Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tyśka16

Wypróżnianie , lewatywa

Polecane posty

Gość Tyśka16

Od dłuższego czasu mam problemy z wypróżnianiem. A mam zaledwie 16 lat. Nie potrafię się normalnie wypróżnić. Byłam już u lekarza, dostałam jakiś błonnik. Jem owoce warzywa i nic. Dał mi też skierowanie do ginekologa na USG , dzisiaj byłam i wszystko jest niby w porządku. Ale mój problem polega na tym , że nie potrafię się wypróżnić bez lewatywy. Pomóżcie co robić ??!!

ja ten proble rozwiązałam jedząc na czczo płatki owsiane na wodzie z odrobiną mleka (duża łyżka płatków owsianych zalej wieczorem wrządkiem i przykryj żeby się zaparzyły rano dodaj mleko i zagrzej całość .po tygodniu mój problem minął.

Gość Tyśka16
Bardzo Ci dziękuję za radę, mam nadzieję , że mi jakoś przejdzie ;)

Gość jedzenie_ma_znaczenie
Tyśka a stosowałaś nasiona babki płesznik ? można kupić w zielarni Babka płesznik jest źródłem naturalnego błonnika, dzięki czemu usuwa zaparcia, ograniczać apetyt, obniża cholesterol oraz wspomaga odchudzanie.

Gość Tyśka16
Boję się, że mogę od takich ziół jeszcze bardziej się uzależni i już w ogóle się nie wypróżnie z naturalną siłą . Chciałabym już dać sobie spokój z tymi choler nymi zaparciami strasznie boli mnie brzuch , czuję się wzdęta i ciężka . Nie wiem co robić. Może spróbuję tego ale nie wiem już sama... Miałaś takie problemy ?

Gość jedzenie_ma_znaczenie
nasionka te są bezpieczne, można je podawać nawet małym dzieciom i kobietom w ciąży, stosuj także probiotyki te z apteki i naturalne (kefir, kiszone ogórki, kapustę i zakwas buraczany) - to też pomaga w pracy jelit

Gość wykadrowana
mi pomogło wprowadzenie do diety probiotyków. Możesz zacząć od jogurtów naturalnych, jeśli to nie pomoże to spróbuj jakichś konkretnych preparatów. mi pomógł LactoBifido, ale znajdź coś, co mogłoby być dla ciebie najlepsze.

Gość AlaD
Poeksperymentuj z dieta i ustal sobie jednolite pory jedzenia posilkow.

Gość wykadrowana
właśnie, to też jest bardzo ważne. żeby wdrożyć jakby w funkcjonowanie swojego organizmu jakieś rutyny, które pomogą mu się ustabilizować.