Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pływam codziennie w basenie

Ku pokrzepieniu serc

Polecane posty

Mozna schudnąć tylko czasami bardzo cięzko jest zacząć. Ja się zapasłam jak świnia . Przy wzrosćie 1.60 ważyłam 95 kg. Postanowiłam coś z tym zrobić i udaje mi się.Pływam codziennie w basenie i 3 razy w tygodniu siłownia. Mniej jem pije duzo wody. Ważna jest motywacja i organizacja. Wiem ,że czasami bywa cięzko bo dzieci, praca itd. Ale naprawdę można. Do lata zamierzam schudnąć 30 kg. Ja jak płynę godzinę dziennie, to wyobrażam sobie jak wchodzę w spodnie o rozmiar mniejsze i mi to pomaga bardzo. O 6 rano codziennie wchodzę do wody i pływam do 7.15. Po miesiącu juz się zaczynam przyzwyczajać i wieczorem już zaczynam myśleć,że rano sobie popływam...Ha ha. Energii mam dużo. Może mój wpis pomoże komuś przy odchudzaniu.

Do lata 30 kg? Nie wiem czy to mądre. Do lata zostały dwa miesiące. xxx Ja zaczynałam z jeszcze gorszej pozycji niż Ty. 158 cm i 97 kg. Za mną 28,5 kg i jeszcze 13 kg przede mną. Tyle, że mnie to zajęło rok.

Gość Vespertilio 26
a jak sie odchudzalas? ja mam do zrzucenia 15kg ale mam strasznie nieregulany tryb zycia i ciezko cokolwiek zorganizowac :/

super wpis:) faktycznie pomoże:) ja też należę do grubciów, ale od 6 tygodni ćwiczę i mam dietę:) na basen też będę chodzić , niestety tylko się pluskać, bo pływanie słabo mi idzie:/

--> Vespertilio 26 Dalej się odchudzam. ;) MŻ, nie jedzenie po 18.00 i ostatni posiłek bez węglowodanów. Powoli ale konsekwentnie, małymi kroczkami do celu.

Foxy nie wyraziłam się dość jasno i może faktycznie mi to dłużej zajmie. Zle ujelam to do lata , tak bym chciała w sierpniu już dobrze wyglądać i mam nadzieję,że mi się uda.A tak w ogóle to bardzo ci gratuluję foxy i tak trzymać. Vespertilio- rozumiem ,że przy nieregularnym trybie zycia ciężko coś zorganizowac.Może zacznij wykonywać jakies ćwiczenia( nie wiem jaki sport najlepiej lubisz) na początek 3 razy w tygodniu. Tararara tak jak foxy napisala-malymi kroczkami do przodu. Co do plywania znajoma mojej przyjaciólki zrzucila 3 stone w dwa miesiace , tez plywala codziennie. Ja plywam konsekwentnie od sciany do sciany i sie nie zatrzymuje.Pamietajcie, ze plywanie zabka najszybciej odchudza.

trzymam za Ciebie kciuki!! :) aktywność fizyczna to podstawa - z takim nastawieniem i motywacją napewno osiągniesz swój cel! ja bym jednak postawiła na wolniejsze odchudzanie - kilogramy na początku przy odrobinie dyscypliny same będą spadały :) 30 kg to dużo, może lepiej do lata postawić na 10-15 kg? wszystko jest do zrobienia, ale potrzebny jest czas! ważne żeby kg nie wracały! powowdzenia :)