Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mimiśka

zapalenie mieszków włosowych na nogach po goleniu?

Polecane posty

Gość mimiśka

nigdy takiego czekos nie mialam, od pewnego czasu robią mi sie bolące krosty, ropne a w nich wrastajace wloski...jakis rok temu kupilam depilator, zaczelam depilowac nogi tak kilka miesiecy ale zauwazylam ze przez to odrastajace wloski wrastaja i jest coraz gorzej wiec wrocilam do golenie, ale problem nie znikł, od kilky=u miesiecy robia mi sie bolace, ropne krosty na nogach i wloski w tych miejscach dalej wrastaja :( no poprostu straszne i boli, a jak wyglada. moze zna ktos sposob na to? od czego to sie robi? po ciazy zaczelo mi sie takie cos robic, wczesniej nigdy nie mialam problemu z takimi rzeczami.

Gość peelinguj nogi
2-3 dni po goleniu. może troszkę pomoże

Gość mimiśka
ja na ogól uzywam myjek peelingujacych do kazdego mycia, chyba nic nie daje:(

Gość izam,,
Jakbym czytala o sobie...Przed ciążą depilator, cieply wosk. W czasie ciązy powrot do golenia. To co mialam na nogach w ciązy to byl jakis koszmar.to samo co Ty-wrastające wlosy i ja to rozdrapywalam i wyjmowalam te wlosy. Nogi do kitu mialam rok, rowny rok. Dopiero po roku wszystkie wlosy wydrapalam,czesto skutkiem byla rana. Inaczej nie wiem jak mialyby wyjsc...Radą na gojenie sie takich ran moze byc opalanie nóg...Na pocieszenie powiem Ci ze w tej chwili mogi to moj atut-szczuple,latem zawsze opalone(w solarium jestem przez miesiac raz na tydzien, wyłączam lapmy z twarzy,kupuje przyspieszacz opalania w solarium i smaruję nim nogi, po 4 okolo 8 minutowych sesjach nogi są brązowe).

Gość mimiśka
ja 8 miesiecy temu urodzilam, w ciazy tez depilowalam, ale przez te rany i te wrosniete wlosy zaczelam golic, nic nie dalo, bo rany, wrosniete wlosy i wielki bolace krosty dalej sa:( peelinguje, rozdrapuje(zeby wylazlo), smaruje, natluszcam itd nic:( sa dni kiedy jest naprawde ochyda.

Gość mimiśka
kiedys golilam nogi co drugi dzien, tez zawsze solarek itd mialam ladne i gladkie, teraz ytez chodze na solarium raz na dwa tyg albo raz na tydzien ale nic ni edaje, wyglada jakbym miala jakis trradzik na nogach!

Gość bezebe
miałam ten sam problem jak woskowałam i używałam depilatora; stosowałam maść z mocznikiem np hasceral , codziennie robiłam masaż rękawicą....ale po następnym zabiegu wszystko wracało; od czerwca zeszłego roku tylko golę i moje nogi są ok, wprawdzie muszę robić to codziennie bo mam grube i bardzo ciemne włosy, ale i tak wole czarne kropeczki na nogach niż te ropne krosty; niestety masz tendencję do takich problemów i będzie wracało; mi o dziwo golenie pomogło ale chyba z pól roku doprowadzałam nogi do normalnego stanu;

Gość mimiśka
jajuz ze 3 miesiace gole i jakos nie pomoglo:(

Gość bezebe
niestety nic więcej nie doradzę, mi jedynie golenie pomogło; mam nadzieję, że znajdziesz sposób także na swoje nogi; powodzenia:)

Gość Marta19802
na zapalenie mieszków włosowych można używać maść Bump Eraiser, ja ją dostałam kiedyś od koleżanki w prezencie i jak ręką odjął:)

Gość gość
całe żyie gole nogi maszynką ( od wielu lat dla panów), potem wcieram olejek, obecnie ryżowy i jest super. Kiedyś goliłam maszynkami dla pań i było ciężko,też zawsze czerwone zmiany na nogach. Depilatory to nieciekawe urządzenia, po wosku mam bardzo szybki odrost i włoski stają się mocniejsze.