Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zaciekawiona1999

MIESZKANIE....RADA

Polecane posty

Witam.Potrzebuje porady odnośnie mieszkania komunalnego.Otóż z mężem i 2 letnim dzieckiem wynajmujemy mieszkanie od osoby prywatnej.Nie stać nas na własne M.Mąż pracuje na czarno a ja wcale więc nie wykazujemy. dochodów.Czy mamy wogóle jakieś szanse?Z góry dziękuję za odp.pozdrawiam

Gość 2 Adam Słodowy
Zapytaj w swojej gminie czy w ogóle są lokale komunalne oraz jak długa jest kolejka oczekujących ;)

po zlożeniu podania odbędzie się komisja na której zadecydują czy kwalifikujesz się do otrzymania lokalu.jeśli tak to wciągną cię na liste oczekujących.. ja dostałam propozycję mieszkania w drewnianej chałupce,28m całość,brak wody i kanalizacji.odrzuciłam i czekam dalej

Gość masterchefffff
hehe do remontu to musisz mieć wyższy dochód niż na zwykłe mieszkanie, gdyż musi Cię być stać na ten remont. Bez dochodu żadnego nie dostaniesz, z automatu Ci odrzucą wniosek, bo niby z czego masz płacić czynsz. A nie może się mąż zatrudnić na te wymagane 6 miesięcy udokumentowanego dochodu?

Dzięki za odp.niestety niewiem czy mąż bedzie miał możliwośc podpisania umowy:( To pewnie i tak niema sensu.Chociaż wiem z umnie w gminie teraz wiele eksmisji zllokali komunalnych więc się troche lokali zwalnia

Gość masterchefffff
przede wszystkim najważniejsze aby dostać pozytywną odpowiedź na złożony wniosek i zostać wpisanym na listę. Potem opcje różne. Albo czekać w nieskończoność aż sami dadzą znać, że jest mieszkanie, lub urządzać raz w tygodniu wycieczki i uparcie dopytywać o mieszkanie. Oni tego bardzo nie lubią i stosunkowo szybko dają mieszkanie aby mieć spokój.

Gość zanokcica
bez dochodów nie dostaniecie z dochodami wciągną na listę wszystko wtedy zależy od długości kolejki u nas czeka się po kilka lat

Może złożyć wniosku nie zaszkodzi.Wiadomo stać mnie ba wynajęte to i byłoby stać na czynsz za komunalne.Na remont też ale oficjalnie dochody:Otak zrobie złożę wniosek jeśli rozpatrza pozytywnie bede lazic non stop:D

Gość jutrokto
Na Kujawach, obojętnie gdzie, kolejki po mieszkania komunalne liczą setki osób. Ludzie bez dochodów nie mają żadnych szans! Raczej zacznij się zastanawiać nad kupnem - rata kredytu wynosi tyle samo co odstępne na wynajem. Zabezpieczenie hipoteką i wskazanie poręczycieli (albo może wzięcie kredytu razem z rodzicami) to jest opcja najrozsądniejsza i najmniej kosztowna