Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

młodamama25

Jak ustalić ten plan dnia

Polecane posty

mój 2,5 mc synek ma całkowicie rozwalony plan dnia. Spać chodzi o której mu sie podoba, wstaje też o różnych porach( w dzień przeypia ok 3x po 20 min max) i o różnych porach je. Wszystkie w koło sie chwalą ze wiedzą o której ich dzieci spia, wstaja itp. Próbowałam z tymi godzinami, kładłam spać ale mały wył strasznie, a jak przestał to leżał i patrzył w ścianie a potem z nudów znowu płacz...:( raz chodzi spac o 19 raz o 22???? W dzień to samo....nie mam czasu na nic.POMOCY

Gość gilgus12
U mojej corki tez sie nie unormowalo.Nigdy nie wiem o ktorej zasnie i ile pospi. jedynie wieczorem pora jest zbvlizona. Sa dni, ze nie spi niemal wcale - jakies 5-10minutowki co 2-3 h a sa dni, ze przesypia mi po 3 -4 h, nie umiem rozkminic od czego to zalezy. Ma 7 miesiecy juz. Podobnie z nocami, czasem budzi sie raz a czasem 4.

Gość porażone oko
dziewczyny ale bym chciała miec te same problemy co wy ,niestety mam nastolatka i tutaj zaczyna sie MACIERZYŃSTWO , ech...

witajcie w klubie. ja mam 1,5 miesieczniaka i wymiekam. normalnie powinien teraz jeszcze spac a dzis jest wielkie wierzganie nogami recami i jeden wielki grymas. wzielam go do lozka by dal mi pospac choc pol godz a i tak zle. w koncu wstalam jem sniadanie a on w pokoju lezy sam i jest spokojny. dwa dni np budzil sie co godz w nocy a dwa dni teraz tylko raz. wymiekam

nie strasz:( czuję sie przez to gorsza bo wszyscy mnie za taką pewnie mają:( synek siostry do 3 mc przesypiał 20 h na dobę!! A mój może raptem z 7,8:( Z tym budzeniem w nocy jest tak samo raz sie obudzi 4 razy, a niekiedy tylko raz. Wczoraj mały przespał mi 2,5 h w dzień to chodziłam i patrzyłam czy oddycha bo to jego rekord. Chociaż i tak już jest lepiej bo w pierwszym mc chodził spać ok 23-1 w nocy:(

OKO ale podejrzewam że przy nastolatku: spokojnie weźmiesz kąpiel, ubierzesz się, najesz, możesz wyjść na spacer, zakupy, spotkanie...i wiele innych błahych rzeczy....

Gość aguteczek
Napiszę Ci co ja robiłam i przy 2 moich dzieci się sprawdziło. Po pierwsze kąpiel ZAWSZE o tej samej porze (naprawdę nieliczne wyjątki), tak samo spacer (najpierw w porze drzemki a jak miały po 4 miesiące w porze czuwania). Po drugie karmiłam piersią, ale nie na żądanie (tak powyżej 2-3 miesiąca życia). Karmienie było w zbliżonych godzinach i nie szybciej jak co 3 godziny. Szybko same ustalały się pory jak śniadanie, 2 śniadanie obiad, podwieczorek, kolacja + dodatkowe karmienia zaraz po wstaniu i przed spaniem oraz nocne. Dzięki regularności posiłków uregulowały się pory snu. Dodatkowo jak dziecko nie zasnęło z różnych względów do godziny 16 to przetrzymywałam do kąpieli 17.30-18 i wtedy dopiero pozwalałam zasnąć już na noc.

Przy pierwszej corce nie mialam ustalonych godzin na nic. Spala po 20 godzin na dobe do _3 miesiaca potem nie sypiala prawie w ogole a jak juz sie zdecydowala to zawsze w innych godzinach. Teraz mam 6 tyg. Brzdaca I nie sypia mi prawie w ogole, je w zblizonych godzinach I zawsze kolo 20 jest ryk .uspokaja sie dopiero jak ubiore ja w pizamke, zaloze spiworek I poloze do lozku. Nie jestes zla mama ani nie masz zlego dziecka ;) kazdy maluch jestem inny. Ja nie dostalam niestety wersji przesypiajacej noce a ponoc takie istnieja ;)a maty, lerzaczki czy inne atrakcje go nie zajmuja na dluzej?

Mój Maluszek ma 6 tygodni i dzisiejszy dzień cały przeryczał ;/ spał około 11 tylko pół godziny a teraz zasnąl o 19 ... mam nadzieję, ze chociaż w nocy bedzie spał, ale jakoś tego nie widze :/