Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość keksa mam troche

kupilam kawiarke ale mam indukcje, i moje pytanie brzmi

Polecane posty

Gość keksa mam troche

kawiarka ma maly spod, indukcja nie ma takiego małego kólka-pola zeby złapało i grzało, dlatego wkladam ja w grnek i stawiam na polu, ale czy tak mozna robic?

Gość można ale po co?
ja stawiałam kawiarke na najmniejszym kółku i działało. do głowy mi nie przyszło żeby wsadzać ją do garnka. Teraz mam ekspres wiec kawiarka poszla w odstawke.

Gość keksa mam troche
no ja stawiam na najmniejszym i nie działa, za mały spód

Gość można ale po co?
jak to nie działa? może za małą temperaturę dajesz? przecież ten spód kawiarki powinien być płaski i przylegać do palnika, a nawet najmniejsze kółko jest troche większe od kawiarki. ja dawałam na max (9) a potem jak zaczęło bulgotać na 3-4.

Gość hjkjakaka
co to kawiarka??

Gość trzeba bylo sprawdzic
Czy kawiarka sie nadaje do plyt indukcyjnych. Ja kupilam bialetti do indukcji wlasnie I mimo, ze jest mniejsza niz najmniejsze pole, to robi kawusie w minutke :)

Gość matka poldka
kawiarka to moka :) a na pewno masz kawiarkę na indukcję?

Gość gość
a nie latwiej kupic kawiarke na indukcje specjalna?

Gość gość
Ta podkładka na indukcję to nic innego jak kawałek metalu (stal nierdzewna), więc będzie działać tak samo jak dno innego garnka, który działa na indukcji. Możesz więc wkładać tą kawiarkę do innego garnka i nie musisz kupować specjalnie żadnych podkładek.

Gość gość
1 kawiarka musi być na indukcję aby działała 2 Musi być spełniony warunek minimalnej średnicy naczynia jaką rozpoznaje płyta. Nie każda kawiarka na indukcje działa na każdej indukcjii!!! 3 wielkość pola-kółka nie ma nic tutaj do rzeczy. 4 polecam przeczytanie instrukcji płyty indukcyjnej co przysporzy mniej problemów i nerwów pozdrawiamy MANIU-STORE :)

Gość PracownikNielsena
Mam kawiarkę na indukcję, ale tak jak pisali poprzednicy, nie ma minimalnej średnicy wykrywanej przez kuchenkę indukcyjną. Sposobem jest włączenie palnika na maximum i na bardzo krótki początkowy moment położenie na nim obok siebie czegoś co na tym palniku działa (garnka, patelni) oraz kawiarki, a następnie, gdy widzimy, że indukcja podłapała, jednoczesne przesunięcie kawiarki na środek i odsunięcie z indukcji oraz zdjęcie z niej dodatkowego naczynia. Przetestowałem na najmniejszym palniku. Działa. Można spróbować zmniejszyć moc. W moim przypadku udało się zmniejszyć z 9 do 8.