Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjjjjjaaaaaaaaammmmm

stalo sie, mam dokarmiac noworodka mm :(

Polecane posty

dla mnie fo bylby koniec swiata, nikt nie uwierzylby ile przeszlam zeby karmic piersia. zmien lekarza i nie poddawaj sie. odzywiaj sie lepiej na razie, badz dla siebie dobra i karm, karm, karm .

chcialabym. to napisz co takiego przeszlas, moze bede ,iala wene a nie dola :(

Gość nie bądźcie aż tak
odnośnie techniki ssania czy dziecko dobrze łapie brodawkę? Powinno mieć w buzi wierzchołek piersi z otoczką oczywiście przy bardzo dużej otoczce to nie całą ;) ale jama usta w dużej mierze powinna być wypełniona aż do podniebienia miękkiego. Czy dziecko ma wywiniętą dolną wargę? Czy przełyka?

Gość do bądź sobą
może nieładnie pytaniem na pytanie ale co jest ważniejsze pójście na łatwiznę czy dawanie dziecku tego co najlepsze? Boli Cię że ktoś chce próbować a nie poddaje się?

lapie ladnie i mocno ssie, jak sie odsysa to ma az biala dolna warge od zassania. jest wtedy chwile jak pijany i zaraz dalej chce jesc. lyka tez ladnie, co ok 5 ssanie

Gość matka poldka
nie do końca rozumiem, ale jak ma białą dolną wargę to wygląda to tak, jak by ją też zasysał, a nie powinien, dolna warga powinna byś wywinięta na zewnątrz,

Gość nie bądźcie aż tak
jesli się odrywa od piersi lub przysypia to możesz wziąć do odbicia dziecko i przystawić ponownie.

Gość nie bądźcie aż tak
dopiero przeczytałam o kapturkach :/ w naszym szpitalu dają strzykawkę z obciętą końcówką do wyrabiania brodawek jesli mama ma wklęsłe. Próbowałaś karmić bez nich?

Gość blevvee
są specjalne twardsze smoczki do karmienia mieszanego, ciągnie sie przez nie podobnie jak przez cycek i dzidzia się nie rozleniwia i dalej chce ssać pierś

Gość ta mama od mm
bez kapturka maly nie ciągnie juz rycze.

Gość mialam tak samo,ale wezwałam
polozna laktacyjna,zeby blizej przyjrzała sie co i jak.w rezultacie mały zamiast dostac 120 jak sugerowała lekarka dostal 40 po karmieniu piersia.i dawalam mu mm tylko przez rurke do karmienia wczesniakow.sama non stop go przystawialam do piersi,zeby rozbujac laktacje,bo mały słabo przybierał na piersi,bo był leniuszkiem.po wypiciu mleka z jednej piersi chcial spac i ciezko go było zachecic do picia z drugiej.w nocy po 4 tyg wogole sie nie budzil,ale ja nastawialam budzik i na spika go karmilam,bo jak wiadomo mleczko ncne jest najtłustsze.efekt taki,ze uparcie udało mi sie i karmilismy sie ponad 2 latka.wiem,ze to ciezko czasem,ale jak sie tylko chce..powodzenia i zdrowka dla dzidzi!! ps lekarz nie jest wyrocznią i radze ci lepiej skorzystac z jakiejs poradni laktacyjnej.lekarzowi czesciej"zwisa "jak karmisz

Gość mela bez rowera
mam ta strzykawke. Chyba bede z niej dawac mm a reszte z cyca.d

Gość mela bez rowera
Dokarmiam jednak. Po kolejnej wizycie pediatry okazalo sie ze maly od porodu prawie nie przytyl:( a tak sie staralam i ciagle byl przy piersi