Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 38 stopni ...

temp 38,1 u 3 letniej dziewczynki

Polecane posty

Gość 38 stopni ...

Hej dziewczyny czy orientujecie sie moze czy temp 38,1 to stan podgoraczkowy u 3 letniej dziewczynki czy goraczka ? Moja corka po odjeciu 5 kresek zyskuje taka temp ( mierzone z odbytu ).

Gość 38 stopni ...

Gość Co za pytanie?
To gorączka.

Gość jugo
mi lekarka kazała zbijać powyżej 38 st.

Gość klara_zastawkaa
ja podaje przy takiej temp ibum

Gość izusia.87
zaden paracetamol daj nurofen dla dzieci ostanio mój 2 letni synek miał goraczke 38;4 i przeszo mu

Gość 38 stopni ...
ja mam w domu niestety tylko paracetamol - musze podac corce. Sama jestem chora od 3 dni i moja corka zarazila sie ode mnie:( Niestety dopiero dzis dala ta choroba o sobie znac.. Podalam jej wczesniej okolo 17 lipomal - napisane jest ze jest rowniez na goraczke - czy on nie powinien zbic tej goraczki? I czy ja moge podac ten paracetamol teraz ? Kurcze ja sie tak pewnie glupio pytam ale moja corka pierwszy raz jest chora i ma goraczke:((((( bede wdzieczna za pomoc

Gość ddsdddaskaa
to gorączka... ja przy takiej temperaturze kiedyś nie podawalam jeszcze leku robiłam chłodne okłady swojej dwulatce...do czasy gdy temp tak wzrosła, ze dziecko prawie drgawek dostało i nie moglam temp. zbić:/ także na dzień dzisiejszy jak już widzę 38 odrazu podaje ibum i nie czekam...

Gość 38 stopni ...
no kurcze maz wracajac z pracy kupil paracetamol corce ( corka w miedzy czasie spala ale czulam po czole ze jest ciepla jednak temp jeszcze nie znalam dokladnej) wiec go prosilam by mu pani cos z apteki dala na goraczke i dala paracetamol wlasnie:/ Nurofen mam w domu z dobrym terminem waznosci jednak na nim napisane jest by go wykorzystac w ciagu 3 miesiecy czy 6 po otwarciu a moj byl otwierany ponad 6 miesiecy temu...

Gość 38 stopni ...
o ta temp sie pytam bo moja matka uparcie twierdzi ze u dzieci temp jest inaczej liczona i u niej to tylko stan podgoraczkowy :/ Jednak jakos nie chcialo mi sie w to wierzyc..

Gość ddsdddaskaa
lipomal moim zdaniem jest za słaby to syrop miedzy innymi napotny... przy 38 skoro nie masz leku z ibuprofenem daj z paracetamolem,

Gość 38 stopni ...
mam nadzieje ze paracetamol skutecznie obniza goraczke:( No nic dalam coreczce ten paracetamol za godzine sprawdze znow temp. Teraz zrobie jej oklady chlodne na czolo ponoc pomaga ehhh :(

Gość a ja mam w nosie
Paracetamol najzupelniej wystarczy i jest zupelnie bezpieczny. Faszerowac ibupromem to mozesz zaczac jak goraczka zacznie wzrastac mimo to.

Nasza pediatra mówi, że zbija sie goraczkę powyżej 38 ale jak dziecko dobrze znosi chorobę i nic się wiecej nie dzieje to ja bym nie podawała jeszcze nic i obserwowała. Ja zbijam dopiero powyzej 39, bo goraczka pomaga zwalczać chorobę

Gość mama dwóch dziewczynek
jeżeli mała nie śpi to chłodne okłady w pachwinach są najskuteczniejsze; sprawdzaj jej temperaturę, nie musisz w odbycie, nawet normalnie pod paszką już u takiej dziewczynki zmierzysz.

Gość mama dwóch dziewczynek
ja w ciągu dnia może też jeszcze poczekałabym do 38,5 ale na noc nie ryzykowałabym; zależy też od dziecka i przebiegu chorób.

Gość kgtyh
paracetamol też jest dobry ale dużo słabszy. ja po swoich dzieciach widze że ibum od razu zbija gorączkę i na dłużej. Paracetamol godzina, dwie i znowu gorączka. Poza tym ibum jest działa nie tylko przeciwgorączkowo ale też przeciwzapalnie.

ja zbijam od ok 38,5 z tendencją rosnącą. Przy mniejszej czekam aż organiz sam powalczy.

Gość 38 stopni ...
Moja widze ze jest taka rozbita mniej energiczna ale ogolnie nie widze by sie jakos bardzo zle czula.. Pokasływała dzis troszke , nosek ma zatkany ( katar nie cieknie) i ma mniejszy apetyt za to duzo pije. Oprocz tego na te chwile nie jest zle. Czolo nadal cieple ale wydaje mi sie ze mniej poczekam jeszcze troszke i znow jej zmierze. Mam nadzieje, ze podziala. Ja po zmierzeniu temp mialam wynik 38,6 ale czytalam ze sie odejmuje 5 kresek i dopiero ma sie wlasciwa temp z odbytu. Z paszki jej nie zmierze bo krzyczy i nie chce niestety :( do jutra niestety jestem skazana na paracetamol ale mam nadzieje, ze problemow nie bedzie i przy nim w razie ,,w" pozostaniemy.

Gość 38 stopni ...
cora zasypia jest 37,1 po odjeciu czyli temp znacznie spadla paracetamol dziala bez zarzutu

Gość kaskada24
dlaczego mierzysz 3 letniemu dziecku temp z odbytu? :O