Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plombowanie czy kanalowe

czy wrazliwosc zeba na zimno to objaw do leczenia kanalowego?

Polecane posty

pyt jak w temacie i ile u was kosztuje plombowanie i leczenie kanalowe prywatnie?

Gość herrr
nie, czasami wystarczy zmienić pastę

Gość dix ae
dentysta ocenia czy zab jest do kanalowego, jesli zab boli to najprawdopodobniej sie kwalifikuje, dentysta zab otworzy, oceni stan i zadecyduje

ja wiem, ze to dentysta, ale chcialabym wiedziec czy objawy moga na to wskazywac. ile czasu trwa leczenie kanalowego?

Gość herrr
zależy, zazwyczaj dentysta rozwierca, wkłada truciznę z którą trzeba pochodzić parę tygodni, jak nic nie boli to zamyka ząb.

Gość dix ae
typowymi objawami jest silny ból, moze być pulsujacy. to oznacza, ze zebina jest zaatakowana i kwalifikuje sie do usuniecia. dentysta wywierci zab, wlozy trucizne i najwczesniej po tygodniu moze ew. zab zamknac ale zwykle jeszcze raz wklada trucizne i dopiero przy nastepnej wizycie zaklada plombe. czas leczenia takiego zeba tez zalezy od ilosci kanalow, ktore musi udroznic (od 2 do 5)

a taka szostka czy siodemka ma duzo kanalow?

czy leczenie moze sie zamknac do 2 tyg?

Gość żę tak powiem
a u mnie właśnie objawem do kanałowego był ból zęba gdy piłam zimne napoje, no ale ja mam tak że mnie zęby bolą dopiero gdy jest już bardzo źle.

a u ciebie ile lacznie kanalowe trwalo?

Gość dix ae
moga to byc tylko 2 tyg jesli nie nastapia komplikacje

czyli najpierw zatrucie po tyg wypelnianie kanalow, kazdy kanal na innej wizycie czy wszystkie mozna od razu ? (to szostka jest chora)

Gość dix ae
to zalezy od dentysty, ale w sumie nie ma przeciwwskazan do wypelnienia wszystkich kanalow na raz

ok, dzieki za odp

Gość gbgfbngbn
przeciez po leczeniu kanalowym niema w zebie nerwa wiec raczej niema szans zeby bolalo

Gość żę tak powiem
U mnie to też była szóstka, tyle że górna i wszystkie kanały na jednej wizycie były zrobione. Z tym, że u mnie ząb "umarł" śmiercią naturalną, ten ból, reagowanie na zimno to był właśnie objaw tego że ząb obumiera, więc praktycznie zatruwanie zęba nie było konieczne, ale dentystka i tak to zrobiła

jakim cudem zrobila ci na 1 spotkaniu?

Gość buc jakiś zostaw go
mi kiedyś dentystka powiedziała, że ząb jest do kanałowego wówczas jak reaguje na zimne i gorące bólem. Jak na samo zimne to jeszcze nie, ale jest blisko. I tak do zaleczenia.

Gość ja miałem na zimnę, po 1
dniu jak tylko poczułem że łupie po zimnym poszedłem do dentysty. W zaufaniu mi powiedział, że inni by od razu kanałowo bo więcej kosztuje dłużej itd. On mi rozwiercił założył taki środek za 60zł, powiedział tydzień niech będzie, jak nic nie będzie się działo po dniu do końca tygodmnia to wyjmiemy. No i udało się wyciągnął posrawdzał że nie reaguje już na zimne. zaklejenie kolejne 60zł i git.

Gość żę tak powiem
mnie nie zrobiła na 1 wizycie tylko miałam tych wizyt chyba 3. W tym na pieerwszej rozwiercenie zęba i założenie trutki, choć tak jak pisałam ząb był już od dawna martwy (mozna to było stwierdzić m.in po tym że zmienił kolor na szary). 2 wizyta to wyjmowanie nerwów i szyszczenie kanałów. 3 wizyta wypełnienie kanałów. Aha na 1 wizycie miałam też rtg zęba robione

Gość drusilla
ząb 6 ma od 3 do 4 kanałów, a nie jeden jak ktoś napisał! poza tym jeden kanał u mnie od 150- 200 zl. do tego plombaok. 120 zł, odbudowa zęba, zdjęcia rtg, znieczulenie.

Gość żę tak powiem
ja za całość płaciłam chyba 180 zł ale to było bodajże 4 lata temu ząb górna 6. W tym było zdjęcie rtg, trutka, czyszczenia kanałów, wypełnienie ich no i plomba i odbudowa zęba, bo dziura była mega duża. Pamiętam jak mi rozwierciła tego zęba żeby założyć trutkę to czułam jakbym zęba w ogóle nie miała. No ale od tamtej pory wyciągnęłam wnioski i teraz co pół roku jestem u dentysty :-)

Gość żę tak powiem
drusila strasznie drogo jest u Ciebie, jeden kanał 120 zł? To przy takim zębie który ma dużo kanałów nieźle trzeba się wykosztować.

Gość Pierniczek Katarzynka
ja za jeden kanal zaplacilam w sumie 530 zł : 160 zł na pierwszej wizycie ( 100 zł wyczyszczenie i optrunek zęba . 30 zł znieczulenie, 30 zł rtg) , druga wizyta 220zł ( 160 zł wypełnienie kanału , 30 zł znieczulenie ,30 zł ponowny rtg) +trzecia wizyta odbudowa zęba + wypełnienie 150 zł daje razem = 530 zł . teraz mam problemyz zębami, tzn , ie boli , ale reaguje na zimno jeden ząb , i troche z niego smierdzi, i wlasnie mam wizyte u dentysty we wtorek teraz,moze a sie uniknąć kanałówki ? ehh :( dodam ,ze to jest siódemka na dole

Gość gość
Tak to jest jak zaniedbamy swoje ząbki.... a leczenie kanałowe to dość drogi interes.... Ja miałam leczony ząb na nfzw wojskowej przychodni i mama kilka zębów do ponownego leczenia i to już kanałowego.... Znalazłam niedrogiego dentystę w Zielonej górze na ul: Nagietka 3 ..... z tego co słyszałam dobrze leczą ząbki :)