Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka ciekawa babka

PANOWIE!!!! czy da się naprawić stare betonowe schody ? POMÓŻCIE

Polecane posty

Gość taka ciekawa babka

witajcie piszę tutaj bo mój mąż jest totalnym łamagą... Mam schody betonowe na zewnątrz... już są stare i ni eładne mają taki zielony nalot wyszczerbione w niektórych miejscach i pomyślałam żeby ich jakoś odnowić... powiedziałam o tym mężowi to mnie wyśmiał że trzeba robić nowe ale że mnie nie stać na to to pomyślałam żeby kupić taką zaprawę łączącą nowy beton ze starym to ten z mordą na mnie że pojęcia o tym nie mam no jasne... bo trzeba coś zrobić ruszyć głową.. to już na mnie foch powiedzcie mi czy faktycznie z nimi nie da się nic zrobić ? jedynie nowe ?

Gość trendiMax
zawsze można przykleić terakotę chropowatą pod warunkiem, że schody nie są uszkodzone mechanicznie , czyli czy pomiędzy trepami nie ma szczelin ,

Gość ela___l
"już są stare i ni eładne mają taki zielony nalot wyszczerbione w niektórych miejscach i pomyślałam żeby ich jakoś odnowi" x jakich ich?

Gość taka ciekawa babka
trendiMax możesz powiedzieć mi coś więcej ? proszę... ;)

Gość mariolka o
ela___l "już są stare i ni eładne mają taki zielony nalot wyszczerbione w niektórych miejscach i pomyślałam żeby ich jakoś odnowi" x jakich ich? ha ha ha ha dorosłe osoby a gramatyka dziecka, które dopiero zaczyna mówić :D

Gość Spokojnie można
jeśli tylko nalot i poszczerbione to nawet bez okładania można choć najprościej to terakota. Trzeba zeszlifować nalot, szczerby uzupełnić dobrym klejem. Najlepiej daj zdjęcie, będzie widać czy to wystarczy czy coś jeszcze trzeba robić.

Gość trendiMax
schody w trakcie ich budowy są oczywiście szalowane i zbrojone drutem zbrojeniowym , należy zrobić siatkę z drutu , która leży na szalunku i jest zalewana betonem , po zalaniu powstaje monolit , może się zdarzyć, że po wielu latach schody pękają , zbrojenie w betonie rdzewieją i wtedy schody należy wykonać nowe ale gdy na schodach jest tylko nalot zielony i małe odpryski to jest Pikuś, przykleić terakotę i będzie na wiele lat

Gość ela___l
No niestety. Jak się widzi taką gramatykę polską, to aż się nie chce takim ludziom odpowiadać. ich - tych schodów, heh...

Gość gość
pewnie ze tak. tylko kmusisz kupic dobry beton, np w www.stambet-bud.pl/ i je zalac tak by nie popekalo.

Gość gość
A nie wystarczy po prostu je oczyścić, kupić odpowiednią mieszankę betony i załatać dziury. Beton możesz kupić np od www.bankorbet.pl z Tarnowa

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
bardzo niemiłe są niektóre odpowiedzi .ci gramato języczni niech się zastanowią bo zazdrość ich zżera że kiszą się 10 piętrowych wieżowcach ze szczurami w piwnicy

Gość gość
gość 2016.01.30 pewnie ze tak. tylko kmusisz kupic dobry beton, np w www.stambet-bud.pl/ i je zalac tak by nie popekalo. Bez problemu naprawisz tylko musisz koniecznie kupic wlasnie doskonaly beton i dobrze zalac.

Gość gość221
Bardzo wiarygodnym producentem prętów i drutów budowlanych, jest PSB Metale http://grupapsbmetale.pl/oferta Zobacz na ich stronę, tam jest cała specyfikacja produktów. Jakościowo, to jest wysoki poziom

Gość Adam_Kosakowski
Poszperaj też po innych forach. Rozbi,órka jest trudna ale nie nie możliwa, Na drugi raz dobrze zabezpiecz się do wylewki korzystając z firmy z polecenia. U mnie np bardzo dobrą robotę wykonali http://abmbeton.pl