Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewfafaffseardf

dziwne roztrzęsienie po przebudzeniu?

Polecane posty

Gość ewfafaffseardf

bardzo proszę o pomoc bo nie wiem jak to określić co mi jest i co jest tego przyczyną. szukałam w necie ale nie umiem nic znaleźć. kiedy jestem zmęczona w ciagu dnia, śpiąca, to po drzemce po przebudzeniu czuje takie dziwne roztrzęsienie od środka. dziwnie mi sie oddycha, jestem taka "zdechnięta" i czuje jak wszystko w środku mi drży mimo ze moje ciało tak naprawde ani drgnie. Proszę nie piszcie ze to nerwy bo to napewno nie nerwy. Może mam czegoś niedobór? ale czego> miał ktoś podobnie?

Gość Vasja
Paraliż senny. Poczytaj :) Gdy byłam chora przezywałam takie dziwne coś, np. leżałam w łóżku i tak szybko zasypiałam półsnem, później się tak jakby budziłam. I jeszcze żyłam tym półsnem. Naprawdę nie wiem jak to określić. Byłam sparaliżowana. Widziałam różne takie obrazy, jakby ze snu. Chciałam krzyczeć, ale po prostu nie mogłam mówić, czasami nawet oddychać. Czułam dziwne odrętwienie i też mrowienie. Zdarzało się, że czułam takie mrowienie na całym ciele, albo powiew wiatru, chociaż na 100 % nie wiało. Albo raz jakby coś złapało mnie do ściany i przeciągnęło do sufitu.Też jakby mnie coś wsysało do łóżka, wciągało.. Czułam jej zimno! Miałam wrażenie, że jestem opętana. Zdarzało mi się to każdej nocy przez jakieś 2 tygodnie i później znowu powtarzało. Zraziłam się do snu. Starałam się nie spać, ale kiedyś musiałam się położyć i jak poszłam już spać to efekt się nasilał. Błądziłam w błędnym kole. Próbowałam to rozgryźć. Przeszukiwałam rożne portale o snach itp. i odkryłam. PARALIŻ SENNY! może to i tobie to się zdarza? :) "Bawiłam się" w to chyba miesiąc ;/ "Paraliż senny (paraliż przysenny, porażenie przysenne) stan, który występuje podczas zasypiania, gwałtownego wybudzenia się ze snu i w trakcie fazy snów - REM. Wówczas Twoje mięśnie są sparaliżowane. Podczas paraliżu sennego pojawiają się nieprzyjemne halucynacje wizualne, słuchowe i kinestetyczne (dotykowe). Trwa zwykle kilka minut, jednak wydaje nam się, że minęła cała wieczność. Opinie na temat paraliżu sennego są jednoznaczne - to okropne przeżycie." Myślę, że powinnaś odpocząć! I starać się zadbać o cisze podczas snu. Możesz pić melisę. + mam 15 lat jak coś i mam nadzieję, że pomogłam :)