Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiara czyni cuda :)

W co wierzycie? Nie chodzi o religię,a o wiarę...

Polecane posty

Gość wierzaca
A konkretniej?

Żysiolinka-kompromitujesz się :O Kain miał rodzenstwo bo Adam spłodził ponoć 55 dzieci obojga płci. Tylko Set jest wymieniony z imienia. Także siostry lub bracia mogli go zabić.

Gość wierzaca
Tylko ze kain był wygnany zanim pojawiło się jego rodzeństwo.. Ale co tam wy niewierzace ale biblię macie w jednym paluszku

Gość mama10m-cy
te co tak podważają Pismo Święte myślą pewnie że piekło jest pod ziemnią a niebo gdzieś w chmurach...

Ja nie napisałam nigdzie,że mam Biblię w małym paluszku,ale sami religioznawcy i badacze pisma dostrzegają szereg błędów, część wynika z różnic przekładu,ale wiele jest niezgłębiona i niewyjaśniona. Ale prości ludzie uwierzą we wszystko co ksiądz z ambony prawi.

Mamo 10mcy-taaak każdy kto myśli inaczej niż Ty jest ograniczony umysłowo. Wspaniały pogląd... Godny prawdziwego katolika.

Gość mama10m-cy
Nie atakuj... chodzi o to, że niektóre z was nie akceptują symboliki PŚ więc zakładam, że tak myslą ;)

Gość mama10m-cy
i nie uważam, że ktoś kto myśli inaczej jest ograniczony... czyżby jakieś przewrażliwienie?

Gość niezaciazona
Ja wierzę w Boga, a pochodzę z rodziny która nie wie w co wierzy. Nigdy nie musiałam chodzić do kościoła i nie chodziłam.Dopiero jakieś 3 lata temu coś się we mnie "obudziło". I doświadczyłam Jego obecności i wiem,że wiara jest darem, jest łaską, której nie każdy może doświadczyć.

Gość do uja
"te co tak podważają Pismo Święte myślą pewnie że piekło jest pod ziemnią a niebo gdzieś w chmurach..." -Myślę, że osoby podważające Pismo Święte, wogóle nie wierzą w piekło ani niebo;) "Ale co tam wy niewierzace ale biblię macie w jednym paluszku"- w moim wypadku na pewno nie w jednym paluszku, jednak pewne zapoznanie się ze Starym i Nowym Testamentem sprawiło iż całkowicie straciłam wiare... Niestety ale teraz wierzę i wręcz jestem przekonana o tym, że wiara (nie tylko chrześcijańska) została stworzona tylko i wyłącznie po to by zarządzać społeczeństwem, by je kontrolować, mieć nad nim władze, to czysta manipulacja.

Gość iaww
Bóg Sobie nie zaprzecza. On Jest Prawdą.

Gość Kwakowskiiiiiiiiiiiiiiiiii
poznany dotychczas świat ma 13.7 miliarda lat a nasza planeta 4,5 mld czytajcie bo czytanie daje wiedzę i poszerza horyzonty myślowe

Gość gość
:):(

Gość gość
podnoszę