Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapooooooo

ZAPOMNIALEM PODPISAC SIE W URZEDZIE

Polecane posty

Gość zapooooooo

Nie podpisałem listy, więc do kiedy moge ją podpisać jeśli podam przyczyne nie obecności? Znalazłem coś takiego; 'nie stawiłeś się w powiatowym urzędzie pracy w wyznaczonym terminie i nie powiadomiłeś w ciągu siedmiu dni o uzasadnionej przyczynie tego niestawiennictwa; utrata statusu następuje odpowiednio na okres: 120 dni w przypadku pierwszego niestawiennictwa, 180 dni w przypadku drugiego niestawiennictwa, 270 dni w przypadku trzeciego i każdego kolejnego niestawiennictwa,' Zakladajac że podpis miałem w czwartek to w ten co będzie czwartek będę mogł sie jeszcze podpisać czy czas jest do środy? No bo 7 dni mija w środe jeśli liczyć z tamtym czwartkiem. Jak to jest?

Gość ivvvvvvvvvvvvvvvvvv
W środę mija 7dni!

Gość zapooooooo
Tyle że ja nikogo tam nie znam. Ktoś ma jakieś pomysły?

Gość masterchefffff
ty chyba nie rozumiesz o co chodzi... ty nie masz 7 dni na podpisanie się po pierwotnym terminie, tylko ty masz 7 dni na dostarczenie np. L4 które usprawiedliwi twoją nieobecność w pierwszym terminie.

Gość masterchefffff
i w zasadzie L4 to jedyne co usprawiedliwi Cię i spowoduje, że Cię nie wywalą z UP na te 120 dni, aczkolwiek myślę, że nie dasz rady załatwić L4 z wsteczną datą i to aż o 7 dni.

Gość monkaNL
Jest tak jak pisze mastercheff

Gość deszczowa piosenka 266666
Sweet Dreams II, Twoja stopka to Twoje słowa czy cytat :)?

Gość zapooooooo
Mam L4, problem jest w tym że moge je dostarczyć dopiero w czwartek

Gość zapooooooo
myslicie ze dadzą mi sie podpisac?

Gość pirulina
Jestem pracownikiem UP i radzę od razu zgłosić się do kierownika działu pośrednictwa i oznajmić, że się Panu terminy pomyliły czy wcisnąć jakąś inną bajkę. To nie prawda, że od "zagłady" na 120 dni ratuje tylko l 4 przepisy się zmieniły i wystarczy dostarczyć zaświadczenie lekarskie a to o wiele łatwiej zdobyć bo nie jest to dokument ścisłego zarachowania. Jeżeli masz jakieś zaświadczenie lub L4 a nie możesz się zgłosić w ostatni dzień 7 to zadzwoń i poinformuj pośrednika kiedy je dostarczysz. Jeszcze dla asekuracji zadzwoń do kierownika działu niech on Ciebie zapamięta. Nawet jakby ciebie wykreślili to możesz się odwołać od tej decyzji

Gość pirulina
a dziękuję to nie łaska? :)

Gość mam to gdzies kto w co wierzy
zdarza, że bezrobotny nie zgłasza się na wezwanie w terminie wyznaczonym przez urząd i wtedy jedynym wytłumaczeniem jest choroba. Wymagane jest normalne zwolnienie lekarskie na druku ZUS ZLA. Jako płatnika składek wpisuje się powiatowy urząd pracy, dlatego trzeba mieć za sobą jego NIP. U mnie u PUP trzeba szybko zglaszac jak ktos napisal 2 tyg po terminie podpisu u mnie juz by bylo przyslane pisemko ze z braku podpisu gotowosci do pracy zostaje pani usunięta z listy

Gość zapooooooo
pirulina wielkie dzieki, nie pisalem bo mnie nie bylo mam to gdzies kto w co wierzy -dzieki za potwierdzenie Jeśli jutro nie moge zadzwonic to jest szansa że będę mógł sie podpisać?

Gość masterchefffff
ale to nie jest wytłumaczenie, ponieważ L4 można wysłać pocztą, listem poleconym za potwierdzeniem odbioru, tak aby dotarł w ciągu 7 dni od daty wystawienia. Jeżeli miałaś termin na czwartek i L4 masz wystawione z datą czwartkową to 7 dni mija jutro, więc w czwartek to możesz sobie tym L4 wiesz co zrobić....

Gość zapooooooo
Chciałem sie zapisać na kurs po którym mógłbym znaleźć robote, bez niego wątpie czy coś znajde

Gość pirulina
coś kręcisz....nie możesz zadzwonić bo co? Jakby Ci tak bardzo zależało to znalazłbyś sposób na kontakt.

Gość pirulina
bez kursu też możesz podjąć zatrudnienie....jak kogoś przypyli to się łapie każdej pracy. Widocznie nie jesteś w podbramkowej sytuacji albo pracujesz za granicą lub na czarno

Gość zapooooooo
nie będę tutaj pisał czemu nie moge, pojade w czwartek i zobacze co mi powiedzą. Jeśli chodzi o robote to uwierz mi że CV składałem gdzie sie da nawet już na magazyn, produkcje itd. Jeszcze raz dzięki za info

Gość zapooooooo
w zadupiach zawsze ciężko z robotą;/

Gość gość
A na podstawie jakiego przepisu to zaświadczenie