Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pranie 77

jaki proszek kupujecie, gdzie i po ile?

Polecane posty

Gość pranie 77

hm?

Gość asdaa
zależy od dilera...

Gość ooooo jestem jaka jestem
w realu albo tesco dla dziecka dzidziuś a dla nas mam niemiecki ariel co wujek nam przywozi i taki 9kg wystarcza na rok :D

Gość pranie 77
hehe

Gość pranie 77
9 kg na rok??? ja kupuje 7,7 kg e w biedronce, mam go gora 2 misiace

Bo proszku z biedronki to pewnie trzeba sypać 3 razy tyle co niemieckiego. ja kupuję niemieckie omo 4,5 kg i starcza mi na kilka miesięcy.

Gość hjlijkljlk
Mi 4,5kg Persilu wystarczy na jakieś 3 miesiące. Ale może niektórzy robią pranie np.raz w tygodniu, wtedy jestem w stanie w to uwierzyć.

Gość Julitaaa1987
jak corcia byla w wieku niemowlecym to dzidzius kupowalam i pralam jej ubranka. Teraz viziru uzywam dla calej rodziny

Gość amelkaaaa z metkaaa
a czy razem z waszymi pierzecie dziecka ubrania czy osobno.? moja ma 4 lata a ja dalej osobno piore jej ubrania.

To napiszcie, ile proszku z biedronki lub podobnej klasy zużywacie na 1 pranie.

ja robię pranie raz w tygodniu, ja i mąż tylko używamy proszku ariel, więc co więcej prać? jak z tygodnia uzbiera się pralka prania plus ręczniki ścierki to na prawdę akurat mam pranie :) nie wiem co bym miała prać co 2 dni?

Gość enkepenke
kupuje vizir albo persil w malych opakowaniach tyc kartonikowych starczy mi na tydzien dwa roznie oprocz tego kupuje kapsulki do bialego persil

Gość enkepenke
rany 9 kg na rok to chyba brudni chodzicie i jeszcze pierzesz reczniku i scierki z ubraniami?hahha

Gość amelkaaaa z metkaaa
ja kupuje roznie raz bonux, ostatnio kupuje e. jak kupilam opakowanie proszku E 7kg. to mialam to na 3 misiace. A ja piore raz w tyg. zbieram pranie. Kolory, corki ubrania, recznki i zalezy co potrzeba. ok.3-4 pralki w tyg. puszczam.

Tu są osoby, które piorą reczniki po każdym użyciu, więc prania im się nazbiera. Kiedyś pozyczylam od mamy proszek, to na jedno pranie musiałam użyć 250 ml, więc nic dziwnego, ze wielkie pudlo proszku starcza na krótko. Taka pozorna oszczędnośc.

Gość pranie 77
sypię duzo proszku, obojetnie jaki mam- po prostu nie żaluje. przed roczkiem dziecka zaczelam prac jego rzeczy z naszymi. w tygodniu conajmniej 5 pran.

Gość amelkaaaa z metkaaa
f

Gość amelkaaaa z metkaaa
ja na 1 parnie uzywam. ok. pół pudelka. a za miarke mam pudelko od patyczkow do uszu.

a co dziwnego w praniu ciuchów z ręcznikami?? 9kg proszku na rok, daje pół pojemniczka na pranie i spiera bardzo dobrze nie rozumiem aluzji co do tego, że brudni chodzimy :/ nie będę się tłumaczyć, ale mąż w jednych jeansach jak nie wybrudzi czymś to pochodzi ten tydzień, po domu chodzimy w dresach więc wypraszam sobie takie komentarze... jakbym miała prać co 2 dni albo codziennie to chyba byśmy musieli przebierać się po kilkanaście razy na dzień

Gość trutututututututuuuuuuuu
przeważnie vizir lub persil z pl lub de piore 3-4 razy w tygodniu 5kg styka mi na max 2 mc-e sypię 1 miarkę na pranie czyli około 100g

Gość toyew
Persil Expert w Biedronce - wychodzi ok. 7 zł/kg Vizir w Biedronce - ok. 6,50 zł/kg

Gość pranie 77
czyli jednak caly tydzien jedne spodnie, tak myslalam.....

Gość toyew
Persil Expert - zużywa się ok. 150 ml na jedno pranie Ubranka 3-letniej córci piorę osobno Proszki kupuję zawsze w promocyjnych cenach, a Biedronka ma je najczęściej.

Gość toyew
Używam też Woolite Perła - ok.5 zł/ litr Po praniu ubrania bardzo ładnie pachną. Nie używam Bryzy, E itp., bo kiepsko piorą. Szkoda kasy, lepiej kupić porządny proszek, ale w promocyjnej cenie.

Gość takaona*
Najczęściej kupuję Vizir 6,7 lub Ariel w Biedronce. Piorę codziennie lub co drugi i proszku wystarczy mi na ok. 2 m-ce

więc co pierzecie codziennie?? jedne jeansy na około tydzień co w tym dziwnego? do pracy i z powrotem co ma wybrudzić?

Gość Damian i Asia - no bo tak
Od około roku kapsułki Persil albo Ariel, ale widzę że nie są tak skuteczne jak żel albo proszek, bo nie radzą sobie z poważniejszymi zabrudzeniami, nawet jeśli się wrzuci dwie na cykl. Używam ich po prostu z wygody, bo nie trzeba ich dozować ani odmierzać. Proszków dla niemowląt nigdy nie kupowałam, bo to ściema. Wystarczy 2 razy wypłukać zwykły i na to samo wychodzi.

Gość Damian i Asia - no bo tak
Niczego nie pierzemy codziennie. Puszczamy tylko pełny bęben co parę dni. Jak się nie uzbiera pełen kosz to nie robimy prania.

Gość takaona*
Jak to co pierzemy? Ubrania męża jak wróci z pracy, moje ubrania, ubrania synka z przedszkola, ubranka synka w których chodzi potem w domu, ręczniki , ścierki. Ubrania nosimy tylko jeden dzień co najwyżej spodnie 2-3 dni. Zawsze się nazbiera .

Gość przerabialam podobna historie.
Kupuje plyn do prania Klebuszek z Biedronki i bialy plyn do plukania Eden.