotowce i wogole to super babki :D zgodze sie z wulgarnoscia bo czasami az mnie oczy bola od czytania tego i az dziw mnie bierze jak pomysle ze te wulgarne kobiety sa matkami

Gość ot majatek dom i 100 tysi
na koncie, no jaja:D

Gość jestem tu codziennie
Wiek-faktycznie poniżej 30lat-27 Dziecko-jedno,planowane, faktycznie przed 25urodzinami-dokładnie 3 dni przed ukończeniem 25 lat. Mąż-cudowny,pracowity i zaradny. Praca-urzędnik administracji publicznej, umowa o pracę na czas nieokreślony. Mieszkanie- prawie własne, jeszcze 11tysięcy franków i będzie całkiem nasze. Moje cechy: jestem szczera, bezpośrednia,ale kulturalna, jedyne czego zazdroszczę innym to zdrowie,bo u nas w rodzinie go brakuje. Od września zaczęłam studia podyplomowe-bo mgr już mam :) Gotowałam dziecku. I codziennie mam dobry obiad, sprzątam i bawię się z dzieckiem. Mam też czas dla siebie :) Także kiepska ta charakterystyka.

Gość mam tu czarny znany nick
autorko zgadzam się,że większość osob z kafe idealnie pasuje do opisu/obrazu tylko z czarnymi można tu noramalnie popisac, bo pomarańcze to dno ps. mam czarnego nicka i prawie zawsze pisze pod czarnym, teraz jako pomarańczka bo z pracy:D

Siema a ciekawe kim ty jestes i jaka musisz byc ? Tu rzadza prawiczki tak w ogole :-)

Gość eeee tam
Skąd wiesz, że osoby tu piszące naprawdę są matkami? Większość postów wygląda tak, jakby je pisali nudzący się na lekcjach gimnazjaliści. Możliwe też, że moderatorzy sami często piszą chamowate posty, byleby tylko prowokować ludzi do rozmowy. W końcu kasa a reklam bije.

Gość autorka po części ma rację
niestety ale kafeteria to faktycznie intelektualne dno, widać chociażby po tym jak wiele osób robi błędy ortograficzne w postach, pisze nieskładnie, wulgarnie itd.. inna sprawa to, to że posty nie wnoszą nic w tematach w jakich zostają zamieszczone :/ wartość merytoryczna jest bliska zeru, prawie w każdym temacie :( natomiast co do wymienionych cech użytkowników forum to nie do końca się zgadzam, bo jestem tu od dobrych 5 lat może 7 i mam wiele znajomych wirtualnych, które są starsze ode mnie a mnie już stuknęło 32 lata :D pracę mam na zlecenie w domu, mieszkania nie posiadam, dzieci mam 2 planowane, pierwsze mając 26 lat, męża również posiadam, za to uważam się za biedną, nie bardzo pasuję w Twój stereotyp :P

kjdkjnckjn: piszesz, że Twoim zdaniem przeważają tu "bogate mamuśki". Tyle, że ja ich nie widzę. Widzę raczej narzekanie na biedę, na brak kasy, na teściową (z którą notabene wiele dziewczyn mieszka) etc. A te przysłowiowa bogata mamuśka to taka figura, służąca temu by ją obśmiać i wyszydzić, w rzeczywistości chyba niewiele ich się tutaj pojawia. Co do czarnych i pomarańczowych nicków - macie rację, że możliwość pisania bez rejestracji sprzyja używaniu wulgaryzmów i trollowaniu. Nie zamierzam rejestrować swojego nicka bo nie zamierzam tu długo zabawić. Zaszłam w ciążę bez zadawania setek głupich pytań ("kiedy mam dni płodne") i wychowam tak samo, bez radzenia się na forum ("moje dziecko ciągle płacze co robić" moja odp - w pierwszej kolejności wstać od kompa a potem skonsultować się z położną/pediatrą lub poczytać stosowną literaturę). Forum w moim mniemaniu jest dobre do wymiany opinii o konkretnych produktach lub usługach więc cieszę się, że mogę poczytać opinie dziewczyn o ich pobytach w poszczególnych klinikach. To jedyna zaleta tego forum.