Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaEmilki111111111

Czy moje dziecko 4,5miesięczne wystarczającą ilość posiłków zjada ?

Polecane posty

Gość mamaEmilki111111111

Hej :) Jestem mama 4,5 miesiecznej coreczki :) Moja corka pije mleko Bebilon Pepti 1 ponieważ doktorka stwierdzila u niej alergie na bialko mleka krowiego. Do tej pory wprowadzilam jej marchewke, pozniej marchewke z ziemniaczkiem, a potem jarzynowa i deserek w postaci jabluszka. Na tydzien odstawilam poniewaz wysypka wciaz sie pojawiala i nie wiedzialam skad. Otoz trzeba znow zmienic mleko, a ja od poczatku wprowadzam zupke marchewkowa jednoskladnikowa. Chcialam zapytac czy moja corka wystarczajaco je ? Je 5 posilkow mleka srednio po 150 ml, do tego ta marchewke zmiksowana ( prawie sloiczek po koncetracie potrafi zjesc - sama gotuje ) i troche jabluszka.

Gość mamaEmilki111111111
?

Gość 2pacnieumarł
?

Gość przyjaciolka od zawsze
ja robilam tak ze zamiast mleka normalny posilek np zupka, 5 razy mleko plus inne jedzonko to duzo wg mnie, chyba ze te 5 butli mleka to razem z nocnym karmieniem a z ciekawosci jakiego rodzaju krostki ma i gdzie?

Gość mamaEmilki111111111
na dupie

Gość mamaEmilki111111111
na buzi, przu szukach na policzkach i na szyjce.

Gość polla303
dobrze je.

Gość mamaEmilki111111111
jeszcze ktos sie wypowie ?

Autorko , jedna ważna rzecz to taka że wprowadzając jeden stały posiłek odrzucasz jeden posiłek mleczny. W południe kiedy załóżmy masz podać mleko , podaj marchewkę z ziemniakiem. Tak zaleciła moja pediatra i takie też informacje sama mogłam wszędzie wyczytać na necie czy w poradniku tyle że tam mowa była o niemowlętach przy skończonych pięciu miesiącach (najwcześniej). Zwróć też uwagę na jabłka (sama przygotowujesz deserek?) bo jeżeli podajesz kupne jabłka to wielkie prawdopodobieństwo że uczulą (ogólnie jabłka kropione są bardzo uczulające niemowlęta) .

Gość mamaEmilki111111111
tak jabłka sama przygotowuje, gotuje je i tre. Wiem, ze posilek staly nalezy wprowadzic odejmujac jedna porcje mleka, tylko mi sie wydaje ze ona jeszcze takiej solidnej porcji tej zupki nie zjada.

Gość Czytałam porady karmienia
niemowląt i wszędzie były informacje że jabłka ze względu na wysokie skażenie podaje się najpóźniej (jeżeli ktoś kupuje jabłka i przygotowuje posiłek) więc jabłka takiemu maleństwu podaje się ze słoików albo robi się deserek z jabłek niekropionych jak się ma do takich dostęp! To dziecko ma pewnie uczulenie na te pestycydy które siedzą głęboko w jabłku , nie tylko w skórce.

Gość martula2402
W SUMIE jest 5 posiłków łacznie z mlekiem