Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgvhnj

Totalnie nie wiem jak napisać prezentację maturalną

Polecane posty

Gość fgvhnj

Jestem dobra z polskiego. Mimo to nie mam pojęcia, jak się za to cholerstwo zabrać. W szkole za bardzo nam tego nie wytłumaczyli i w ogóle nie wiem, jak taka prezentacja ma wyglądać. Jakieś rady na początek? Na czym się skupić, od czego w ogóle wyjść?

Gość czerstwychleb1994
czesc. tez jestem w klasematuralnej i na poczatku tez nie moglam siezabraci ciagle panikuje zpowodu tej cholernej prezentacji. przez świeta wzielam sie za to i napisalam polowe. moja metoda jest taka ze spedzilam w bibliotecepare godzin wybralam materialy i pisze na zasadziekopiuj wklej ewentualnie wlasnewnioski czy cos

Gość ewaCoCiagleSpadaZDrzewa
ja jestem z rocznika 87 czytałąm materiały, a później sama pisała...system kopiuj- wklej jest dla mnie straszny

Gość norroo
ja tam ledwo z polaka zdałam na 2 z matury miałam tylko 75% i jakoś napisało się to gówno musisz pierw zrobić bibliografie a potem plan ramowy ale to nauczycielka zawsze sprawdza potem piszesz według tego planu i co najważniejsze tematu jak nie wiesz jak to napisać to poczytaj sobie inne prezentacje na inne tematy ale zazwyczaj jest tak wstęp czyli wprowadzenie do tematu a potem potwierdzasz temat książkami z bibliografii i na końcu zakończenie czyli podsumowanie własnych wniosków

Gość norroo
uda ci się ja napisałam to w 1 dzień :)

Gość czerstwychleb1994
jest najlepszy bo dlaczego poddawac sie idotycznemu systemowi i pisac prezentacje maturalna i wyglaszac ja przez 15 min? nieporozumienie i zenada ta matura ustna z j. polskiego

Gość wrotka4678
ja kupiłam za 35 zł :classic_cool:

Gość nvgaucmgb,xnbgtc,nio
jakbyś byłą dobra, to nie byłby to dla ciebei zaden problem, widocznie jesteś z tych humanistów, co to są humanistami tylko dlatego, ze nie potrafią liczyć

Gość byla ona....
a jaki masz temat?

Gość upsssssssssss
noro 75% na 2????? z tego co wiem to do jutra chyba trzeba oddać tę bibliografie,czy to od szkoły zależy?

Gość fgvhnj
Cholera, dalej nic nie wiem. :( Podobno ma być jakaś teza, ale nie wiem, jak ją wymyślić. W szkole nic mi na ten temat nie powiedzieli, dopiero w internecie to przeczytałam i teraz mam problem, bo nie potrafię wymyślić tezy do swoich utworów, a na ich znalezienie, przeczytanie i obejrzenie poświęciłam dużo czasu.

przestancie z tymi maturami. gowno straszne. pisalam wielce stresowalam sie nerwow najadlam, na prezentacji polowe zapomnnialam powiedzialam co wiedzialam nawet nie trwalao to tyle czasu ile trzba i zdalam. i co sie okazuje tym papaierem dupe podetrzec sobie moge. bo czy szukajac pracy ktos pyta czy masz mature? nie. o doswiadczenie. jakbym wiedziala to wtedy napewno bym sobie tym glowy nie zawracala

Gość upsssssssssss
no ja też jestem ciekawa jaki temat,moja córka ma o gejszach

Gość fgvhnj
Mam temat "Motyw mistrza/nauczyciela". Książki: "Władca Pierścieni" i "Imię róży" Filmy: "Stowarzyszenie Umarłych Poetów" i "Rudobrody" Nie umiem do tego wymyślić spójnej, sensownej tezy. :O

Gość upsssssssssss
keysy2121 ale jak ktos chce isc dalej..

No zzapewne masz napisaną literatura podmiotu i przedmiotu, do tego chronologiczny plan /konsepkt prezentacji mat.i na tych wytycznych swoją prezemtacje opierasz

Gość upsssssssssss
fgvhnj a nie masz do jutra oddać tej bibliografii czy jak sie to nazywa??

Gość byla ona....
jak bys miala o smierci,malzenstwie czy przyjazni to moge pomoc.

Gość upsssssssssss
byla ona.... a o gejszach ???

Gość a to ja ja ja
jaki masz koleżanko temat na tą ustną?

Gość onnnafgbbh
Zajmuje sie pisaniem prac maturalnych 100 zl za prace jestes zainteresowana?

Gość fgvhnj
Nie, nie muszę jutro nic oddawać. Nie mam konspektu, nie za wiele mam też w lit. przedmiotu. :O Po prostu nie wiem, jak się za to wszystko zabrać, bo nic nam nie wytłumaczyli.

Gość byla ona....
o gejszach nie:P

Czemu multimedialnej prezenacji nie przedstawiasz? moje blizniaki za 2 lata mają mature i bede naciskac aby slajdy, videocply i z roznych multimediow skorzystaly, podczas ich wyswietlania beda omawiac to co na rzutniku widac

ale lit.przedm. i podmiotu zapewne musisz miec zdaną,do tego bibliografie rowniez!U moch dzieci w szkole sredniej tak jest,ze komisja ma przed sobą to o czym pisze. Najwyrazniej kazda szkola rządzi sie wlasnymi prawami

Gość a to ja ja ja
ja miałam "Bogactwo psychologicznych portretów kobiecych w literaturze polskiej. Omów na wybranych przykładach." mature mialam w 2009 r., ale w tym co ty masz autorko to nie pomogę, nawet nie kojarze żeby wtedy taki temat był do wyboru :-/

Gość upsssssssssss
szkoda :) ciężki temat ale taki sobie córka wybrała i właśnie u nich jutro oddają ten konspekt tak się to zwie ? ale babka im sprawdzała ...może jakoś pójdzie,potem gorzej z zawodowym egzaminem...ech

Gość a to ja ja ja
a prezentacja mulimedialna to chyba jest mus, lub jeśli chce się mieć większą ilość punktów- nie pamiętam, ale zawsze to jest jakaś pomoc jak się wyświetla coś o czym mówisz, cytaty, słowa tekstu itd. Można mieć też różnego rodzaju pomoce nie koniecznie slajdy, np plakaty itd, ale to pracochłonne.

Gość czerstwychleb1994
z multimedialnymi nie jest tak kolorowo jak sie wydaje ludziom starego rocznika.wychowawczyni nam powiedziala ze mozemy zapomnieco tym bo szkolanie udostepni rzutnika, laptopa zadnego ssprzetu trzeba miec swoj;/

Gość fgvhnj
Pewnie, że musimy to oddać, ale mamy jeszcze czas. Prezentację multimedialną chcę zrobić, ale to przecież tylko dodatek do tego, co mam mówić. :( Naprawdę nie wiem, jak ta praca ma wyglądać.